Takashi Shimizu

Regisseur, Scenarist, Producer

Takashi Shimizu is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Rigor Mortis

2013 | Actie, Horror

Hongkong SAR van China 2013. Actie van Juno Mak. Met o.a. Anthony Chan en Fat Chung.

Siu-Ho Chin, een voormalige acteur die niet meer aan de bak geraakt, verhuist naar een luguber en duister appartementencomplex in Hongkong. Wie verwacht dat de film zich vervolgens via vertrouwd horrorrecept ontvouwt komt bedrogen uit. Rigor Mortis is een fantastische mix van oosterse vampieren (dus niet zoals wij ze kennen), bovennatuurlijke elementen en martial arts.

The Grudge 2

2006 | Horror, Fantasy

Verenigde Staten/Japan 2006. Horror van Takashi Shimizu. Met o.a. Sarah Michelle Gellar, Amber Tamblyn, Arielle Kebbel, Edison Chen en Jennifer Beals.

Vermoorde Kayako en haar dito zoontje jagen opnieuw de levenden de stuipen op het lijf met hun blauwgrijze huid, lege blik en sluike zwarte haren. Overal duikt het tweetal op: in ziekenhuizen, meisjeskleedkamers, bij de psycholoog, in een telefooncel. En ze zijn pas tevreden als 'wij lijden zoals zij hebben geleden'. Filmmaker Shimizu verfilmde zijn eigen Japanse horror en tijdens de vertaalslag verloor de verfijnde materie alle finesse. Wat rest is een saaie film waarin iedere zoveel minuten een fletse idioot de kop opsteekt. Griezeleffect nul, cabaretgehalte tien.

The Grudge

2004 | Horror, Thriller

Japan/Verenigde Staten/Duitsland 2004. Horror van Takashi Shimizu. Met o.a. Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Bill Pullman, Clea DuVall en KaDee Strickland.

Tegen het einde van de vorige eeuw doemde een nieuw monster op in horrorfilms: kleine krijsende kinderen in grijze make-up, verscholen achter donker sluik haar. Sociaal werkster in den vreemde Karen (Gellar) loopt een dergelijke koter tegen het lijf in Tokio in een akelig (spook)huis waar ze zorgt voor een catatonische oude vrouw. Het kind wordt in naargeestigheid overtroffen door een inpandige vrouwelijke demon die dood en verderf zaait vanwege oud zeer. Regisseur Shimizu maakte eerder vier Japanse grudge-films over wraak van gene zijde. Deze Engelstalige versie werkt wonderwel vanwege een goede combinatie van culturele en existentiële vervreemding, allerhande schrikeffecten en een dorre vormgeving.

Ju-on: The Grudge 2

2003 | Horror, Fantasy, Thriller

Japan 2003. Horror van Takashi Shimizu. Met o.a. Noriko Sakai, Chiharu Niiyama, Kei Horie en Yui Ichikawa.

Het Grudge-spookhuis spookt als vanouds in Shimizu's vierde aflevering van de avonturen van de spookvrouw en haar bleke spookkind. Een cameraploeg gaat op onderzoek in het beruchte huis, geflankeerd door Japanse krijskoningin Noriko Sakai, die vol goede moed de uitdaging met het huis aangaat. Shimizu scoort prettig onverwachts: vanuit donkere hoekjes, door stemmig stucwerk en via onbetrouwbare plafonds. Regisseur Shimizu houdt van Grudge: hij maakte twee videofilms, drie Japanse bioscoopfilms (dit is de tweede, in feite Ju-on 4) en twee Amerikaanse remakes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Takashi Shimizu op televisie komt.

Reageer