Laurence Hanray

Acteur

Laurence Hanray is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Street Song

1995 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Bernhard Vorhaus. Met o.a. John Garrick, René Ray, Laurence Hanray, Wally Patch en John Singer.

Een vrouw helpt uit medelijden een straatzanger, die zich schuldig maakt aan kleine vergrijpen. Zij wordt door hem meegetrokken naar de zelfkant van de maatschappij, al probeert zij tevergeefs hem op het rechte pad te krijgen. Tenslotte wordt hij gepakt voor een misdaad die hij niet begaan heeft en zijn reddende engel moet werkloos toezien hoe hij in het verderf wordt gestort. Een competent gemaakte second-feature van Vorhaus, die in Duitsland geboren was en later (1937) naar de V.S. emigreerde. Hij werd slachtoffer van de heksenjacht van McCarthy en kwam als communist op de zwarte lijst te staan door verklaringen van collega`s (o.a. Edward Dmytryk en Frank Tuttle); hij moest wegens onamerikaanse activiteiten in 1951 zijn nieuwe vaderland weer verlaten. Hij draaide daarna nog één film in Italië en toen was het met zijn carrière gedaan.

My Learned Friend

1943 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van Basil Dearden en Will Hay. Met o.a. Will Hay, Claude Hulbert, Laurence Hanray en Charles Victor.

De laatste film van Will Hay en ook een van zijn leukste. Hij speelt hierin een twijfelachtige advocaat, die als laatste geplaatst is op een lijst van personen die door een wraaklustige ex-crimineel worden opgespoord en vermoord. Hulbert vormt een trouwe steunpilaar voor Hay bij diens pogingen om zijn lot te ontlopen. Het geheel leidt tot een terecht beroemd hoogtepunt bovenop de klok van de Big Ben. Een prachtige film.

Street song

1935 |

Verenigd Koninkrijk 1935. Bernard Vorhaus. Met o.a. Laurence Hanray, John Garrick en Wally Patch.

Een vrouw krijgt medelijden met een straatzanger die in de wereld van de misdaad terecht is gekomen

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laurence Hanray op televisie komt.

Reageer