Michael Katz

Regisseur, Producer

Michael Katz is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Kuma

2012 | Drama

Oostenrijk 2012. Drama van Umut Dag. Met o.a. Begüm Akkaya, Nihal G. Koldas, Vedat Erincin en Murathan Muslu.

Kuma, dat ‘tweede vrouw’ betekent in het Turks, begint tijdens een huwelijksfeest in Turkije waar de fragiele Ayse trouwt met de jonge Hasan, die speciaal met zijn familie uit Wenen is overgekomen. Terug in Oostenrijk blijkt de situatie heel anders in elkaar te zitten waardoor de spanningen langzaam oplopen. Onvermijdelijk speelt een film over Turkse vrouwen in Wenen zich grotendeels binnenskamers af maar de film is geen melodramatisch kamerspel. Kuma laat mooi zien wat de kwetsbare plekken zijn in de gesloten, in zichzelf gekeerde werelden van Turkse gezinnen in Europa.

Das weisse Band

2009 | Drama, Misdaad, Mysterie

Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk/Italië 2009. Drama van Michael Haneke. Met o.a. Leonard Proxauf, Christian Friedel, Leonie Benesch, Burghart Klaußner en Janina Fautz.

Vlak voor WO I wordt een landelijk dorpje in het noorden van Duitsland opgeschrikt door een aantal akelige incidenten: iemand spant een touw over de weg waardoor een paard verongelukt, iemand wordt ontvoerd en mishandeld, er wordt brand gesticht. Wat is er toch aan de hand in deze ogenschijnlijk zo ordentelijke gemeenschap? Spannend, uitstekend gespeeld drama van regisseur Haneke (Amour, Funny Games), in prachtig zwart-wit geschoten, geeft gitzwart commentaar op de destijds heersende moraal. Twee Oscarnominaties en een Gouden Palm in Cannes.

Carpión Milagrero

1986 |

Venezuela 1986. Michael Katz. Met o.a. Rivelino Acosta, Toco Gómez, Marilda Vera en Napoléon Deffit.

Een simpele jongen die de gave heeft om wonderen te doen, leeft in een dorpje. De autoriteiten besluiten om van zijn talent gebruik te maken als ze een een groot politiek evenement voorbereiden, maar het begaafde jongmens, 'Carpión Milagrero' genaamd, weigert hen van dienst te zijn. Een sympathieke film, maar boordevol beperkingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Katz op televisie komt.

Reageer