Susanna Haavisto

Acteur

Susanna Haavisto is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ariel

1988 | Film noir, Experimenteel

Finland 1988. Film noir van Aki Kaurismäki. Met o.a. Turo Pajala, Susanna Haavisto, Matti Pellonpää, Eetu Hilkamo en Erkki Pajala.

Een naïeve mijnwerker uit Lapland raakt zonder werk en met zijn laatste spaarcenten en een oude Chevrolet gaat hij op weg naar de verafgelegen Finse hoofdstad Helsinki, waar hij door een paar schurken van zijn geld beroofd wordt. Hij komt terecht aan de zelfkant van een harteloze maatschappij en belandt via de kleine misdaad in de gevangenis. Zijn toekomst lijkt uitzichtloos en de enige hoop die hij nog koestert, is zich in te schepen op een oude oceaanvaarder, de Ariel, om naar Mexico te varen en daar een nieuw bestaan op te bouwen. Dat blijft echter een illusie. Een verrassende en onderhoudende film, die de moeite van het bekijken waard is.

Anni tahtoo aidin

1988 | Familiefilm, Musical

Finland 1988. Familiefilm van Anssi Mänttäri. Met o.a. Kirsikka Tykkyläinen, Susanna Haavisto, Kari Heiskanen en Outi Mäenpää.

De acht-jarige Anni en haar opgewekte, maar soms onhandige vader, kunnen het best samen vinden, maar soms mist het meisje een moeder. Op een dag, na weer een aangebrande maaltijd, besluit het meisje dat er weer een moeder in huis moet komen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kandidaten zijn er genoeg, maar Anni vindt dat die volwassenen het allemaal behoorlijk moeilijk maken met hun ingewikkelde gevoelens. Ze besluit een handje te helpen. Sympathieke kinderfilm, die geen ogenblik moeite doet om realistisch over te komen. Personages beginnen tijdens hun bezigheden te zingen en hun handelingen zijn niet steeds logisch. Alles in het scenario van de regisseur zelf wordt bekeken vanuit het standpunt van een kind. Goede vertolking. Heikki Katajisto stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Susanna Haavisto op televisie komt.

Reageer