Peter Fleischmann: regie, cast en scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

Es ist nicht leicht ein Gott zu sein

1990 | Sciencefiction, Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​USSR 1990. Sciencefiction van Peter Fleischmann. Met o.a. Edward Zentara, Anne Gautier, Hugues Quester, Aleksandr Filipenko en Christine Kaufmann.

Op een vreemde planeet wordt het leven bepaald door haat en geweld. Anton, bewoner van de inmiddels vredelievende aarde, wordt erheen gestuurd met de opdracht de vreemde samenleving te observeren, zonder in te grijpen. Er doen zich tijdens de expeditie geen moeilijkheden voor, tot Anton verliefd wordt op de mooie Kyra. Een SF-film naar het gelijknamige boek van de gebroeders Strugatzkij. Het resultaat van de eerste Duits- Russische samenwerking op filmgebied. Scenario van Peter Fleischmann en Jean Claude Carrière naar de roman Arkadi en Boris Strugatski. Camerawerk van Pavel Lebeshev.

Frevel

1983 | Drama, Misdaad

Duitsland 1983. Drama van Peter Fleischmann. Met o.a. Angelika Stute, Peter Fleischmann, Isolde Barth, Balduin Baas en Horst Kummeth.

Een hoge politie-officier wordt belast met de zaak van een vrouw, die haar kind heeft gedood. De vrouw fascineert hem. Hij meent bij haar behoeften te ontdekken, die hij zelf tot nu toe heeft verdrongen. Om met haar te kunnen vluchten grijpt hij naar illegale middelen, zonder succes. Een psychologische krimi, met het accent op 'psychologisch', waarin een nauwelijks overtuigende tegenstelling wordt gecreëerd tussen het verstand en het gevoel. De film gaat bovendien mank aan een overmaat aan neven-intriges.

Die Hamburger Krankheit

1979 | Experimenteel

Frankrijk​/​​Duitsland 1979. Experimenteel van Peter Fleischmann. Met o.a. Helmut Griem, Fernando Arrabal, Tilo Prückner, Carline Seiser en Ulrich Wildgruber.

In Hamburg breekt de pest uit die al gauw half Duitsland bedekt. Maar in Beieren is alles veel beter georganiseerd, zodat men de epidemie daar een halt kan toeroepen. Een woedende anti- film die soms in de montage blijft steken en dan weer verrassend boeit als een parabel over politieke paniek en chaotische burgerlijkheid. Scenario van regisseur Fleischmann, Roland Topor en Otto Jägersberg. Camerawerk van Colin Mounier.

La Faille

1975 | Drama, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1975. Drama van Peter Fleischmann. Met o.a. Michel Piccoli, Ugo Tognazzi, Mario Adorf, Adriana Asti en Dimos Starenios.

In een niet met name genoemd land (het Griekenland van de kolonels) wordt een schijnbaar vreedzame burger om onduidelijke redenen gearresteerd en geëscorteerd door de Manager en de Inquisiteur naar een symbolische centrale. Tijdens de tocht ontstaat er een tegenstrijdige verstandhouding tussen de gevangene en de Inquisiteur, maar bij aankomst weet de Geheime Dienst de eerste te ontmaskeren als een lid van de politieke oppositie en de tweede tot plicht en orde terug te brengen. De verboden Griekse roman kreeg een zeer geoliede en voorspelbare filmbewerking waardoor de ideologie, psychologie en thriller-elementen evenzo vele clichés worden. De internationale co-produktie werkt averechts: in alle versies is wel een van de dragende rollen belabberd nagesynchroniseerd. De zoveelste teleurstelling van Fleischmann.

La smagliatura

1974 |

Italië 1974. Peter Fleischmann. Met o.a. Ugo Tognazzi, Michel Piccoli, Mario Adorf, Adriana Asti en Eva Krini.

Een uitstekend gemaakte politieke satire, die de kijkers stof tot nadenken geeft. Een pacifist (Tognazzi) in het Griekenland van de kolonels, verzet zich tegen het militaire regiem. Hij wordt voor ondervraging overgebracht naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Later brengt men hem over naar een dorp aan zee onder begeleiding van een inspecteur (Piccoli) en een zonderlinge chauffeur (Adorf). In een kalme, ongedwongen sfeer moeten zij trachten informatie los te krijgen. Tijdens de gesprekken raakt de inspecteur geleidelijk in de ban van de ideeën van Tognazzi. Diens filosofische, democratische en politieke inzichten maken een dermate indruk op Piccoli dat ook hij verdacht wordt door de mensen van BZ. Het samenspel van Piccoli en Tognazzi is een verrukking, maar het is Adorf die de show steelt. Interessante en intelligente dialogen.

Dorotheas Rache

1973 | Erotiek

Duitsland​/​​Frankrijk 1973. Erotiek van Peter Fleischmann. Met o.a. Anna Henkel, Gunther Thiedike, Elisabeth Potschanski, Barbara Ossenkot en Reinhard Hansel.

Deze parodie op de seksfilm vervalt op bepaalde ogenblikken zelf tot parodie en mist dus een beetje haar doel. De vertolking is matig, de fotografie slordig en het geluid is asynchroon.

Das Unheil

1972 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1972. Drama van Peter Fleischmann. Met o.a. Vitus Zeplichal, Reinhard Koldehoff, Werner Hess, Ingmar Zeisberg en Christoph Geraths.

Een harde satire op de welvaartsmaatschappij: onder de giftige rook van een chemische fabriek probeert een domineeszoon zijn eindexamen gymnasium te doen. Dit onschuldig lijkende verhaal krijgt door een uitstekende filmische behandeling een dreigende ondertoon van onheil mee. Scenario van de regisseur en Martin Walser. Camerawerk van Dib Lufti.

Les cloches de silesie

1970 | Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland 1970. Komedie van Peter Fleischmann. Met o.a. Ingmar Zeisberg, Reinhard Kolldehoff en Vitus Zepplichal.

Hille Vavra heeft het moeilijk op school en thuis. Zijn vader is predikant en houdt zich op dit moment bezig met de organisatie van een stadsfeest. Zijn zus Dimuth gaat haar eigen gang en zijn moeder probeert krampachtig het gezin bij elkaar te houden. Hille heeft een verhouding met de gefrustreerde vrouw van een fabrikant die voor een ernstige vervuiling van de omgeving zorgt. Op de dag van het feest ontlaadt alle spanning zich en het feest eindigt chaotisch

Jagdszenen aus Niederbayern

1969 |

Duitsland 1969. Peter Fleischmann. Met o.a. Martin Sperr, Angela Winkler, Michael Strixner, Maria Stadler en Hanna Schygulla.

Een van de bijzonder interessante Duitse Rob Houwer- produkties naar het toneelstuk van Martin Sperr, over vreemdelingenhaat en kleinburgerlijke hysterie ten aanzien van alles wat afwijkt (w.o. homoseksualiteit) in een klein Beiers dorp, met een fraaie rol van Winkler. Sommige voorvallen in de film zijn de in een Beiers dorp filmende ploeg bijna letterlijk overkomen. Een bijtende anti-Heimatfilm, die aanzet gaf tot de een golf van kritische Heimatfilms van jonge Duitse regisseurs. Het debuut van Fleischmann.