Jos van der Linden

Acteur

Jos van der Linden is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Billie Turf, haantje de voorste

1982 | Familiefilm, Jeugdfilm

Nederland 1982. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Raymond van Haaf, Jan Kruyk, Dik van Bodewaard, Hub Consten en Frans Keulen.

Een leuke jeugdfilm van de Limburgse cineast Van der Linden, die voornamelijk met amateurspelers werkt. Grappige scènes in de klas van Billie met Jan Kruyk als een bijzonder goede meester Kwel en Billies nichtje Blinky met haar karate- en judocapriolen zijn hoogtepunten.

De Robins en het robotcomplot

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 1972. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Jos van der Linden, Claire Leistra, Jeu Consten en Cor van der Linden.

Op vakantie in Italië ontdekken twee zusjes een smokkelbende. Als ze in een gevecht de robots van de schurken overwinnen, worden ze ontdekt en gevangen. Ten slotte komt ook de politie in actie en weten ze gezamenlijk de bende te overmeesteren.

Een Nederlandse Robinson Crusoë

1969 | Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 1969. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Jeu Consten, Toon van Loon, Jos van der Linden, Guus Odekerken en Wiet Leistra.

Na een vliegtuigongeluk spoelt een jongen aan op een onbewoond eiland. Als kidnappers er hun toevlucht komen zoeken weet hij met veel inspanning een ontvoerd meisje te redden. De actie lijdt aan te veel aandacht voor omgeving.

Een Nederlandse Robinson Crusoe

1968 | Familiefilm

Nederland 1968. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Toon van Loon, Jeu Consten en Jos van der Linden.

Na een vliegtuigongeluk spoelt een jongen aan op een onbewoond eiland. Als kidnappers er hun toevlucht komen zoeken weet hij met veel inspanning een ontvoerd meisje te redden. De actie lijdt aan te veel aandacht voor omgeving.

De Man met het zwarte masker

1968 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 1968. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Cor van der Linden, Jeu Consten, Herman Lutgerink, Hub Consten en Jos van der Linden.

Een professor wordt ontvoerd na de uitvinding van een nieuwe raketbrandstof. Twee jongens en een meisje weten hem met veel moeite te bevrijden na achtervolgingen en vechtpartijen. Met hulp van de politie weten ze de bende in te rekenen. Spanning, sensatie en humor voor de jeugd.

Sjors en Sjimmie en de gorilla

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 1966. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Jeu Consten, Herman Lutgerink, Hub Consten, Cor van der Linden en Toon van Loon.

Sjors moet twee opdrachten vervullen om een erfenis te krijgen. Een slechte neef stuurt twee boeven om te saboteren, eerst in een verlaten landhuis, later in het wilde westen, waar een ontsnapte gorilla partij kiest voor Sjors en Sjimmie. Veel humor, spanning en actie.

Vrijbuiters van het woud

1965 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 1965. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Cor van der Linden, Jan van der Weide, Jan Kruyk, Toon van Loon en Hub Consten.

Een slechte graaf kerkert de kinderen van een overleden hertog. Ze ontsnappen met hulp van een jager, maar krijgen het in de bossen met grotbewoners aan de stok. Ze redden tenslotte hun tante uit handen van de graaf die overwonnen wordt. Een iets minder geslaagd Van der Linden-produkt.

Sjors en Sjimmie op het pirateneiland

1962 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 1962. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Cor van der Linden, Jos van der Linden, Frits van Wenkop, Hub Consten en Dirk Capel.

Rotsen en spelonken vormen het decor waartegen zich de avonturen afspelen van Sjors en Sjimmie als deze op het pirateneiland terechtkomen. Wat minder geslaagd.

Het Verraad van de zwarte roofridder

1962 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 1962. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Louk Perry, Cor van der Linden, Frits van Wenkop, Jan van der Weide en Hub Consten.

De zwarte ridder heeft het belangrijke groene zegel aan ridder Bruno ontstolen. Diens kinderen weten het met list weer in handen te krijgen, na de nodige avonturen, vechtpartijen en ontsnappingen. Een spannende actiefilm voor kinderen.

Vier rakkers en een oude jeep

1959 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 1959. Familiefilm van Henk van der Linden. Met o.a. Jos van der Linden, Nico Kwerreveld, Tonny van Schendel, Sjaak Franken en Thea Eyssen.

Om oom Joris van zijn boerderij te verdrijven schuwen een paar boeven geen enkel middel. Zijn jeugdige logés weten echter paal en perk te stellen aan hun praktijken. Ook de hond speelt hierbij een belangrijke rol. Spanning en avontuur van meer dan dertig jaar geleden doen het nog steeds.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jos van der Linden op televisie komt.

Reageer