Kirsten Lehfeldt

Acteur

Kirsten Lehfeldt is acteur.
Er zijn 5 films en 1 serie gevonden.

The Legacy

2014 | Televisieserie, Drama

Denemarken 2014. Televisieserie van Maya Ilsøe. Met o.a. Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund en Mikkel Boe Følsgaard.

Een wereldberoemde kunstenares past op haar sterfbed haar testament aan: haar grote landgoed wordt nagelaten aan een van haar vervreemde dochter. Onder de andere kinderen barst een strijd los om de erfenis, waarbij allerlei geheimen en frustraties uit het verleden komen bovendrijven. Na Deense successeries als Borgen en The Killing, is The Legacy opnieuw een internationale hit. In eigen land trok de serie gemiddeld 1,7 miljoen kijkers per aflevering.

Storm

2009 | Familiefilm, Drama

Denemarken 2009. Familiefilm van Giacomo Campeotto. Met o.a. Marcus Rønnov, Troels Lyby, Kirsten Lehfeldt, Søren Malling en Gordon Kennedy.

Tijdens een storm redt de twaalfjarige Freddie een hond van zijn gewelddadige baas. Freddie noemt de hond Storm en verbergt hem in zijn kamer. Als zijn vader Storm ontdekt wil die dat Freddie de hond terugbrengt. Freddie weet zijn vader over te halen de hond te kopen van zijn gemene eigenaar, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Goedgemaakte, typisch Scandinavische jeugdfilm, met meeslepend verhaal en prima spel. Regisseur Campeotto maakte eerder de aardige avonturenfilms De schat van de tempelridders 2 en 3.

En verden til forskel

1989 | Familiefilm

Denemarken 1989. Familiefilm van Leif Magnusson. Met o.a. Adam Kozlowski, Boguslaw Linda, Hilda Jensen, Miroslaw Dymitrow en Kirsten Lehfeldt.

De twaalf-jarige Jens heeft een Poolse vader en een Deense moeder. Toen hij zes was, zijn de ouders gescheiden en werd Jens naar zijn grootvader in Joegoslavië gestuurd. Als deze gestorven is, komt de jongen op een internaat terecht. Hij loopt weg en weet zijn vader, een dromerige gokker, in Kopenhagen te vinden. Zijn droom om weer samen met zijn ouders te leven kan niet verwezenlijkt worden. 'Deze film, zegt de regisseur, is een sage over de klassieke held die een aantal zware proeven moet doorstaan. En zoals het een echte held betaamt, geeft Jens het nooit op. Met deze film wil ik de aandacht vestigen op de geestelijke armoede van onze tijd en op het paradoxale verlangen naar absolute vrijheid'. Het thema van het kind als slachtoffer van een onverschillige, ongevoelige wereld met vooral de Denen als een koel en kouwelijk zootje.

Mord i paradis

1988 | Misdaad, Mysterie

Noorwegen 1988. Misdaad van Sune Lund-Sörensen. Met o.a. Michael Falch, Susanne Breuning, Kirsten Lehfeldt, Björn Puggaard-Müller en Lars H.U.G..

Falch speelt na het succes van MORD I MÖRKET opnieuw de Philip Marlowe-achtige detective. Met hulp van een leuke advocate brengt hij in een bordeel in een provinciestadje een internationale drugshandel aan het licht. De zaak was in de doofpot gestopt door de politiechef wiens zoon, overtuigend gespeeld door rockster H.U.G., aan heroïne verslaafd is. Minder grappig en spannend dan de eerste film.

Jydekompagniet

1988 | Komedie

Denemarken 1988. Komedie van Finn Henriksen. Met o.a. Finn Nörbygaard, Jacob Haugaard, Kirsten Lehfeldt, Sören Oestergaard en Ellen Winther Lembourn.

Het Deense komische duo Nörbygaard-Haugaard speelt hier een stel clowneske detectives die het hoofdkwartier van een oosterse goeroe moeten binnendringen om er een misleide dochter van een welgestelde familie te bevrijden. Minder pittig en leuk dan de populaire tv-parodieën van het duo.

Flamberede hjerter

1986 | Komedie

Denemarken 1986. Komedie van Helle Ryslinge. Met o.a. Kirsten Lehfeldt, Torben Jensen, Sören Oestergaard, Peter Hesse Overgaard en Anders Hove.

Een jonge verpleegster, tevens keukenprinses, weet een oplossing voor ieders problemen, behalve voor zichzelf. Nadat zij zich in de liefde bedrogen voelt, wreekt zij zich in grand-guignol-stijl op haar minnaar, een chirurg. Levendige vertolkingen en goede sfeertekening van de drukke ziekenhuisgangen. Scenario van regisseur Ryslinge en de fotografie is van Dirk Bruel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kirsten Lehfeldt op televisie komt.

Reageer