Albert Russell

Regisseur, Acteur

Albert Russell is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Courage of the West

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Joseph H. Lewis. Met o.a. Bob Baker, Lois January, J.Farrell McDonald, Fuzzy Knight en Carl Stockdale.

Het debuut van Weed als westernster en Lewis (montageman) als regisseur. Weed, net als Autry een zingende cowboy, speelde hierna de hoofdrol in een serie van 12 films. Lewis werd een succesvol regisseur. Hun eersteling is goed. Baker komt er achter dat de schurk Woods zijn vader is. Bovendien liggen postkoetsovervallers en rangers met elkaar in de clinch.

Lone Fighter

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Albert Russell. Met o.a. James B. Warner, Vester Pegg, Josephine Hill, Joe Ryan en Jim Gamble.

Keene Thompsons Certain Lee was de basis voor deze western, waarin Texas Ranger Warner met veedieven te maken krijgt en kans ziet de onschuld van een ingesloten man te bewijzen.

The White Horseman

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Albert Russell. Met o.a. Art Acord, Eva Forrester en Beatrice Dominquez.

Serial in achttien hoofdstukken. Alles in deze actierijke westernserial draait om het geheim van een mijn die destijds door een Indianenstam werd ge[KA3]exploiteerd en nu, na herontdekt te zijn door twee broers (waarvan de één de ander vermoordt om zelf alles te hebben), in handen valt van een outlawbende die ook interesse heeft. In die totale verwarring komt dan de mysterieuze Witte Ruiter orde op zaken stellen. Een goede rol van Acord.

The Moon Riders

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van B. Reeves Eason en Albert Russell. Met o.a. Art Acord, Mildred Moore, George Field, Beatrice Dominguez en Charles Newton.

De eerste grote legendarische western-serial in achttien hoofdstukken van Acord. Het was een goede; iedere westernfan kon zijn hart ophalen. Art was een idool geworden. Geboren in 1890, startte hij in 1910 bij D.W. Griffith in een westernbijrol. Hij speelde in vele korte westerns van 20m elk en nam daarna dienst in WO I. Bij Verdun werd hij onderscheiden met het Croix De Guerre, en als oorlogsheld keerde hij in 1919 terug naar Amerika. Daar wachtte hem bij Universal een stercarrière die met deze serial van de grond kwam. Het was ook voor de eerste maal dat een serial geschreven werd door een team van vijf man. Tot dan toe waren er hooguit drie bij betrokken. In dit geval was het resultaat er naar.

The Lion Man

1919 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1919. Mysterie van Albert Russell en Jack Wells. Met o.a. Jack Perrin, Kathleen O'Connor, J. Barney Sherry, Mack V. Wright en Gertrude Astor.

Serial in achttien hoofdstukken. Sherry verdwijnt onder geheimzinnige omstandigheden omdat hij zijn testament veranderd heeft en daarbij Walker heeft onterfd. Perrin krijgt de schuld. Samen met O'Connor, een journaliste, probeert hij het testament te vinden, geholpen door de Lion Man. In 1917 debuteerde Perrin in een korte western. Eenmaal terug uit de oorlog maakte hij voor Universal nog drie korte westerns van 20m elk, met naast zich Hoot Gibson en met B. Reeves Eason als regisseur. Dit was zijn eerste grote filmwerk, de start van een carrière die spoedig uitsluitend aan de western gewijd zou zijn. In dat genre zou hij tot 1936 een ster blijven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Albert Russell op televisie komt.

Reageer