Siegfried Breuer: regie en cast.
Er zijn 24 films gevonden.

Der Letzte Walzer

1953 | Muziek, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Curd Jürgens, Eva Bartok, Siegfried Breuer, Christl Mardayn en Ernie Mangold.

Graaf Dimitri Sarassow (Jürgens) zet z'n leven op het spel om de eer van een barones te redden. Arthur Maria Rabenalt presenteert de geschiedenis van Oscar Straus' operette Der letzte Walzer als een terugblik van een Russische emigrante, die in het Parijs van de jaren 1920-30 belandde. Heel romantisch maar nogal zwaar aangezet. Scenario van Curt J. Braun. Camerawerk van Friedl Behn-Grund.

Wenn abends die Heide träumt

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Viktor Staal, Beppo Brehm, Margarethe Haagen en Margot Trooger.

Twee voormalige Luftwaffe-piloten verdienen in het na- oorlogse Duitsland de kost met het onschadelijk maken van vliegtuigbommen en landmijnen. Prack wordt verliefd op de verloofde van zijn collega Staal en wil hem niet kwetsen en besluit naar Argentinië te emigreren. Tijdens hun laatste gezamenlijke karwei als de spanning meer dan te snijden is, gebeurt er een ongeluk. Super melodramatische Heimatfilm van het ergste soort dat echter behoorlijk gedaan is; vooral voor liefhebers van het genre.

Man lebt nur einmal

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Ernst Neubach. Met o.a. Theo Lingen, Paul Hörbiger, Rudolf Platte, Lisa Stammer en Marina Ried.

Zakenman Lingen heeft grote schulden. Bovendien maakt hij mot met verloofde Stammer. Hij ziet het niet meer zitten. Er is nog maar één uitweg: zelfmoord, maar hij durft niet. Hij is een fatsoenlijk mens en wil zijn schuldeisers betalen; hij heeft een levensverzekering, die na zijn dood voldoende uitkeert om alle schulden te voldoen. Hij neemt contact op met een gangster en vraagt deze hem te vermoorden. De killer heeft geen tijd en speelt de opdracht door naar een 'collega'; ondertussen is alles weer koek en ei tussen Stammer en Lingen. Nu wil hij niet meer dood. Hij moet zich uit de voeten maken om het vege lijf van een moordenaarshand te redden. Regisseur Neubach schreef zelf het scenario naar zijn eigen boulevardklucht Der Mann, der seinen Mörder sucht. Hoewel het thema geheel en al versleten is, blijkt de vaart er toch nog in te zitten. De film is vaardig gespeeld en het is plezierig tijdverdrijf. Otto Baecker stond achter de camera.

In München steht ein Hofbräuhaus

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Siegfried Breuer. Met o.a. Fita Benkhoff, Paul Kemp, Carl Wery, Liesl Karlstadt en Hannelore Bollmann.

Het oktoberfeest vormt de achtergrond voor de strijd om een erfenis tussen een familie uit München en een familie uit Berlijn. Een en ander maakt veel flauwe grappen over de verschillende dialecten mogelijk en ook talrijke smartlappen ontbreken niet. Bovendien lijkt het alsof deze film door de Beierse vereniging voor vreemdelingenverkeer werd gesponsord.

Johannes und die 13 Schönheitsköniginnen

1951 | Muziek, Komedie, Musical

Duitsland 1951. Muziek van Alfred Stöger. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hans Richter, Grethe Weiser en Walter Müller.

Een niemendalletje over hoofdredacteur Prack, die de oplage van 'Weltmagazin' wil stimuleren met miss-verkiezingen in Nice tijdens het carnaval. Als ze met de trein het operettestaatje Candorra doorgaan, koppelt kolonel Breuer de wagon af om de dames het hof te maken. Simonis is Miss Holland en Lingen Miss Spanje, die elkaar de loef proberen af te steken om de gunst van Prack, terwijl hij Ziemans vriendin is. Weinig grappen en veel geleuter. Scenario van B.E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Prämien auf den Tod

1950 | Mysterie, Drama

Oostenrijk 1950. Mysterie van Curd Jürgens. Met o.a. Siegfried Breuer, Judith Holzmeister, Werner Krauss, Felix Steinböck en Josef Meinrad.

Een mislukte verzekeringsagent komt op het idee overeenkomsten met niet-bestaande personen te sluiten, door een aan lager wal geraakte scheepsarts de akte van overlijden te laten opstellen, en daarna de verzekeringspremie te incasseren. De eerste fictieve klant echter, wordt al zijn noodlot... Jürgens maakte met deze originele misdaadfilm zijn regiedebuut. Met de acteurs en de eigenaardige surrealistische sfeer steekt de film boven de gebruikelijke publieksfilms van zijn tijd uit.

Gabriela

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Géza von Cziffra. Met o.a. Zarah Leander, Carl Raddatz, Vera Molnar, Gretha Weiser en Käte Haack.

Leander is nachtclubzangeres Gabriela en mede-eigenaresse van het etablissement 'Bei Gabriela'. Ze verkoopt haar aandeel en trekt zich terug om zich te gaan wijden aan haar dochter Molnar, die inmiddels twintig is. Daartoe is het echter te laat, want die neemt het moeder kwalijk dat ze in een pleeggezin moest opgroeien. Mamma Leander kon echter niet anders want ze was gescheiden om musicus Raddatz van haar vader Breuer, een rijke industrieel in Zweden. Het nachtlokaal gaat door Leander's vertrek minder lopen. Haar voormalige zakenpartner Assmann neemt contact op met haar ex en voor de hand liggende verwikkelingen leiden naar een voorspelbare finale; melodramatische cliché- film met goed spel van de hoofdrollen en om de legendarische Leander de moeite waard. Eerste Duitse film van Leander na WO II; ze zingt o.a. 'Wann wirst Du mich fragen' en 'Im Leben ist alles so wunderschön'.

The Third Man

1949 | Film noir, Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1949. Film noir van Carol Reed. Met o.a. Joseph Cotten, Orson Welles, Alida Valli, Trevor Howard en Bernard Lee.

De Amerikaanse pulpschrijver Holly Martins (Cotten) arriveert in het naoorlogse Wenen om zijn oude vriend Harry Lime (Welles) te bezoeken. Hij verneemt echter dat Lime kort daarvoor onder merkwaardige omstandigheden om het leven is gekomen. Geïntrigeerd door de informatie van onder meer Lime's geliefde Anna (Valli) en de conciërge van diens appartementengebouw besluit Martins de dood van zijn vriend te onderzoeken. Zo daalt hij - letterlijk en figuurlijk - af in de puinhopen van de door de oorlog geteisterde stad waar nu corruptie welig tiert. Het met een Oscar bekroonde zwart-wit camerawerk van Robert Krasker is bepalend voor de verontrustende sfeer en maakt vooral de beroemde hoogtepunten van de film onvergetelijk. The Third man won de Grand Prix du Festival International du Film (voorloper van de Gouden Palm) in Cannes.

Alles Lüge

1949 | Komedie

Oostenrijk 1949. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Senta Wengraf, Siegfried Breuer, Hedwig Bleibtreu en Gusti Wolf.

Het meisje Klementine is verliefd op een bokser. Maar dat duldt de familie nimmer. Daarom stelt zij de bokser thuis voor als een muzikant. Een luchtig niemendalletje.

Zyankali

1948 | Mysterie, Drama

Oostenrijk 1948. Mysterie van Harald Röbbeling. Met o.a. Siegfried Breuer, Maria Andergast, Rudolf Prack, Arthur Popp en Klaramaria Skala.

Eerste Oostenrijkse misdaadfilm van na de oorlog. Een fanatiek wetenschapsman beschouwt ieder middel als gerechtvaardigd om zijn doel te bereiken: de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen kanker. Hij schrikt zelfs niet voor een moord terug, die hem het benodigde geld voor zijn onderzoek verschaft. Maar zijn beste vriend, een rechercheur, krijgt argwaan. Het verhaal van deze krimi verliest aan spanning door de stuntelige verfilming.

Fregola

1948 | Komedie, Mysterie, Muziek

Oostenrijk 1948. Komedie van Harald Röbbeling. Met o.a. Marika Rökk, Siegfried Breuer, Rudolf Prack, Gustav Waldau en Josef Meinrad.

Een revuedanseres die op zoek is naar de moordenaar van haar verloofde, komt in Parijs terecht door een verkeerd spoor te volgen. Zij heeft als detective geen succes, maar vindt wel een echtgenoot. Fantasieloze misdaadfilm, die te veel plaats inruimt voor de dansscènes. Eerste naoorlogse film van Rökk.

Die Fledermaus

1945 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1945. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Willy Fritsch, Johannes Heesters, Siegfried Breuer en Dorit Kreysler.

Johann Strauss' beroemde operette met decorontwerp van Robert Herlth en gedirigeerd door Alois Melichar en camerawerk van Willy Winterstein. Het scenario is bewerkt door Ernst Marischka.

Orientexpreß

1944 | Mysterie

Duitsland 1944. Mysterie van Viktor Tourjansky. Met o.a. Siegfried Breuer, Lisa Siebel, Rudolf Prack, Gusti Wolf en Paul Dahlke.

Iemand trekt aan de noodrem van de Orientexpres als deze door een Balkanstaatje rijdt. In de coup[KA1]e naast die van priv[KA1]edetective Holzer wordt de vermoorde jurist Branko gevonden. Baron H[KA3]ubner (Breuer) heeft bloed aan zijn kleding dat door zijn ex-vrouw Dr. Geldern (Siebel), snel wordt verwijderd, behalve op zijn handschoenen. Twee plaatselijk opgetrommelde speurneuzen van de hermandad gaan zich over de zaak buigen.

Orient Express

1944 |

Duitsland 1944. Viktor Tourjansky. Met o.a. Paul Dahlke, Lisa Siebel en Siegfried Breuer.

Iemand trekt aan de noodrem van de Orientexpres als deze door een Balkanstaatje rijdt. In de coup[KA1]e naast die van priv[KA1]edetective Holzer wordt de vermoorde jurist Branko gevonden. Baron H[KA3]ubner (Breuer) heeft bloed aan zijn kleding dat door zijn ex-vrouw Dr. Geldern (Siebel), snel wordt verwijderd, behalve op zijn handschoenen. Twee plaatselijk opgetrommelde speurneuzen van de hermandad gaan zich over de zaak buigen.

Gefährlicher Frühling

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Olga Tschechowa, Winnie Markus, Siegfried Breuer, Paul Dahlke en Kurt Vespermann.

Een professor wordt tijdens een reünie van zijn gymnasium in zijn geboorteplaats verliefd op een jong meisje. Gelukkig blijkt haar tante zijn uit het oog verloren jeugdliefde te zijn. Zij belooft met hem terug te keren naar Berlijn. Een gezapig blijspel waarin echter behoorlijk wordt geacteerd.

Gabriele Dambrone

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Gusti Huber, Siegfried Breuer, Ewald Balser, Eugen Klöpfer en Theodor Loos.

Na teleurstelling in de liefde wacht Gabi Berghofer een geslaagde loopbaan als actrice. De uitstekende cameraman Richard Angst kon zich uitleven in fraaie landschapopnamen. Voor het overige liet regisseur Steinhoff hem bijna uitsluitend toneelspel registreren, maar dat is dan wel van voortreffelijke kwaliteit.

Sommerliebe

1942 | Romantiek

Duitsland 1942. Romantiek van Erich Engel. Met o.a. O.W. Fischer, Siegfried Breuer, Winnie Markus, Lotte Lang en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge actrice en een jonge baron worden tijdens de zomervakantie verliefd op elkaar. Zij ziet echter tegen een huwelijk op, omdat dat het einde van haar carri[KA2]ere zou betekenen. Romantiek rond de eeuwwisseling in bijpassend kostuum en interieur; veel m[KA1]e[KA1]er valt er niet te beleven. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Anuschka

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Hilde Krahl, Beppo Schwaiger, Elise Aulinger, Siegfried Breuer en Friedl Czepa.

Een dienstmeisje wordt beschuldigd van diefstal van een sieraad, maar zij rehabiliteert zich en weet zelfs haar vaders boerderij terug te winnen. Een 'Heimatfilm' van het zuiverste water.

Der Weg ins Freie

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Eva Immermann, Siegfried Breuer en Hedwig Wangel.

Een zangeres oogst roem, maar in het leven en in de liefde is er maar weinig geluk voor haar weggelegd. Eén van Leanders betere rollen in een film waarin antisemitische accenten zijn te bespeuren.

Wiener G'schichten

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Paul Hörbiger, Hans Moser, Siegfried Breuer en Olly Holzmann.

Het heeft heel wat voeten in de aarde, voordat de eigenares van een Weens `Kaffeehaus` op het huwelijksaanzoek van haar oberkellner ingaat. Wenen rond de eeuwwisseling herleeft, vooral dankzij Moser en H[KA3]orbiger als de twee oerechte obers. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Der Postmeister

1940 | Drama

Duitsland​/​​Verenigde Staten 1940. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Heinrich George, Hilde Krahl, Hans Holt, Siegfried Breuer en Ruth Hellberg.

Het schitterende kleine drama van Poesjkin over Doenja, de knappe dochter van de postmeester die in Petersburg een courtisane wordt, krijgt glans en verbeelding door Krahls vertolking. Melodrama in optima forma, aangedikt door het spel van George als romantisch-realistische Rus. Poesjkins verhaal werd in 1925 in de Sowjetunie verfilmd en in 1936 in Frankrijk met als titel NOSTALGIE. Een nieuwe versie volgde in 1955 met als titel DUNJA. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Nanette

1939 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1939. Komedie van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Jenny Jugo, Hans Söhnker, Albrecht Schoenhals, Hans Schwarz jr. en Siegfried Breuer.

De succesvolle schrijver Alexander (S[KA3]ohnker) doet zich voor als arme dichter om succes te hebben bij Nanette (Jugo) op wie hij ontzettend verliefd is. Wanneer Nanette erachter komt, is ze diep teleurgesteld. Het lukt Alexander door middel van een trucje echter toch om haar van zijn liefde te overtuigen. Een aardige komedie met veel leuke vondsten, door regisseur Engel geënsceneerd. Jugo, zijn oude vertrouwde hoofdrolspeelster, is weer geweldig. Helaas is Söhnker geen gelijkwaardige partner. Hij speelt, zoals altijd, alleen zichzelf, de onverschrokken minnaar. Ook Schoenhals als zijn rivaal is in het gunstigste geval een middelmatige acteur. Desondanks een tamelijk goede komedie. Scenario van Jochen Huth. Camerawerk van Reimar Kuntze.

Mutterliebe

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Käthe Dorsch, Paul Hörbiger, Wolf Albach-Retty, Hans Hotter en Hans Holt.

Een weduwe, die zich voor haar vier kinderen afbeult, ondervindt pas waardering wanneer ze terwille van de blindgeworden oudste een oog opoffert. Een melodrama op de rand van kitsch, maar door het voortreffelijke spel, vooral van K[KA3]athe Dorsch, blijft men geboeid kijken. De film kwam, als ode aan het moederschap, natuurlijk wel in de kraam van de nazi`s te pas, vandaar dat-ie als `staatspolitisch besonders wertvoll` werd aangemerkt! Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Leinen aus Irland

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Heinz Helbig. Met o.a. Otto Tressler, Irene von Meyendorff, Rolf Wanka, Georg Alexander en Hans Olden.

Een intrigant tracht in het keizerlijke Oostenrijk van het parlement toestemming te krijgen om Iers linnen in te voeren. In deze onder invloed van Berlijn gemaakte, nogal saaie film uit het vrijwillig bij Duitsland aangesloten Oostenrijk moet het parlementaire stelsel het ontgelden. Ook niet vrij van antisemitische trekjes.