Chico Diaz

Acteur

Chico Diaz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Vengeances

1994 | Misdaad

Frankrijk 1994. Misdaad van Miguel Courtois. Met o.a. Bernard Le Coq, Didier Flamand, Luna Sentz, Jean-Noël Brouté en Chico Diaz.

De zwangere vrouw van de lijnpiloot Vincent (Le Coq) wordt vermoord omdat zij getuige was van een afrekening onder drugsdealers. Hij komt te weten dat de moordenaar werkte in opdracht van de Braziliaanse drugsbaron Pereira (Diaz). Vincent begeeft zich daarop naar Rio de Janeiro met slechts [KA1]e[KA1]en doel voor ogen: Pereira om zeep brengen. In Brazili[KA3]e wordt hij geholpen door de jonge en mooie Anna (Sentz), die zich bezighoudt met straatarme kinderen. In moeilijke omstandigheden, ook in de achterbuurten van Rio gedraaide tv-film. Knappe vertolking van Diaz, angstaanjagend als een lokale gangsterbaas. Scenario van Jean-Claude Baillon-Diego.

Rendez-moi mon enfant

1994 | Drama

Brazilië/Frankrijk/Canada 1994. Drama van François Labonte. Met o.a. Julie Vincent, Didier Flamand, Betty Lago, Gaston Lepage en Claudio Marzo.

Vincent volgt de man van wie ze houdt naar Rio de Janeiro. Zodra ze kan laat ze ook haar zoontje overkomen. Ze vormen een gelukkig gezinnetje, totdat het noodlot toeslaat. Op een dag, tijdens een receptie, verdwijnt het kind spoorloos. Er wordt aan ontvoering gedacht, maar de politie staat machteloos. De volgende dag bemerkt de radeloze Vincent in een massa mensen een straatjongen die de pet draagt van haar zoon. Angstaanjagende, beklemmende film die de praktijken aanklaagt van de 'doodseskaders', waarvan de acties oogluikend toegestaan worden door de Braziliaanse politie en die verdwaalde kinderen genadeloos doden. Het scenario van Christine Miller, Jean-Luc Seigle, Jean-Guy Noël en Labonte begint uitstekend, maar gaat dan op de sentimentele toer. Louis De Ernsted stond achter de camera.

Haute Tension : Au bout du rouleau

1991 | Thriller

Frankrijk 1991. Thriller van Gilles Béhat. Met o.a. Daniel Olbrychski, Silvana De Faria, Mauricio De Valle, Chico Diaz en Antonio Pitango.

Net uit de gevangenis komend, waar hij een lange straf wegens moord uitzat, doodt Carlos Muleque (Diaz) een rijke landeigenaar en vlucht het Amazone-oerwoud in. De vader van het slachtoffer oefent druk uit op een fotograaf, die de moordenaar goed kent, om achter hem aan te gaan. Het vervolg laat zich raden, tot en met de slachtpartij aan het slot toe. Tito Topin werkte mee aan het scenario. De marginale wereld van de filmer B[KA1]ehat (RUE BARBARE, PUTAIN D'HISTOIRE D'AMOUR) is telkens weer een van veel geweld, soms ondraaglijk. Het vertonen van deze tv-film op een woensdagmiddag duidt of op onbedachtzaamheid of op nog iets ergers.

Amazon

1991 | Drama, Avonturenfilm

Frankrijk/Verenigde Staten/Zwitserland/Finland 1991. Drama van Mika Kaurismäki. Met o.a. Kari Väänânen, Rae Dawn Chong, Robert Davi, Ailo Sovio en Minna Sovio.

Een naargeestige Finse zakenman reist naar Zuid-Amerika, waar hij in de goudvelden zijn bestemming vindt. Te laat krijgt hij door dat zijn onderneming het tropische regenwoud ondermijnt en de Indianen ontwortelt. Een goed gespeeld milieu-drama dat de aandacht vasthoudt en wat je bijblijft. Helaas is het plot nogal dunnetjes, het einde plotseling, maar Davi is prima als Amerikaanse gelukszoeker. Gefilmd op locatie in Brazilië door Kaurismäki, de broer van de gevierde Finse filmmeester Aki Kaurismäki, die ons o.a. ARIEL schonk. Het camerawerk is van Timo Salminen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chico Diaz op televisie komt.

Reageer