Dov Navon

1961 Acteur

Dov Navon (1961) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hahithalfut

2011 | Drama

Israël/Duitsland 2011. Drama van Eran Kolirin. Met o.a. Rotem Keinan, Sharon Tal, Dov Navon, Shiri Ashkenazi en Shirli Deshe.

Hoe ziet het leven eruit als je er niet bij bent? Dat is zo ongeveer de strekking van The Exchange, een stijloefening in het uitbeelden van vervreemding. Aan het hoofd van de film staat wetenschapper Oded (Keinan) en het is zijn leven dat drastisch verandert zodra hij op een dag onverwacht thuiskomt en zijn thuis met andere ogen ziet. Vanaf dat moment wordt hij gedreven door het zoeken naar nieuwe perspectieven in het alledaagse, waarbij hijzelf en zijn relatie met zijn vrouw (Tal) langzaam alle structuur verliezen. Verfijnd kunststukje.

Ha Hahamishia Hakamerit

1999 | Komedie

Israël 1999. Komedie van Eitan Zur. Met o.a. Keren Mor, Shai Avivi, Rami Neuberger, Menashi Moy en Dov Navon.

Een opeenvolging van sketches met grappige of filosofische ondertoon, gespeeld door vijf acteurs die telkens weer in een andere rol te zien zijn. Tijdens wereldkampioenschappen atlethiek vragen twee ploegleiders om de kleine Israëlitische deelnemer enkele meters voorsprong te geven. Een vader is fier dat zijn zoon eindelijk masturbeert tot hij ontdekt dat deze geilt op honkbalspelers. TV-presentatoren stellen een Hitchcock- film voor, maar vergeten stelselmatig namen. Een joodse dokter gaat winkelen bij een Arabische kruidenier. Twee volksvertegenwoordigers trachten president Clinton te overhalen een deuntje te spelen op de saxofoon. Een voetballer begint na te denken over de stompzinnigheid van zijn sport. Dit zijn enkele voorbeelden van de tientallen korte of langere sketches waarvan de humor ligt tussen geniaal, voorspelbaar en debiel. Het peil is zeer onevenwichtig en het is onbegrijpelijk dat deze zesdelige tv-reeks een belangrijke onderscheiding kreeg op het Festival van Montreux. De verschillende grappen en grollen werden bedacht door Asal Zipper, Modi Sar-Oa, Jo Eldroe, Ugi Well, Etgar Keret en Noam Storim. Exporttitels: THE CAMERIC FIVE, THE CAMERIC QUINTET en THE CHAMBER QUINTET.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dov Navon op televisie komt.

Reageer