Norman Krasna: regie, scenario en schrijver.
Er zijn 12 films gevonden.

Sunday in New York

1963 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Komedie van Peter Tewksbury. Met o.a. Jane Fonda, Cliff Robertson, Rod Taylor, Robert Culp en Jim Backus.

Jane Fonda is de 22-jarige Eileen. Zij is verloofd maar twijfelt over trouwen. Eileen zoekt haar broer (Robertson) in New York op en probeert er daar achter te komen wat ze wil. Een van de problemen waarover ze piekert, is het vermoeden dat ze de enige 22-jarige maagd ter wereld is. Eens kijken of ze in New York liefde kan vinden. De vlotte bezetting en de zwierige muziek maken Sunday in New York goed verteerbaar. Fonda is door andere films (bijvoorbeeld Klute en Barbarella) natuurlijk veel beroemder geworden dan door Sunday in New York. Toch acteert ze niet onverdienstelijk in dit vroege optreden, naast mede-Oscarwinnaar Robertson.

Let's Make Love

1960 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1960. Komedie van George Cukor. Met o.a. Marilyn Monroe, Yves Montand, Tony Randall, Bing Crosby en Gene Kelly.

Miljonair Montand komt erachter dat een show-programma hem tot het mikpunt van spot wil maken. Hij wil de show stoppen en koopt het theater en de rechten. Als hij Monroe - die een rolletje heeft - ontmoet, wil hij ook meedoen. Van Bing Crosby neemt hij dure zanglessen, van Milton Berle probeert hij moppen te leren tappen en van Gene Kelly probeert hij te leren dansen. Een rolverdeling met topacteurs, waar je door de spelers toch naar blijft kijken. Gedraaid in CinemaScope.

The Ambassador's Daughter

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Krasna. Met o.a. Olivia de Havilland, John Forsythe, Myrna Loy, Adolphe Menjou en Tommy Noonan.

Charme ontbreekt aan deze film hoewel de sterren zich volledig ingezet hebben om deze zwakke komedie op niveau te houden. Joan Fiske (De Havilland) is in Parijs uit op een verzetje en soldaat Danny Sullivan (Forsythe) maakt haar het hof. Het scenario is van regisseur Krasna. Het camerawerk is van Michael Kelber.

White Christmas

1954 | Musical, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1954. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney, Vera-Ellen en Dean Jagger.

Crosby en Kaye zijn twee ex-officieren die met hun zang-en-dans act een bijna failliet wintersporthotel van een voormalige collega uit het leger nieuw leven willen inblazen. Ze krijgen gezelschap van twee charmante zusters die ook als entertainers hun boterham verdienen. Onder regie van Michael Curtiz (Casablanca) blijft dit romantische drama in kleurrijk Technicolor ondanks de vier leuke hoofdrolspelers nogal vlak, maar heeft veel leuke muziek: de klassieke meezinger 'I'm dreaming of a White Christmas' bijvoorbeeld. Overigens kreeg componist Irving Berlin een Oscarnominatie voor een ander liedje, 'Count Your Blessings Instead of Sheep'.

The Big Hangover

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Krasna. Met o.a. Van Johnson, Elizabeth Taylor, Leon Ames, Edgar Buchanan en Rosemary DeCamp.

De ambitieuze oorlogsveteraan David Maldon (Johnson), die door zijn allergie voor alcohol op ongelegen momenten dronken wordt, gaat werken bij een advocatenkantoor. Hoe lang zal dat duren? En slaat hij de rijke Mary Belney (Taylor) aan de haak? Voorspelbaar en saai. Scenario van regisseur Krasna, camerawerk van George Folsey.

Princess O'Rourke

1943 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1943. Komedie van Norman Krasna. Met o.a. Robert Cummings, Olivia de Havilland, Charles Coburn, Jack Carson en Jane Wyman.

Zeer gedateerde komedie die charmant begint als piloot Eddie O`Rourke (Cummings) verliefd wordt op prinses prinses Maria (De Havilland), maar komt ten val door ouderwets geworden situaties met een onmogelijk zedig slot waarin president Roosevelt nog betrokken zou zijn. Regisseur Krasna won dat jaar de Oscar voor het beste scenario. Het camerawerk is van Ernest Haller.

The Flame of New Orleans

1941 | Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1941. Romantiek van René Clair. Met o.a. Marlene Dietrich, Bruce Cabot, Roland Young, Laura Hope Crews en Mischa Auer.

Europese schoonheid Dietrich duikt op in New Orleans, waar ze elke man kan krijgen die ze wil. Ze niet kan kiezen tussen de rijkste vrijgezel van de stad, Young en hardwerkende Mississippi- schipper zonder geld Cabot. Als haar verstand het ja-woord belooft aan Young, begint haar hart te knagen als de huwelijksdatum nadert. Sfeervol, onderhoudend. Gesitueerd in 1841. Scenario van Norman Krasna. De eerste Amerikaanse film van Clair.

The Devil and Miss Jones

1941 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Jean Arthur, Robert Cummings, Charles Coburn, Spring Byington en S.Z. Sakall.

Ontevredenheid bij het grote warenhuis van de steenrijke Coburn. Incognito gaat hij op de schoenenafdeling werken waar hij kennismaakt met Cummings, die de oproerkraaier blijkt te zijn. Naarmate hij meer en meer te weten komt, groeit zijn medegevoel voor het personeel. Een verrukkelijke, zeer onderhoudende sociale komedie. Byington is een oudere verkoopster en Arthur is Miss Jones. Het script is van Norman Krasna.

Mr. & Mrs. Smith

1941 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1941. Romantische komedie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Carole Lombard, Robert Montgomery, Gene Raymond, Philip Merivale en Betty Compson.

'The Master of Suspense' was natuurlijk het meest bedreven in thrillers, maar hij maakte ook deze vermakelijke screwball komedie waarin het huwelijk van de New Yorkse Smiths op de helling komt te staan. Op de vraag 'zou je opnieuw met me trouwen' antwoordt Mr Smith in alle eerlijkheid: 'nee'. Even later blijkt hun huwelijk vanwege een bureaucratische fout ongeldig en dat werpt een heel nieuw licht op hun relatie. Carole Lombard haalde Hitchcock, destijds juist gearriveerd vanuit Engeland, over de film te maken. Met succes: het knettert vrolijk tussen haar en Robert Montgomery.

Bachelor Mother

1939 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1939. Komedie van Garson Kanin. Met o.a. Ginger Rogers, David Niven, Charles Coburn, Frank Albertson en Ernest Truex.

Even geen dansen en geen Fred Astaire voor Ginger Rogers, die een van haar beste komische prestaties levert als bachelor mother. Ze is een winkelbediende, die op de deurmat een baby vindt. Vanaf dat moment wil niemand geloven dat het niet de hare is. Bachelor mother is puntig: de censoren van 1939 zagen zo te zien aardig wat in het Oscargenomineerde script over het hoofd. De aanvullende rollen zijn ook sterk, met Niven als playboy en Coburn als 'I don't care who's the father... I'm the grandfather!'.

Wife versus Secretary

1936 | Drama, Experimenteel, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Jean Harlow, Clark Gable en Myrna Loy.

Even geen dansen en geen Fred Astaire voor Ginger Rogers, die een van haar beste komische prestaties levert als bachelor mother. Ze is een winkelbediende, die op de deurmat een baby vindt. Vanaf dat moment wil niemand geloven dat het niet de hare is. Bachelor mother is puntig: de censoren van 1939 zagen zo te zien aardig wat in het Oscargenomineerde script over het hoofd. De aanvullende rollen zijn ook sterk, met Niven als playboy en Coburn als 'I don't care who's the father... I'm the grandfather!'.

The Richest Girl in the World

1934 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Miriam Hopkins, Joel McCrea, Fay Wray, Reginald Denny en Henry Stephenson.

Hopkins speelt de rijkste jonge vrouw ter wereld. Haar verloofde biecht eerlijk op dat hij niet van haar houdt, maar dat het hem in eerste instantie te doen was om haar rijkdom - nu heeft hij een vrouw gevonden waarop hij echt verliefd is, en laat haar dus vallen. De teleurgestelde Hopkins wil dit geen tweede keer meer meemaken en ruilt van plaats met haar secretaresse om bij de volgende zeker te zijn dat het niet om haar geld gaat. Een onderhoudende komedie der verwisselingen naar een blijspel van Norman Krasna.