Patty Pontier: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Dead Souls

1993 | Drama

Nederland 1993. Drama van Bram van Splunteren. Met o.a. Patty Pontier en Dick Rude.

Nederlandse zangeres Pontier vertelt in een zwarte limousine het verhaal van haar leven aan de chauffeur. Haar verhaal wordt afgewisseld met een ander avontuur, waarin zij in Amerika macho Rude ontmoet, die even overheersend blijkt te zijn als haar eerste echtgenoot uit Almelo. Een droom, een metafoor, echt gebeurd? Debuterend regisseur Van Splunderen geeft de kijker in zijn 'minimal movie' het voordeel van de twijfel. Dat is de gemakkelijkste oplossing om onbeholpen beelden uit de Nevada- woestijn, Las Vegas en Arizone zinvol te maken, want de film gaat nergens over.

Belle van Zuylen - Madame de Charrière

1993 | Documentaire, Historische film, Romantiek

Nederland 1993. Documentaire van Digna Sinke. Met o.a. Will van Kralingen, Laus Steenbeeke, Kees Hulst, Carla Hardy en Patty Pontier.

Belle van Zuylen (Van Kralingen) werd in 1740 geboren op slot Zuylen - vandaar de naam - nabij Utrecht als Isabella Agneta van Tuyll van Serooskerken. Ze trouwde in 1771 met Charles-Emmanuel de Charri[KA2]ere (Hulst) - vandaar Madame de Charri[KA2]ere; het paar vestigde zich in Zwitserland, in Colombier in de buurt van Neuch[KA4]atel. Ze kregen nooit kinderen. Belle werd 65 jaar oud. Het huwelijk was niet bepaald gelukkig. Op 48-jarige leeftijd ontmoet Belle in Paris als ze haar echtgenoot is ontvlucht, de 21-jarige Benjamin D`Hermenches (Steenbeeke) door wie ze zich zeer gecharmeerd voelt. Benjamin is constant op de vlucht voor schuldeisers en zijn vader. Hij smeert hem naar Engeland. Hij staat naderhand uitgeput bij Belle voor de deur. Ze verleent hem onderdak, maar zijn vader weet er een eind aan te maken. Hun relatie zetten ze dan grotendeels per brief voort. Dat zal bijna zeven jaar duren tot hij er met Madame Germaine de Stael (Hardy) vandoor gaat (naar Parijs). De film gaat over voernoemde periode, en valt gemakkelijk in drie periodes in te delen. Belle van Zuylen wordt geportretteerd als een hunkerende en tekort komende vrouw, maar ze was tegelijkertijd een gepubliceerd, verlicht schrijfster van romans en toneelstukken die ook componeerde. De film bevat muziekstukken van haar hand. Ze nam ten opzichte van haar eigen stand best een kritisch standpunt in en zette zich ook in voor vrouwen, wat in de film mooi wordt gesymboliseerd door haar hulp aan haar dienstmaagd (Pontier) als die in verwachting raakt van een onbekende vader. Het scenario van regisseuse Sinke was wat aan de lange kant en bij de montage door Menno Boerema sneuvelden er ruim 40m die naderhand voor een drie-delige mini- serie van ieder ca 52m weer gebruikt werden. De fotografie was in handen van Goert Giltaij.

Trouble in Paradise

1988 | Thriller

België 1988. Thriller van Robbe De Hert. Met o.a. Beatie Edney, Eric Schneider, Freark Smink, Carl Huybrechts en Sonja Barend.

Een nodeloos ingewikkelde misdaadfilm, als thriller niet vlot genoeg in beeld gebracht, met toespelingen op het Irangate- schandaal. Activisten van `Redpeace` (!) worden betrapt bij het fotograferen van illegale wapentransporten, en gevolgd door een vage strafexpeditie; een misdaadstory met wat amoureuze implicaties en vooral een louche afpersingszaak. Traditioneel voor De Hert enkele inside-jokes en de aanwezigheid van bekende tv-persoonlijkheden in onbelangrijke nevenrollen, die alleen maar vertragend werken, zelfs irriterend.