Frédéric Gelard

Acteur

Frédéric Gelard is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La séparation

1994 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 1994. Komedie van Christian Vincent. Met o.a. Isabelle Huppert, Daniel Auteuil, Jérôme Deschamps, Karin Viard en Laurence Lerel.

Pierre (Auteuil) en Huppert (Anne) zijn gehuwde veertigers met een tweejarig kind, maar zij kunnen niet langer samen overweg. Anne geeft toe dat zij van een andere man houdt. De scheiding lijkt onvermijdelijk, maar Pierre probeert nog te lijmen en te verzoenen, wordt nooit boos. Want dan raakt hij zijn zoontje kwijt. Vincent registreert in zijn derde film soms geestig, soms ontroerend de huwelijkscrisis van een stel in de jaren '90. Het acteertalent van het duo Huppert-Auteuil (allebei een César-nominatie) doet wonderen.

Villa Beausoleil

1990 | Familiefilm, Komedie

Frankrijk 1990. Familiefilm van Philippe Alard. Met o.a. Gwennola Bothorel, Frédéric Gelard, Thérèse Nivet en Philippe Alard.

Debuutfilm van een erg jonge regisseur over allerlei kleine gebeurtenissen tijdens de vakantie van een groep studenten, die tussen Portugal en Frankrijk rondtrekken. Een gevoelige leeftijd waarop men geen tiener meer is, maar ook nog niet echt volwassen. Heel wat tekortkomingen, maar waar is dat de film is opgenomen op 8 mm en vervolgens opgeblazen tot 35 mm, met als extra nadeel dat deze film 75 minuten duurt. Totale kosten : 10.000 FF! De acteurs, onderling vrienden van elkaar, slaan zich er goed doorheen en bovendien zit er in deze film nog een heleboel humor. Veelbelovend, en een debutant die het zich niet gemakkelijk heeft gemaakt door voor een traditionele werkwijze te kiezen, verdient het enthousiast te worden ingehaald.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Gelard op televisie komt.

Reageer