Frantisek Nemec

Acteur

Frantisek Nemec is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Samotári

2000 | Drama, Komedie

Slowakije/Tsjechië 2000. Drama van David Ondriček en David Ondricek. Met o.a. Jitka Schneiderová, Sasa Rasilov, Labina Mitevska, Ivan Trojan en Jirí Machácek.

Onder het motto 'film wat je weet' schoot David Ondricek (Praag, 1969) rond zijn 30ste verjaardag een bitterzoete komedie over het wel en wee van een groepje (bijna) dertigers. Het caleidoscopische scenario verhaalt onder meer van een geschminkte DJ (Sasa Rasilov) en zijn passie voor het hoestje van zijn voormalige vriendin (Jitka Schneiderová), een wietrokende verhuizer (Jírí Machácek) die vergeet dat hij een relatie heeft in deze 'gouden eeuw van de verhuizingen', een drugdealer (Mikulás Kren) met een permanent draaiende digitale videocamera, en een barmeisje (Labina Mitevska) dat wacht op UFO's en ondertussen tequila drinkt uit de navels van cafégangers. De sterkste verhaallijn is van de stalkende neurochirurg Ondrej (Ivan Trojan) die zijn gezin verlaat (tijdens een goocheltruc!) en de stad doorkruist om zijn ex - ook de ex van de DJ - 'toevallig' te ontmoeten. Theateracteur Trojan zet een fantastisch typetje neer dat doet denken aan een kruising tussen Atkinsons Mr Bean en De Niro's demonische Travis uit Taxi driver. De verhaallijnen worden nauwelijks verenigd maar dat mag met een titel als Eenlingen. De geroemde 'onconventionele structuur' (volgens juryrapport FIPRESCI prijs filmfestival Mannheim) is feitelijk een bevlogen sitcomscenario. (VM/VPRO Gids)

Veronika

1986 | Drama, Historische film

Servië en Montenegro 1986. Drama van Otakar Vavrá. Met o.a. Tatjana Medvecká, Jana Hlavacová, Martin Ruzek, Frantisek Nemec en Jiri Adamira.

De reconstructie van een dramatische episode uit het leven van de 19e-eeuwse Tsjechische schrijfster Boena Nemcová, gezien door de ogen van de jonge Veronika die de ondermijnende activiteiten van de schrijfster heeft aangegeven bij de Oostenrijkse politie. Veronika hoopte hiermee haar vader te redden die in 1848 gevangen was gezet, maar misleid door de politie stierf ze voordat ze de waarheid aan Nemcová kon opbiechten. Een afstandelijke en toneelmatige film van de ervaren regisseur Vavra, die in 1962 ook een biografie van Nemcová heeft gemaakt, HOROUCI SRDCE.

Muz na dráte

1986 | Thriller, Drama

Servië en Montenegro 1986. Thriller van Julius Matula. Met o.a. Jiri Bartoska, Josef Velda, Helga Matulová, Frantisek Nemec en Stanislava Bartosová.

Een psychologische thriller. Een eerlijk man vindt gestolen geld dat per abuis in zijn auto is verstopt en probeert het te houden. Hij wordt gechanteerd en zijn gezinsleven wordt verwoest door een affaire met een serveerster. Hoewel hij niet aan het geld kan komen, wordt hij door een vriend verraden en ingerekend. Ethische verhandelingen vertragen de voortgang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frantisek Nemec op televisie komt.

Reageer