Gerhard Dammann: regie en cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Der komische Kintopp

1998 | Komedie, Historische film

Duitsland 1998. Komedie van Karl Valentin, Gerhard Dammann en Rudi Bach.

Polterabend

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Rudi Godden, Maria Andergast, Grethe Weiser, Ralph Arthur Roberts en Camilla Horn.

Omdat haar bruidegom Rudolf (Godden) per se geen vrijgezellenavond wil organiseren verzint Hilde (Andergast) een list. Op de bewuste avond duiken er allerlei merkwaardige figuren op, die zich o.a. als oplichter en als rechercheur voordoen. Rudolf krijgt steeds meer het gevoel verstrikt te raken in duistere zaken. Doch eind goed, al goed, want aan het eind verschijnt zijn bruid Hilde, die hem vertelt dat het allemaal maar een grap was. De vreemde lieden blijken allen vrienden en familieleden van Hilde te zijn en zo wordt dan alsnog gezamelijk de vrijgezellenavond gevierd. Ondanks goede spelers, is het nauwelijks grappig en dat ligt aan het zwakke scenario.

Ehe in Dosen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Leny Marenbach, Johannes Riemann, Ralph Arthur Roberts, Grethe Weiser en Hilde Weißner.

Componist Peter (Riemann) en zijn vrouw Nora (Marenbach) willen scheiden. Een huisvriend maakt hen wijs dat ze, om te kunnen scheiden, eerst een aantal pogingen tot verzoening moeten doen. Daardoor verzoent het paar zich na allerlei verwikkelingen tenslotte echt. Van deze middelmatige film blijft je alleen de originele muziek van Grothe bij.

Sein bester Freund

1937 | Misdaad, Avonturenfilm

Duitsland 1937. Misdaad van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Edna Greyff, Henry Lorenzen, Ernst Legal en Trude Hesterberg.

Assistent-rechercheur Harry (Piel) neemt een herdershond in huis die is komen aanlopen, en richt hem als politiehond af. De hond, die hij Greif noemt, voldoet uitstekend. Wanneer hij later zijn vroegere baasje, een inbreker, tegenkomt, laat hij het echter afweten - na heen en weer geslingerd te zijn tussen de liefde voor zijn oude en nieuwe baas. Harry is diep teleurgesteld en wil niets meer van Greif weten. Wanneer Harry de inbreker later weer tegenkomt, maakt Greif het helemaal goed. Hij valt de schurk (Westermeier) aan, wanneer deze op Harry schiet en wordt dodelijk getroffen. Hij heeft voor Harry zijn leven gegeven. Piel heeft deze film aan de Duitse herdershond opgedragen. Het is een ontroerende dierenfilm. De eigenlijke hoofdrolspeler in deze film is de uitmuntend afgerichte Greif, en niet de altijd wat houterig overkomende Harry Piel.

Soldaten - Kameraden

1936 | Drama, Komedie

Duitsland 1936. Drama van Toni Huppertz. Met o.a. Franz Nicklisch, Franz Zimmermann, Herti Kirchner, Ralph Arthur Roberts en Hans Richter.

De jonge, arrogante en verwende Willi Holzhausen (Zimmerman) moet in dienst, net als timmerman Gustav Manke (Nicklisch). Ze worden beiden verliefd op Hella (Kirchner), een meisje uit de garnizoensstad. Als Willi merkt dat Hella van Gustav houdt, probeert hij hem zwart te maken. Ook voor de rest gedraagt hij zich zeer onkameraadschappelijk, tot tijdens een brand zijn betere ik tevoorschijn komt. Samen met Gustav redt hij een kind uit de vlammen. Als beloning worden ze beiden tot korporaal benoemd. Bedoeld als propaganda voor het pas opgerichte Duitse leger, maar door gebrek aan kwaliteit is de film een flop geworden. Tot de dag van vandaag (1994) is de vertoning van deze film in Duitsland verboden.

Barcarole

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Willy Birgel, Will Dohm en Elsa Wagner.

Tijdens het carnaval in Veneti[KA3]e wedt vrouwengek Colloredo (Fr[KA3]ohlich) met schietkampioen Zubaran (Birgel) dat hij diens vrouw (Baarova) kan verleiden. Als hij faalt mag Zubaran in het dan volgende duel het eerst schieten. Het lukt Colloredo de vrouw te verleiden maar hij wordt écht verliefd op de vrouw. Het wordt voor beiden een verrukkelijke nacht. De volgende ochtend vertelt hij Zubaran echter edelmoedig dat hij de weddenschap heeft verloren. In het duel vindt hij de dood. Dit bombastische verhaal wint aan waarde door de vlotte regie van Lamprechts, het uitstekende spel en de goed getroffen sfeer van Venetië. Lamprecht heeft er ook een Franse versie van gemaakt, BARCAROLLE.

Johnny stiehlt Europa

1932 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland 1932. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Dary Holm, Alfred Abel, Carl Balhaus en Walter Steinbeck.

Johnny (Piel) heeft zoveel schulden dat hij zijn geliefde renpaard Europa moet laten veilen. Ursul (Holm), een jonge Amerikaanse, koopt het paard. Een bende, die paardenraces manipuleert, zit ook achter Europa aan. Johnny weet zijn paard te ontvoeren naar Frankrijk, waar het zal deelnemen aan de Grote Prijs van Nice, Ursul en de boeven in zijn kielzog. De boeven stelen het paard, wat leidt tot een wilde achtervolging, die gewonnen wordt door Johnny. Het paard komt uit in Nice en wint. En Johnny krijgt zijn Ursul. Regisseur Piel heeft er een snelle, amusante film van gemaakt, acteur Piel speelt de talrijke actiescènes allemaal zelf.

Geheimnis des blauen Zimmers

1932 | Misdaad

Duitsland 1932. Misdaad van Erich Engels. Met o.a. Theodor Loos, Else Elster, Hans Adalbert Schlettow, Wolfgang Staudte en Peter Wolf.

Irene von Hellmann (Elster) woont met haar vader (Loos) op een oud kasteel. Op haar 21e verjaardag nodigt zij drie vrienden uit. Die moeten, om hun moed te tonen, ieder een nacht doorbrengen in de Blauwe Kamer, waar ooit een moord gepleegd is. De eerste nacht is de eerste vriend (Wolf) verdwenen. De volgende nacht wordt de tweede vriend (Staudte) in de Blauwe Kamer neergeschoten. De laatste vriend (Schlettow) slaagt er de derde nacht in, met behulp van de politie, de moordenaar te grijpen. Het was de eerste vriend, die zich van zijn rivalen in de liefde wilde ontdoen. Deze misdaadfilm is sterk aangetast door de tand des tijds en wekt alleen nog maar de lachlust op.

Keine Feier ohne Meyer

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Siegfried Arno, Ralph Arthur Roberts, Dina Gralla, Adele Sandrock en Maly Delschaft.

Huwelijksbemiddelaar Siegmund Meyer (Arno) doet veel moeite om Mary (Gralla), de dochter van gemeenteraadslid Goebel (Roberts) aan de haak te slaan. Ze mag hem echter niet. Goebel denkt dat Meyer een grootindustrieel is en Meyer stelt alles in het werk om deze indruk te versterken. In de loop van de nogal turbulente verwikkelingen maakt hij, die altijd overal in slaagt, een grote fout. Hij koppelt zijn vriend Walter (Vespermann) onbedoeld aan Mary en brengt zo, zonder het te willen, een huwelijk tot stand. Zelf moet hij genoegen nemen met zijn secretaresse (Delschaft). Een blijspel dat geheel op hoofdrolspeler Arno is afgestemd. Bij hem vergeleken steekt Dina Gralla, ten tijde van de zwijgende film een ster, kleurloos af. Er zijn betere Arno-films. Deze werd op 5 maart 1934 door de nazi's verboden. Ook bekend als HOTEL 'ZUR STILLEN LIEBE'.

Das Kabinet des Dr. Larifari

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Robert Wohlmuth. Met o.a. Max Hansen, Paul Morgan, Gerhard Dammann, Ellen Plessow en Else Reval.

Drie vrienden richten een filmmaatschappij op, maar eindigen na veel verwikkelingen zoals ze begonnen zijn: platzak in een café. Een parodie op de filmwereld, waarin aardige individuele typeringen niet voldoende in de hand zijn gehouden.