Melissa Jo Peltier is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

White Irish Drinkers

2010 | Drama

Verenigde Staten 2010. Drama van John Gray. Met o.a. Nick Thurston, Geoffrey Wigdor, Karen Allen, Stephen Lang en Peter Riegert.

Clichématig aanrechtdrama rond twee broers die ieder op geheel eigen wijze proberen los te komen van hun armoedige bestaan in Brooklyn anno 1975. Scenarist/regisseur en financier John Gray liet zich leiden door zijn eigen jeugd in de inmiddels hippe wijk, en voorzag de Iers-Amerikaanse twintigers van respectievelijk een kunstzinnige en criminele inborst. De bordkartonnen agressieve vader en zanikende passieve moeder ontbreken evenmin, en gaandeweg de voorspelbare broedertwist doemt een finale op zonder verrassingen. Gefinancierd met zes ton eigen - en verloren - Amerikaans geld.

Nightwaves

2003 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Canada 2003. Mysterie van James Kaufman en Jim Kaufman. Met o.a. Sherilyn Fenn, David Nerman, Bruce Dinsmore, Francis X. McCarthy en Jennifer Morehouse.

Shelby Naylor (Fenn) luistert veelvuldig naar gesprekken op de scanner en zo is zij getuige van een gesprek, waarbij een man zijn vrouw beschuldigd van overspel. Als de vrouw spoorloos verdwenen lijkt te zijn, denkt Shelby dat zij is vermoord en meldt dit aan Police Sgt. Pike (Blake), die haar in aanwezigheid van zijn partner (Valiotis) welwillend en beleefd aanhoort, maar het is de kijker onmiddellijk duidelijk dat hij er geen snars van gelooft. Het scenario zou REAR WINDOW (1954) van Alfred Hitchock kunnen evenaren, maar het heeft in generlei opzichten de kwaliteit ervan. Terwijl de clichés zich opstapelen moeten geluidseffecten voor de spanning zorgen. Een typische mysterie- riller voor een regenachtige middag. Fenn's spel is niet slecht, maar de slogan op de Canadese inlay van de DVD, die verwijst naar een Red Shoe Diaries-achtige film is buitengewoon misleidend. Het scenario is van Melissa Jo Peltier naar een verhaal van haar en Renee A. Bishop. Het camerawerk is van Georges Archambault.

Men Seeking Women

1997 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1997. Romantiek van Jim Milio. Met o.a. Pamela Gien, Grant Shaud, Starr Andreeff, Will Ferrell en Anthony Palermo.

Drie vrienden zijn op hun 33ste nog steeds vrijgezel. Ze sluiten met elkaar een weddenschap af ter waarde van 2000 dollar. Wie het eerst een meisje kan vinden en daar twee maanden mee samenwoont wint

Titanic: Death Of A Dream

1994 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Melissa Jo Peltier.

Een onthutsende reconstructie van de ondergang van het 'vlottende paleis', de Titanic, het schip dat niet kon vergaan, maar dat tijdens zijn maagdentrip van Engeland naar Amerika op 15 april 1912 in aanvaring kwam met een ijsberg en razendsnel zonk. De balans was 1522 doden. Aan de hand van foto's, archiefbeelden, interviews met overlevenden en visuele reconstructies wordt de ramp in details verteld, haast even spannend als een fictieve speelfilm. Enkele experten, zoals Walter Lord, auteur van A Night To Remember, Ken Marschall en Don Lynch, auteurs van Titanic, An Illustrated History, Wyn Wade, auteur van End Of A Dream en Brian Ticehurst, voorzitter van de British Titanic Society, geven hun visie op het gebeuren. Het werd de ultieme documentaire over zowat de grootste zeeramp uit de geschiedenis. Peltier schreef het scenario en de commentaar die gesproken wordt door David McCallum. Fotografische bijdragen zijn van John Sorapure, Bill Rossen, Michael Barry, David Pryke, Brian Pratt, Simon Banks, Michael Messenheimer en Bowdon Hunt. Voor de montage tekende Yann Debonne.

Titanic

1994 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Melissa Peltier.

VVIn de originele versie met de stem van David McCallum.