Malcolm Muggeridge

Acteur

Malcolm Muggeridge is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jesus Christ Moviestar

1992 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Martin Goodsmith. Met o.a. Harvey Cox, Sheila Johnston, George Stevens, Jr., Max von Sydow en Enrico Irazoqui.

Een overzicht van honderd jaar Christus in de film. Reeds eind negentiende eeuw liep hij al over het water, maar de eerste grote film over het evangelie, opgenomen in natuurlijke decors ontstond in 1912. In 1916 verscheen hij in zijn eerste Amerikaanse film, INTOLERANCE, waarna Cecil B. DeMille zich specialiseerde in spectaculaire religieuze films. Het probleem was echter dat, vooral in Engeland, gelovigen in opstand kwamen tegen het in beeld brengen van Christus, dus was hij jarenlang niet persoonlijk te zien in films als BARABBAS (1935), THE ROBE (1953), BEN-HUR (1958) en THE BIG FISHERMAN (1959). Nicholas Ray was de eerste in het [KL]moderne[KLE] Hollywood die zijn gezicht toonde in de figuur van Jeffrey Hunter in KING OF KINGS. Daarop zagen we Max von Sydow in THE GREATEST STORY EVER TOLD, Enrique Irazoqui in het omstreden IL VANGELO SECONDO MATTEO en Robert Powell in JESUS OF NAZARETH. Christus was tevens het onderwerp van musicals (GODSPELL en JESUS CHRIST SUPERSTAR) en satires (LIFE OF BRIAN). Willem Defoe beeldde hem uit in het sterk gehekelde THE LAST TEMPTATION OF JESUS CHRIST en Denys Arcand baseerde zich op zijn personage voor JÉSUS DE MONTRÉAL. Een grondige en interessante documentaire met een overvloed aan filmfragmenten en met interviews met de meeste betrokkenen. Robin Hill deed de research, terwijl Graham Taylor monteerde. Nieuw beeldmateriaal is van Andrew Martin.

Herostratus

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Don Levy. Met o.a. Michael Gothard, Gabriella Licudi, Peter Stephens, Antony Paul en Mona Chin.

Een dichter die geen succes heeft verkoopt zijn op handen zijnde zelfmoord aan een reclamebureau, maar daarna bedenkt hij zich. Stijlvolle, rake satire waar geen eind aan komt, maar die toch leuk blijft. Bewonderenswaardig ook als je ziet wat je nog kan doen met een klein budget.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Malcolm Muggeridge op televisie komt.

Reageer