Rossana Yanni is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Madrid al desnudo

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Jacinto Molina. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Paul Naschy, Rossana Yanni, Augstín González en Rafael Hernández.

De paniek verspreidt zich onder verschillende Madrileense VIPs. Een smadelijke komedie van de altijd even onbekwame producent, regisseur en scenario-schrijver Jacinto Molina/Paul Naschy.

La Iniciación en el amor

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van Javier Aguirre. Met o.a. María del Mar, José Maya, Agata Lys, Perla Cristal en Rossana Yanni.

De liefdesgeschiedenis van de geitenherder Dafnis en de schapenherderin Cloe in het Griekenland van de tweede eeuw. Een volstrekt belachelijke film die ook bekend staat als DAFNIS Y CLOE.

Matrimonio al desnudo

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández, Teresa Rabal, Rossana Yanni en Mónica Randall.

Een bankier die in een crisissituatie verkeert maakt een plan om zijn dreigende bankroet af te wenden. Absoluut onaanvaardbare vuiligheid.

El Jorobado de la morgue

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Javier Aguirre. Met o.a. Paul Naschy, Rossana Yanni, Maria Perschy, Alberto Dalbes en Vic Winner.

Een gebochelde is het manusje-van-alles in het lijkenhuis van een Beiers ziekenhuis en assisteert bij de autopsie. Als een door hem aanbeden patiënte sterft, ontvoert hij haar lijk en laat zich misleiden door een geleerde, die zegt haar weer tot leven te kunnen brengen, zodat hij hem lijken uit het ziekenhuis brengt en als die niet toereikend zijn zelf aan het moorden slaat. Deze barokke Spaanse horror grijpt terug op de Amerikaanse traditie uit de jaren dertig en veertig - het is gepeperd met perversiteiten - maar Naschy, die het uiterlijk transformatievermogen opmerkelijk beheerst, kan zijn rol niet het noodzakelijke pathos geven.

Simón, contamos contigo

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Rossana Yanni, Mirta Miller en Ingrid Garbo.

Een pechvogel erft een liefdes-toverdrankje. In één woord verschrikkelijk.

El Gran amor del conde Dracula

1972 | Horror, Thriller

Spanje 1972. Horror van Javier Aguirre. Met o.a. Paul Naschy, Haydée Politoff, Rossana Yanni, Mirta Miller en Ingrid Garbo.

Ongeluk met een diligence noodzaakt de jeugdige passagiers tot overnachting in een verlaten hospitaal waar Graaf Dracula resideert. Ze worden allen tot vampiers gemaakt op [KA1]e[KA1]en meisje na, op wie Dracula echt verliefd wordt en van wie hij vrijwillige overgave verlangt. Ze weerstaat hem en pleegt zelfmoord. De op zichzelf interessante toevoeging van romantische passie aan de bekende horror, wordt n[KA2]og minder overtuigend uitgewerkt dan de `verplichte sc[KA2]enes` in hun doorzichtige trucages en (duidelijk mediterrane in plaats van Middeneuropese) lokalisering. Naschy - zonder het verhullende masker van zijn andere horror-rollen - etaleert ook alleen Spaans pathos.

Las Ibéricas FC

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. Rossana Yanni, Claudia Gravy, Ingrid Garbo, José Sacristán en La Polaca.

Komisch-sentimentele voorvallen rond de leden van een vrouwenvoetbalclub. Moeizaam, zoals alle films van Masó.

El Ojo del huracán

1971 | Erotiek, Thriller

Spanje/Italië 1971. Erotiek van José Maria Forqué. Met o.a. Analia Gadé, Jean Sorel, Rossana Yanni, Luciano Stella en Mauricio Bonuglia.

Een romanschrijver wordt zozeer in beslag genomen door de eindeloze reeks vrijpartijen met zijn vriendin, dat hij bijna niet aan schrijven toekomt. Toch weet hij (in uitgeputte toestand) nog een seks-moord-mysterie op papier te krijgen en helaas is het dit onzinnige bedenksel dat deze waardeloze film voor ons verbeeldt. Stella is in de credits vermeld als Tony Kendall. USA/GB-titel: LUSTY LOVERS; video-titel: IN THE EYE OF THE HURRICANE.

Porqué pecamos a los 40?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Juanjo Menéndez, Rossana Yanni en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Las 7 vidas del gato

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Esperanza Roy, Juanjo Menéndez, Antonio Ozores, Valeriano Andrés en Rossana Yanni.

Reeds zeven vrouwen zijn gestorven vanwege hun liefde voor de hoofdfiguur. Een zeer zwakke komedie, gebaseerd op het toneelstuk van Jardiel Poncela.

El Señorito y las seductoras

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa Paredes, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een jonge miljonair wordt belaagd door allerlei vrouwen. Een even stompzinnige als grove film.

El Dinero tiene miedo

1970 | Komedie

Mexico/Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Mauricio Garcés, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een oplichter van aanzien besluit twee kleine speculanten te bedriegen. Een griezelige komedie waarin de kapitaalvlucht naar Zwitserland -een onderwerp dat destijds taboe was- als lokroep gebruikt werd.

Cómo casarse en 7 días

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Gracita Morales, Rossana Yanni, José Sazatornil en Antonio Ozores.

De huwelijksobsessie van een weinig aantrekkelijke jonge vrouw die bemerkt dat al haar vriendinnen gaan trouwen. Een wrede, barbaarse maar wel interessante komedie.

Crimen imperfecto

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Fernán-Gómez, Jorge Rigaud, Rossana Yanni en Jesús Puente.

Het dagelijks leven van twee ongelukkige detectives wordt door een misdaad verstoord. Echt een onderhoudende komedie, waarin de regisseur Fernán-Gómez de volgende elementen op gelukkige wijze combineerde: elementen uit een lachfilm, parodieën op de gemeenplaatsen uit thrillers, kleurmontages, versneld afdraaien en erotische scènes.

Fortunata y Jacinta

1969 | Drama

Spanje/Italië 1969. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Emma Penella, Liana Orfei, Máximo Valverde, Bruno Corazzari en Terele Pávez.

Twee vrouwen uit een verschillend milieu vechten om de liefde van een man. Een social-erotisch drama, geïnspireerd door een klassiek stuk uit de Spaanse literatuur, nogal pretentieus en gekunsteld geregisseerd, kenmerkend voor het gehalte van de film.

El Cronicón

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Giménez Rico. Met o.a. Cassen, Manolo Gómez Bur, Esperanza Roy, Rossana Yanni en Antonio Casal.

De middeleeuwse graaf Sandro heeft nogal wat tegenslag in deze merkwaardige komedie die zich in een tussen moslims en christenen opgedeeld Spanje afspeelt.

Déle color al difunto

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Rossana Yanni, Fernando Delgado en Ricardo Merino.

Een lijken-grimeur smeedt samen met twee vrienden een plan. Een zeer vreemd voorbeeld van zwarte humor, tot op zekere hoogte typerend voor de verbijsterende films van Delgado.

Cuadrilátero

1969 | Drama, Sportfilm

Spanje 1969. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Legrá, José María Prada, Rossana Yanni en Gerard Tichy.

Verbitterd door afgunst organiseert een bokspromotor een wedstrijd tussen twee boksers die met elkaar bevriend zijn. Een smerig en onbetekenend melodrama met een jazzband die werd samengesteld door de regisseur Jesús Franco.

La Marca del hombre-lobo

1968 | Horror

Spanje 1968. Horror van Enrique L. Equiluz. Met o.a. Paul Naschy, Dyanik Zurakowska, Manuel Manzaneque, Julián Ugarte en Aurora de Alba.

Een man die door een weerwolf gebeten wordt, moet zelf de vervloeking van de weerwolfsziekte dragen. De eerste van de vele films over de weerwolven waarvan Paul Naschy/Jacinto Molina het scenario schreef en tevens de hoofdrol speelde. Ondanks zijn middelmatigheid is het toch een van de meest acceptabele van die films, omdat de stereotiepen en het gebrek aan frisheid van de volgende films nog niet aanwezig zijn.

Comanche blanco

1968 | Western

Spanje 1968. Western van José Briz. Met o.a. William Shatner, Joseph Cotten, Rossana Yanni en Perla Cristal.

Een mesties probeert met alle middelen toegang te verkrijgen tot de blanke gemeenschap. Een irrelevante Spaanse western, waarin Amerikaanse acteurs de hoofdrollen vervullen.

Las Salvajes en Puente San Gil

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Antonio Ribas. Met o.a. Adolfo Marsillach, María Silva', Rossana Yanni en Nuria Torray.

De inspanningen die een vrouwelijk toneelgezelschap zich getroost om zijn slechte faam kwijt te krijgen. Een komedie met kritische accenten, die in Spanje terecht beroemd werd en nu als de enige film van de regisseur Antonio Ribas geldt die de moeite waard is.

El Caso de las dos bellezas

1967 | Horror, Komedie, Erotiek

Spanje/Duitsland 1967. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Janine Reynaud, Rossana Yanni, Chris Howland, Adrian Hoven en Michel Lemoine.

De avonturierster 'Rode Lippen' wordt geconfronteerd met een krankzinnige vrouwenmoordenaar. Het is een geestig vervolg op BÉSAME, MONSTRUO, met dezelfde acteurs en overeenkomstige resultaten. Goede muziek.

Bésame, monstruo

1967 | Horror, Thriller

Spanje/Duitsland 1967. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Rossana Yanni, Janine Reynaud, Adrian Hoven, Chris Howland en Michel Lemoine.

Twee mooie avonturiersters ontmoeten een waanzinnige wetenschapper. Een van de gefilmde comic-strip die Jesús Franco in het midden van de jaren zestig maakte, vol overdreven humor en erotische verbeeldingskracht. Er wordt op onvergetelijke wijze geacteerd door Rossana Yanni en Janine Reynaud. EL CASO DE LAS DOS BELLEZAS is een vervolg hierop.

Sol de verano

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Luz Márquez en Rossana Yanni.

Tijdens een vakantie doen twee vrienden van eenvoudige komaf alsof ze miljonairs zijn. Een zwakke en afgezaagde film.