Paul D. Barron

Producer

Paul D. Barron is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Southern Cross

2001 | Drama

Australië 2001. Drama van Mark Defriest. Met o.a. Raegan-Louise Perreau, Yeung-Ming Tan, Mark McAullay, Heath Bergersen en Laura Black.

Nadat in een Australisch asielzoekerscentrum hun moeder is overleden zijn de van oorsprong Chinese kinderen Liang (Tan) en Bo (Perreau) bang dat ze van elkaar gescheiden zullen worden. Ze besluiten het centrum te ontvluchten. De autoriteiten zetten de achtervolging in, maar de kinderen weten op een barre tocht door de outback - met hulp van enkele vriendelijke onbekenden - uit de handen van politie en kinderbescherming te blijven. Aardig drama met sympathieke vertolkingen lijdt wel een beetje onder overdreven politieke correctheid.

The Devil Game

1997 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Australië 1997. Actiefilm van Michael Carson. Met o.a. Jacqueline McKenzie, Andy Anderson, Guy Pearce, Asher Keddie en Martin Lynes.

McKenzie (Romper stomper) heeft een intrigerende hoofdrol als een undercoveragente voor wie geen opdracht te gek is. Ze komt in een lastig parket terecht wanneer ze infiltreert in een drugsbende waarbij mogelijk haar zus betrokken is. Degelijk gemaakte televisiefilm met prima acteurs, onder wie Pearce, de Britse, in Australië opgegroeide acteur die bekendheid verwierf met goede rollen in onder meer Priscilla, queen of the desert en de recente bizarre thriller Memento. (RdL/VPRO Gids)

Natural Justice: Heat

1996 | Drama, Actiefilm

Australië 1996. Drama van Scott Hartford-Davis. Met o.a. Steve Bastoni, David Davies, Peter Finlay, Dene Irvin en Claudia Karvan.

Deze film speelt in de Australische Outback in het plaatsje York, dat niet ver ligt van de bekende kustplaats Perth in het uiterste Zuid-Westen van het Vijfde Continent. Het scenario van Leon Saunders is gebaseerd op het toneelstuk van Beverly Blankenship en Michael Brindley en gaat over een aboriginal die ten onrechte van moord wordt beschuldigd. Het is clichématig, want het bevat de geijkte racistische houding van de blanke Australiërs tegenover hun oorspronkelijke bewoners. Hierbij komen de matige, amateuristische spelprestaties met name van een schmierende Karvan als Asta Cadell. Deze kost, die niet misstaat in de schouwburg, is maar al te bekend en gaat gauw vervelen door het gebrek aan actie. Het camerawerk van Russell Bacon laat ons echter kennis maken met een landschap dat prachtig is, maar compenseert de loomheid onvoldoende.

Tracks of Glory

1991 | Drama, Sportfilm, Actiefilm, Familiefilm

Australië/Canada 1991. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Phil Morris, Cameron Daddo, Richard Roxburgh, Nicolas Eadie en Justine Clarke.

De eerste zwarte wielerkampioen van Amerika Marshall W. `Major` Taylor (Morris) wordt in 1903 door Australische promotor Hugh McIntosh (Roxburgh) overgehaald om op het Vijfde Continent prof te worden. Als hij uitkomt tegen Walker (Daddo), trekt dat veel publiek en wordt er door iedereen een aardige cent opgestreken. In werkelijkheid gaat niet alles van een leien dakje: er worden smerige trucs gebruikt om te winnen en men houdt zich niet aan de regels van het spel waardoor wielrennen een levensgevaarlijke sport wordt. Ondanks het feit dat ze elkaars rivalen en tegenpolen zijn, strijden en racen Major en Walker in de finale tegen het onrecht. Major wint met een neuslengte. Een aardige, lange tv-film met oprecht spel. Het scenario is van Tony Morphett. Het camerawerk is van Ross Berryman en Julian Penney. Deze mini wordt meestal in twee delen uitgezonden. 1:33.1, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul D. Barron op televisie komt.

Reageer