Francesca Romana Coluzzi

Acteur

Francesca Romana Coluzzi is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Per quel viaggio in Sicilia

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Egidio Termine. Met o.a. Egidio Termine, Lucrezia Lante Della Rovere, Francesca Romana Coluzzi, Pino Caruso en Gioacchino Balistreri.

Egidio maakt zijn debuut als filmregisseur met een reis door het verleden, langs vage jeugdherinneringen en vervlogen tijden die deel uitmaken van zijn persoonlijke, ergens tussen droom en werkelijkheid zwevende mythe. Centraal staat de tegenstelling tussen zuidelijke passie en noordelijke logica en bedachtzaamheid, met figuren als een koffieschenkende tante, een geëmancipeerde jonge vrouw en een jaloerse, bezitterige echtgenote. Een aftasting van de cultuurverschillen tussen Noord- Italië en het zuidelijke Sicilië. Een film die buiten Italië niet gemakkelijk begrepen zal worden.

La Donna che sapeva troppo

1986 | Mysterie

Italië 1986. Mysterie van Vittorio De Sisti. Met o.a. Jerry Calà, Jenny Tamburi, Isabel Russinova en Francesca Romana Coluzzi.

In deze thriller, die zich in een toeristisch oord afspeelt, verdwijnt een mooie vrouw na een éénnachtsaffaire; ook wordt een kind ontvoerd. Deze saaie tv-film wordt gered door de aanwezigheid van mooie vrouwen.

Stesso mare stessa spiaggia

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Angelo Alessandro. Met o.a. Renzo Montagnani, Francesca Romana Coluzzi en Margareth Chaplin.

Een saaie vakantie-op-het-strand-film met weinig humor en een slechte regie. Een groep jongeren brengen hun zomervakantie aan de kust door en ontmoeten meisjes. In sommige komische nevenplots verschijnt Montagnani als een professor die een weduwe probeert de versieren. Deze heeft echter een nicht en een neef die elke zet van de professor vol belangstelling volgen. Een slechte film.

Quella peste di Pierina

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Marina Marfoglia, Oreste Lionello, Carmen Russo, Lucio Montanaro en Ugo Fancareggi.

Pierina (Marfoglia) is een lelijke tiener met een bril. Ze heeft wel een uiterst welgeschapen zusje (Russo). Pierina is een kreng, en dat zal iedereen weten ook. Ze haalt graag streken uit ten koste van anderen. De flirtpatijen van haar zusje ziet ze met lede ogen aan. Een goedkope, grove klucht met als enig lichtpuntje Carmen Russo, die echt heel sexy is en zo nu en dan uit de kleren gaat.

Il padrone e l'operaio

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Steno. Met o.a. Renato Pozzetto, Teo Teocoli, Francesca Romana Coluzzi, Gianfranco Barra en Gillian Bray.

Luidruchtige, flauwe en vooral veel te lange dijenkletser over een drukke fabrieksdirecteur die het bedrijf van zijn schoonvader leidt. De harde werker heeft geen succes meer bij de vrouwtjes en de dagelijks managementproblemen groeien hem over het hoofd. Een van zijn arbeiders is precies het tegenovergestelde en na een diepgaand gesprek met de psychiater gaat hij diens levensstijl imiteren. Helaas helpt het niet en ten lange leste wordt hij gek. Het onzinnige scenario is van Luciano Vincenzoni en Sergio Donati (die betere dingen gedaan heeft). Het camerawerk voor dit achterhaalde filmpje is van Luigi Kuveiller. Alleen in de jaren 1950 nog meliger en oubolliger gemaakt in Duitsland - dit gedrocht kwam ruim twintig jaar te laat nog om een dergelijke status van onbenul te veroveren.

La cugina

1974 | Drama, Komedie, Erotiek

Italië 1974. Drama van Aldo Lado. Met o.a. Massimo Ranieri, Dayle Haddon, Laura Betti, Jose Quaqlio en Francesca Romana Coluzzi.

Twee buurjongens kwijlen in Sicilië voor één meisje en daar komen aardig wat neefjes en nichtjes, inwijdingsceremonieën, dienstmeisjes en een verlossende les- der-liefde bij kijken. Voyeursvoer over de seksproblemen van adolescenten, technisch en soms inhoudelijk vrij knap in beeld gebracht, met wel veel dode en absurde momenten, maar ook met charmante, respectloze en wat perverse toestanden.

Il Brigadiere Pasquale Zagaria ama la mamma e la polizia

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Luca Davan. Met o.a. Lino Banfi en Francesca Romana Coluzzi.

Een domme politieman wordt onophoudelijk uit de penarie gehaald door zijn uit de kluiten gewassen vrouw. Een zeer slechte film met slechts enkele grappige scènes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francesca Romana Coluzzi op televisie komt.

Reageer