Marion Davies: cast en productie.
Er zijn 18 films gevonden.

Ever Since Eve

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Marion Davies, Robert Montgomery, Frank McHugh, Patsy Kelly en Allen Jenkins.

Davies maakt het zichzelf duidelijk gemakkelijk om te voorkomen dat ze moe wordt van deze klus. Een saaie komedie die de proef op de som neemt, wat betreft de acteurs die Warner Bros achter de hand hadden. Dit was Marions laatste film.

Hearts Divided

1936 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Frank Borzage. Met o.a. Marion Davies, Dick Powell, Claude Rains, Edward Everett Horton en Arthur Treacher.

Davies is een Française en Powell Napoleons broer in goede muzikale romance.

Cain and Mabel

1936 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1936. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. Marion Davies, Clark Gable, Allen Jenkins, Roscoe Karns en Walter Catlett.

Prijzige musical met Marion Davies (1897-1961) in de hoofdrol als een serveerster die het bijna maakt als zangeres op Broadway. Om haar carrière uit het slop te halen fabriceert haar manager een mediaoffensief rond de vermeende relatie van zijn ster met profbokser Larry Cain (Clark Gable). Helaas kunnen de twee elkaar niet uitstaan, getuige het niet aflatende verbale spervuur van - middelmatig geformuleerde - venijnigheden. De matte opvoering wordt aangedikt met wanstaltige decors, de grootste ooit toentertijd. Davies, de protegé van mediamagnaat William Randolph Hearst, was in de herfst van haar carrière en maakte een jaar later haar laatste film.

Page Miss Glory

1935 |

Verenigde Staten 1935. Mervyn LeRoy. Met o.a. Marion Davies, Pat O'Brien, Dick Powell, Mary Astor en Frank McHugh.

De goede rolbezetting overschaduwt Davies in deze beminnelijke parodie op publiciteitsstunts, waarin oplichter O'Brien een schoonheidswedstrijd wint met een collagefoto van een niet-bestaand meisje.

Peg o' My Heart

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Marion Davies, Onslow Stevens, J. Farrell MacDonald, Irene Browne en Juliette Compton.

Een lief, ouderwets miniatuurdrama waarin Davies als levendige Ierse meid wordt weggehaald bij haar vader en naar een deftig Engels landgoed wordt gebracht omdat de voorwaarden van een testament dat vereisen. Sentimenteel gedoe natuurlijk, maar de film is verrukkelijk om naar te kijken. Het verhaal werd in 1922 verfilmd met Laurette Taylor.

Operator 13

1933 | Western, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1933. Western van Richard Boleslawski en Richard Boleslavsky. Met o.a. Marion Davies, Gary Cooper, Jean Parker, Katherine Alexander en Ted Healy.

Marion Davies als spionne voor de noordelijken in de Burgeroorlog; ze wordt verliefd op de Zuidelijke officier Cooper. Op waarheid gebaseerd.

Going Hollywood

1933 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1933. Muziek van Raoul Walsh. Met o.a. Marion Davies, Bing Crosby, Fifi D'Orsay, Stuart Erwin en Ned Sparks.

Amusant prul, waarin Davies de zanger Crosby naar Hollywood volgt om hem uit de armen te lokken van de onstuimige filmster D'Orsay. Patsy Kelly maakt er niet veel van. Songs o.a. 'Temptation' en 'We'll Make Hay While the Sun Shines'.

Polly of the Circus

1932 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1932. Komedie van Alfred Santell. Met o.a. Clark Gable, Marion Davies, Raymond Hatton, C. Aubrey Smith en Maude Eburne.

Verhaal en rolbezetting zijn ongeloofwaardig met Davies als een sexy trapeze-artieste die gewond raakt en daarna langzaam geneest bij Gable thuis, een dominee die een luxe bestaan leidt. Van belang als curiosum. Ray Milland heeft bijrolletje als uitsmijter.

Blondie of the Follies

1932 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1932. Musical van Edmund Goulding. Met o.a. Marion Davies, Robert Montgomery, Billie Dove, Jimmy Durante en Zasu Pitts.

Meisjes die elkaars rivalen zijn, worden verliefd op Montgomery en ze worden beiden sterren bij de Follies. Deze film is beter als musical dan als drama. James Gleason speelt een mooie rol als Marion's vader. Beste scène is met Davies en Durante die Garbo en Barrymore nadoen in GRAND HOTEL.

The Bachelor Father

1931 |

1931. Robert Leonard. Met o.a. Halliwell Hobbes, Doris Lloyd, Ralph Forbes, Marion Davies en C. Aubrey Smith.

Meisjes die elkaars rivalen zijn, worden verliefd op Montgomery en ze worden beiden sterren bij de Follies. Deze film is beter als musical dan als drama. James Gleason speelt een mooie rol als Marion's vader. Beste scène is met Davies en Durante die Garbo en Barrymore nadoen in GRAND HOTEL.

Five and Ten

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Marion Davies, Leslie Howard, Richard Bennett, Irene Rich en Kent Douglass.

De dochter van een warenhuismagnaat wordt ervan beschuldigd haar geliefde met geld te willen strikken. Er is ook nog een verloofde van die geliefde die het niet neemt en naar de vader rent, die daarop enige veranderingen in zijn familieleven aanbrengt. Romantisch drama met sterke rollen.

Bachelor Father

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Marion Davies, Ralph Forbes, C. Aubrey Smith, Doris Lloyd en Halliwell Hobbes.

De eens zo zwierige vrijgezel Smith, nu oud en eenzaam, wil graag zijn drie volwassen kinderen leren kennen. Ernstige, maar leuke bewerking van het toneelstuk.

The Florodora Girl

1930 |

1930. Harry Beaumont. Met o.a. Vivien Oakland, Louis John Bartels, Lawrence Gay, Jed Prouty en Walter Catlett.

De eens zo zwierige vrijgezel Smith, nu oud en eenzaam, wil graag zijn drie volwassen kinderen leren kennen. Ernstige, maar leuke bewerking van het toneelstuk.

The Floradora Girl

1930 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1930. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Marion Davies, Lawrence Grey, Walter Catlett, Louis John Bartels en Ilka Chase.

Charmant stuk nostalgie met Marion als slechts een van het beroemde Floradorasextet uit de vrolijke jaren negentig die de rijke bewonderaars om zich heen laat cirkelen en de ware liefde zoekt. Sommige scènes zijn oorspronkelijk in kleur.

The Hollywood Revue of 1929

1929 | Musical

Verenigde Staten 1929. Musical van Charles Riesner. Met o.a. Conrad Nagel, Jack Benny, John Gilbert, Norma Shearer en John Crawford.

De 'sprekende' introductie van de MGM-sterren van de zwijgende film. De gastheren zijn Benny en Nagel. Beslist een curiositeit voor liefhebbers van filmgeschiedenis. Verscheidene scènes zijn zelfs in kleur. Er is ook een versie van 116m.

Marianne

1929 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Marion Davies, George Baxter, Lawrence Gray, Cliff Edwards en Benny Rubin.

De eerste sprekende film van Davies, ook een van haar beste; een goede gelegenheid om haar charme en komisch talent te laten zien als Française die, tijdens WO I, twee Amerikaanse soldaten achter zich aan heeft.

Show People

1928 | Komedie

Verenigde Staten 1928. Komedie van King Vidor. Met o.a. Marion Davies, William Haines, Del Henderson, Paul Ralli en Harry Gribbon.

Een heerlijke komedie uit de periode van de zwijgende film. Het gaat over een meisje dat uit de goot komt en vastbesloten is 'het te maken' in Hollywood... en ze slaagt erin, maar het verliep niet zoals gedacht had. Waarschijnlijk de beste film van Davies, die voor eens en altijd vastlegt dat ze over komisch talent beschikt en bovendien een fraaie blik achter de schermen van de filmerij. Van de vele piepkleine gastoptredens is die van Vidor vermeldenswaard, omdat hij een filmregisseur speelt, dus zichzelf. Het scenario is van Agnes Christine Johnston en Laurence Stallings. Het camerawerk is van John Arnold.

Janice Meredith

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van E. Mason Hopper. Met o.a. Marion Davies, Harrison Ford, Holbrook Blinn, Maclyn Arbuckle en Hattie Delaro.

Drama en romantiek tijdens de Amerikaanse opstand tegen de Engelsen om de vrijheid te verkrijgen. Vele historische momenten zijn hier achter elkaar in beeld gebracht. De film kostte 1,5 miljoen dollar, een vermogen voor die tijd, maar bracht iedere cent op. Lillie Hayward bewerkte het boek [KL]Janice Meredith, A Story of the American Revolution[KLE] van Paul Leicester Ford. Kilgour was George Washington, Maynard Paul Revere. Cameramannen waren Ira Morgan (de man die in 1956 de laatste series zou doen) en Georges Barnes.