Catti Edfeldt

1950 Regisseur

Catti Edfeldt (1950) is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Siv gaat logeren

2016 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Zweden/Nederland 2016. Jeugdfilm van Catti Edfeldt en Lena Hanno. Met o.a. Astrid Lövgren, Lilly Brown, Henrik Gustafsson en Barry Atsma.

Siv gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia, het nieuwe meisje in de klas. 's Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar 's nachts wordt het pas echt vreemd.

Kidz in da Hood

2006 | Jeugdfilm, Familiefilm, Muziek

Zweden 2006. Jeugdfilm van Catti Edfeldt en Ylva Gustavsson. Met o.a. Beylula Kidane Adgoy, Embla Hjulström, Jennifer Brown en Gustaf Skarsgard.

Het negenjarige vluchtelingetje Amina verblijft samen met haar opa illegaal in de woning van de werkloze rockmuzikant Johan, in een grauwe buitenwijk van Stockholm. Als opa overlijdt mag ze van Johan blijven, al heeft hij geen ervaring met het opvoeden van kinderen. Maar een kind opvoeden is helemaal niet moeilijk: 'Je hoeft alleen maar te vragen of ik mijn tanden heb gepoetst,' leert haar would be-vader van Amina. Blijmoedige kruising tussen een realistisch drama en een feel good musical, waarin de meeste problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. In 2007 bekroond met de Cinekidleeuw.

Eva & Adam: Four Birthdays and a Fiasco

2001 | Jeugdfilm, Romantiek

Zweden 2001. Jeugdfilm van Catti Edfeldt. Met o.a. Ellen Fjæstad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Rosanna Munter, Anders Habenicht en Ulrika Bergman.

Charmante Zweedse jeugdfilm gaat verder waar eerder de succesvolle televisieserie ophield (maar is ook zelfstandig te bekijken). In de serie was het stelletje uit de titel twaalf, dertien jaar, intussen zijn we een jaar verder en bereiken de puberperikelen een kookpunt. Eva maakt een onverwacht einde aan de verkering, die ruim drie jaar heeft geduurd. Wanneer haar nieuwe vriendin Petra een oogje krijgt op Adam, valt haar dat evengoed zwaar. Zoals de speelse titel 'Vier verjaardagen en een blunder' aangeeft, spelen de soapverwikkelingen zich veelal af op tienerfeestjes.

Sixten

1994 | Familiefilm

Zweden 1994. Familiefilm van Catti Edfeldt. Met o.a. Peter Viitanen, Hans Henriksson, Jonas Magnusson, Marie Thulin en Ing-Marie Carlsson.

De (Zweedse) tiener uit de titel (Viitanen) wordt door zijn gescheiden vader Henrikson te veel beschermd en gedomineerd, omdat zijn moeder in Kopenhagen woont en hij haar nooit ziet. Hij vindt dat zijn vader maar weer aan de vrouw moet en gaat uit diens naam schrijven op contactadvertenties, wat soms tot komische ontmoetingen leidt. Onderwijl raakt hij zelf tijdens de zomervakantie (voor het eerst!) verliefd op een meisje van zijn school. Leuke film, ook geschikt voor volwassenen, over ontluikende (seksuele) gevoelens bij een jonge adolescent. De spelprestaties zijn dik in orde en de regie is goed. Ulf Stark bewerkte zijn eigen boek tot scenario en het camerawerk is van Rolf Lindström. Zeker niet ongeschikt voor het onderwijs al zullen bepaalde scholen wellicht moeite hebben met het piepkleine pornoclipje dat de de ondeugende hoofdrolspeler met zijn kameraadje op een tv-scherm bekijkt. Voorzien van Dolby-geluid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Catti Edfeldt op televisie komt.

Reageer