Ned Washington

Componist

Ned Washington is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Adventures of Hajji Baba

1954 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Don Weis en Don Wels. Met o.a. John Derek, Elaine Stewart, Thomas Gomez, Amanda Blake en Rosemarie Bowe.

De hooghartige prinses Fawzia (Stewart) mag van haar vader, de kalief (Randolph), niet trouwen met prins Nour El Din (Picerni) die haar hart veroverd heeft, omdat deze weet hoe oerslecht prins Nour is. Het meisje ontvlucht echter het paleis en ontmoet in een oase de barbier Hajji Baba (Derek), die haar helpt en verliefd op haar wordt. Door hem zal heel haar karakter veranderen, maar voordat het zover is, hebben ze 1001 avonturen beleefd. Gezellige, ouderwetse belevenissen in het oude Arabië, dixit Hollywood. Je kunt het niet serieus nemen, maar vervelen doe je je evenmin. Goed, zij het exotisch, scenario van Richard Collins naar de roman van James Morier. Kleurrijk in beeld gebracht door Harold Lipstein. Nat 'King' Cole zong de titelmelodie van Tiomkin/Washington de hitparades in. Gefilmd in CinemaScope.

Saludos Amigos

1943 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1943. Animatie van Norman Ferguson. Met o.a. Donald Duck, Joe Carioca en Goofy.

De combinatie van speel- en tekenfilm opent met een aantal schetsende tekenaars. Dan zien we ineens een typische Amerikaanse toerist: Donald Duck. Disney werd ge[KA3]inspireerd tot deze Zuidamerikaans getinte film tijdens een rondreis. Hij zocht andere bronnen van inkomsten tijdens WO II (1940-45) omdat Europa ontoegankelijk was geworden vanwege de nazi's die het contiment grotendeels bezet hadden. Om economische redenen was de film vrij kort en werden enkele live-actionfragmenten toegevoegd. Opmerkelijk felle kleuren.

Everybody Sing

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van Edwin L. Marin. Met o.a. Allan Jones, Judy Garland, Fanny Brice, Reginald Owen en Billie Burke.

Schelle musical met een stom verhaal en songs die je meteen weer kunt vergeten. Goede acteurs, die echter moeten knokken met het zwakke materiaal over een krankzinnige familie die betrokken raakt bij het opzetten van een show. Na de luide finale kun je een vervolg verwachten met de titel: EVERYBODY SHUT UP. Of iedereen nú zijn mond wil houden. Scenario van Florence Ryerson en Edgar Allen Woolf. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ned Washington op televisie komt.

Reageer