Sándor Söth

1964 Acteur, Producer

Sándor Söth (1964) is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Le grand cahier

2013 | Drama, Oorlogsfilm

Hongarije/Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk 2013. Drama van János Szász. Met o.a. László Gyémánt, András Gyémánt, Ulrich Thomsen en Ulrich Matthes.

Tijdens WO II besluit een Hongaarse tweeling uit protest tegen de wreedheid van volwassenen tot extreem conformisme. Ze trainen lichaam en geest om precies zo opportunistisch en agressief te worden, en zonder moraal en mededogen anderen te misbruiken. Met in elke scène een ander tafereel bouwt Le grand cahier op tot een montage van menselijke verdorvenheid, een aanklacht aan het adres van een goddeloze, zedeloze wereld. De bijtende, onderkoelde humor en het lef waarmee het verhaal is ontdaan van alle drama, maken dit een zeldzaam prikkelende film.

Megáll az idö

1981 | Familiefilm, Drama

Hongarije 1981. Familiefilm van Péter Gothár en Peter Gothar. Met o.a. István Znamenák, Henrik Pauer, Sándor S[KA11]oth, Péter Gálfy en Anikó Iván.

Een fascinerend, authentiek beeld van het leven van een groep opgroeiende jongeren ten tijde van K[KA1]ad[KA1]ars eerste aanzetten tot liberalisering (1963). Deze periode wordt onder andere gekenmerkt door een verzoenende houding tegenover de strijdende partijen van 1956 en het toestaan van Amerikaanse invloeden (Coca Cola, Rock `n` roll). Het door velen bejubelde camerawerk van Lajos Koltai (van MEPHISTO, BIZALOM) geeft de film een nostalgische schoonheid. Door Newyorkse critici werd de film uitgeroepen tot de beste buitenlandse film van 1982. Hij wordt wel vergeleken met REBEL WITHOUT A CAUSE en AMERICAN GRAFFITI. Scenario van Geza Beremenyi en de regisseur. Ook bekend als TIME STANDS STILL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sándor Söth op televisie komt.

Reageer