Stephen Goldblatt (1945): camera.
Er zijn 29 films gevonden.

Red, White & Royal Blue

2023 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 2023. Komedie van Matthew López. Met o.a. Taylor Zakhar Perez, Nicholas Galitzine, Uma Thurman, Clifton Collins jr en Rachel Hilson.

De rivaliteit tussen de Amerikaanse presidentszoon Alex Claremont-Diaz en de jonge prins van Wales, Henry, bereikt een hoogtepunt als ze grote opschudding veroorzaken op het huwelijk van de oudere broer van de prins. Hun rivaliteit verandert al snel in een gedwongen vriendschap en bloeit dan op tot nog iets meer.

Wild Mountain Thyme

2020 | Romantiek, Drama

Ierland 2020. Romantiek van John Patrick Shanley. Met o.a. Emily Blunt, Jamie Dornan, Christopher Walken, Jon Hamm en Dearbhla Molloy.

Al haar hele leven is Rosemary (Emily Blunt) verliefd op haar buurman Anthony (Jamie Dornan). Hij weet zich echter geen raad met haar gevoelens en heeft zijn handen vol aan zijn eigenwijze vader Tony (Christopher Walken), die hun boerderij wil verkopen aan zijn succesvolle Amerikaanse neef Adam (Jon Hamm).

Ava

2020 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 2020. Actiefilm van Tate Taylor. Met o.a. Jessica Chastain, Geena Davis, Common, Colin Farrell en John Malkovich.

Ava (Jessica Chastain) werkt als huurmoordenaar voor een geheime organisatie. Haar specialiteit: overal ter wereld hooggeplaatste doelwitten uitschakelen. Dan loopt een van opdrachten fout af, en moet ze nu niet alleen zichzelf, maar ook haar familie in leven zien te houden.

Our Souls at Night

2017 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2017. Drama van Ritesh Batra. Met o.a. Jane Fonda, Robert Redford, Judy Greer, Matthias Schoenaerts en Bruce Dern.

In 1967 speelden Robert Redford en Jane Fonda in Barefoot in the Park een jong, verliefd stel dat net begint aan het volwassen leven. Vijftig jaar later vinden ze in Our Souls at Night weer de liefde, maar dan als de bejaarde weduwe Addie en weduwnaar Louis. Addie en Louis zijn al jaren buren als zij op een dag bij hem aanklopt en rechtdoorzee vraagt of hij de nacht met haar wil doorbrengen. Een subtiele, bitterzoete film over eenzaamheid en ouderdom met een intelligent scenario, gebaseerd op de gelijknamige roman van Kent Haruf.

The Intern

2015 | Komedie

Verenigde Staten 2015. Komedie van Nancy Meyers. Met o.a. Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo en Nat Wolff.

Jules (Hathaway) is de succesvolle oprichtster van een hippe kleding-webwinkel. De winkel loopt goed, zelfs een beetje te goed, want ze is helemaal vergeten dat ze heeft toegestemd om bejaarde stagiaires aan te nemen. Een ervan wordt, tegen haar zin, aan haar gekoppeld als persoonlijk assistent. Gelukkig is deze zeventigjarige Benjamin (De Niro) - die ontdekte dat het bestaan achter de geraniums niets voor hem was - een toonbeeld van tact en mensenkennis. Een mentor voor het hele bedrijf, die bovenal rust brengt in Jules’ leven, werk én privé. Aardige feelgood-film van genre-specialist Meyers (What Women Want, It's Complicated), al huilt Jules iets te vaak en is Benjamin iets te perfect.

Get on Up

2014 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2014. Biografie van Tate Taylor. Met o.a. Chadwick Boseman, Nelsan Ellis, Dan Aykroyd, Viola Davis en Lennie James.

Aangedikte biografie van James Brown (1933-2006), 'The Godfather of Soul', geregisseerd door Tate Taylor van kassucces The Help (2011). Acteur Chadwick Boseman zet de artiest haarscherp neer, van de vermaarde danspasjes en vocale uithalen, tot Browns vrouw- en personeelsonvriendelijke neigingen. Biopics zijn doorgaans lineair, van opkomst tot ondergang, maar Taylor meende dat hij in de tijd heen en weer moest schakelen 'omdat de concerten van Brown ook halve liedjes hadden, die gaandeweg de show werden afgemaakt'. Daar had producent Mick Jagger een stokje voor moeten steken. Wat rest zijn de fantastische muziek- en dansnummers.

The Help

2011 | Drama

Verenigde Staten​/​​India​/​​Verenigde Arabische Emiraten 2011. Drama van Tate Taylor. Met o.a. Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Emma Stone en Jessica Chastain.

Een rasechte feelgood-tranentrekker zonder grijstinten, dat is de verfilming van de door Oprah Winfrey aangeprezen bestseller The Help van Kathryn Stockett, over de spanningen tussen witte mensen en Afro-Amerikanen in het zuiden van Amerika in de jaren zestig. De rauwe kanten van het onderwerp worden netjes buiten beeld gehouden en de emotie blijft aan de oppervlakte. Het is dankzij de uitstekende actrices Viola Davis en Octavia Spencer, beiden in de rol van zwarte dienstmeid in dienst van blanke, rijke families, dat de film het drama-van-de-weekgevoel ontstijgt.

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

2010 | Avonturenfilm, Fantasy

Canada​/​​Verenigde Staten 2010. Avonturenfilm van Chris Columbus. Met o.a. Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Sean Bean en Pierce Brosnan.

De bliksemschicht van Zeus is zoek en het Olympisch heethoofd meent dat Amerikaanse puber Percy (Lerman) het hemelvuur heeft gestolen. Ondertussen moet Percy - een stiekeme halfgod - op zoek naar divers wapentuig om zijn gegijzelde moeder uit het schimmenrijk te bevrijden. Filmmaker Chris Columbus verdiende zijn strepen met de regie voor de Harry Potter-films. The Lightning Thief is van hetzelfde Potter-laken een pak met veel aandacht voor het puberen van onnozelheid richting daadkracht. Aardig voor de jeugd, mede vanwege de introductie van allerhande mythische figuren, van Medusa (Thurman) tot Hades (Coogan).

Julie & Julia

2009 | Komedie, Romantiek, Drama, Biografie

Verenigde Staten 2009. Komedie van Nora Ephron. Met o.a. Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina en Helen Carey.

Om haar succesvolle vriendinnen te imponeren besluit callcenter-medewerkster Julie Powell (Adams) een ambitieus project uit te voeren: ze wil in een jaar alle 524 recepten bereiden uit het beroemde kookboek van Julia Childs, en haar ervaringen publiceren op een blog. Een enorme klus, maar niet zo enorm als de opdracht die Childs (Streep) zich stelde: leren koken als een Franse chef. Van de twee verhalen die in de film worden verteld is dat van Julia het leukst, Streep speelt haar als een innemende kookheldin, en kreeg er een Oscarnominatie voor. Op ware gebeurtenissen gebaseerd.

Charlie Wilson's War

2007 | Biografie, Drama, Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2007. Biografie van Mike Nichols. Met o.a. Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Emily Blunt en Amy Adams.

Texaans Congreslid en buitenlandspecialist Charlie Wilson (Tom Hanks) is een losbol, die het liefst met mooie vrouwen in een bubbelbad een fles champagne soldaat maakt. Maar hij is ook slim: in de jaren tachtig bedenkt hij hoe hij de Russen financieel kan uitputten door ze te dwingen om hun Defensie-uitgaven te verhogen. Dat doet hij door hun tegenstanders, de Afghaanse moedjahedien, te bewapenen en te trainen. Zeer de moeite waard, ook door het intelligente script van Aaron Sorkin. De ruzie die de cynische CIA-agent Gust Avrakotos (geweldig gespeeld door de in 2014 overleden Philip Seymour Hoffman) maakt met zijn baas is een van de mooiste uit de filmgeschiedenis.

Rent

2005 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2005. Musical van Chris Columbus. Met o.a. Taye Diggs, Rosario Dawson, Wilson Jermaine Heredia en Anthony Rapp.

Musicalverfilming Rent volgt acht New Yorkers gedurende een vol jaar vanaf kerst 1989, net als de gelijknamige musicalhit op Broadway. Zo maakt de toeschouwer vluchtig kennis met onder meer een heroïnejunk met hiv, een wannabe documentairemaker en een schoffie met nieuw geld die zijn oude vrienden op straat wil gooien vanwege huurachterstand. Regisseur Christopher Colombus kopieerde het bronmateriaal nauwkeurig en dat is precies de reden dat deze film niet werkt: te veel kitsch, te veel onzinnige musicalteksten, te veel gedateerde gezondheidsproblematiek. Heerlijk overdadig voor het theater, te overdreven voor film.

Closer

2004 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2004. Drama van Mike Nichols. Met o.a. Jude Law, Natalie Portman, Julia Roberts en Clive Owen.

Sterk drama over vier moderne, mooie mensen. De Amerikaanse stripper Alice (Portman) heeft een relatie met schrijver/journalist Dan (Law), fotografe Anna (Roberts) gaat met dermatoloog Larry (Owen). Maar Dan valt ook op Anna, en Alice rommelt met Larry. Regisseur Nichols laat zien hoe groot de verwoestende werking van jaloezie en leugens in een periode van enkele jaren kan zijn. Uitstekend spel van alle acteurs, in dit intelligente, soms hartverscheurende drama, dat gebaseerd werd op het gelijknamige toneelstuk van Patrick Marber. Oscarnominaties voor Owen en Portman.

Path to war

2002 |

Verenigde Staten 2002. John Frankenheimer. Met o.a. Alec Baldwin, Michael Gambon, Donald Sutherland, Bruce McGill en James Frain.

'Johnson. Molenaar!' riepen anti-oorlogsdemonstranten begin jaren zeventig. Ze bedoelden 'Moordenaar', maar wie dat zei liep het risico een bevriend staatshoofd te beledigen. Letterlijk, want in tegenstellling tot wat indertijd gedacht werd was de Amerikaanse President Johnson eigenlijk een sociaal zeer bewogen man, die tegen wil en dank de Vietnamoorlog werd ingesleept. De intelligente tv-film schetst met een aantal uitstekende acteurs een genuanceerd beeld van een man die na zijn presidentschap herinnerd wilde worden omdat hij de armen had geëmancipeerd, maar die de geschiedenisboekjes inging als: 'Molenaar'.

Conspiracy

2001 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2001. Drama van Frank Pierson. Met o.a. Kenneth Branagh, Stanley Tucci, Colin Firth, Barnaby Kay en Ben Daniels.

Op 20 januari 1942 kwamen vijftien nazi-bureaucraten 'gezellig samen' in de villa Grossen-Wannsee om onder het genot van smakelijke hapjes en een goed glas wijn een oplossing te vinden voor 'het joodse vraagstuk'. Een gruwelijk idee, niet in het minst omdat het waargebeurd is. Pierson maakte de meermalen bekroonde tv-film op basis van een uitstekend scenario van Loring Mandel, dat hij schreef aan de hand van bewaard gebleven notities over de bijeenkomst. Schitterende rollen van vooral Kenneth Branagh (als Reinhard Heydrich) en Stanley Tucci (als Adolf Eichmann).

The Deep End of the Ocean

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Ulu Grosbard. Met o.a. Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg, Jonathan Jackson en Ryan Merriman.

Even laat Beth (Pfeiffer) haar kinderen alleen en - hups - weg is de driejarige Ben. Negen jaren lang leeft het gezin vervolgens in onzekerheid, tot er hoop gloort. Superster Pfeiffer nam een risico door in een film op te treden met een plot als van een televisiehuildrama. Aan de andere kant: de actrice had in geen tien jaar in een echt goede film gespeeld, dus de afgang van The Deep End of the Ocean viel niet zo op. Ze doet haar best, maar krijgt domme teksten mee in ongeloofwaardige situaties.

Batman & Robin

1997 | Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1997. Fantasy van Joel Schumacher. Met o.a. George Clooney, Chris O'Donnell, Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman en Alicia Silverstone.

In dit derde vervolg op Tim Burtons intrigerend duistere Batman uit 1989, neemt de gemaskerde held van Gotham City (deze keer gespeeld door Clooney) het op tegen nieuwe aartsslechteriken. Ditmaal heeft Mr. Freeze (Schwarzenegger) de ambitie de hele wereld te veranderen in een grote ijsberg en zou Poison Ivy (Thurman) de aarde het liefst zien als een immense plantenkas zonder mensen of dieren. Schumacher concentreert zich in deze stripverfilming jammer genoeg voornamelijk op actie (en dan niet van de beste soort). Genomineerd voor elf Raspberry Awards waaronder die voor 'Worst Reckless Disregard for Human Life and Public Property'.

Striptease

1996 | Thriller, Erotiek, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1996. Thriller van Andrew Bergman. Met o.a. Demi Moore, Burt Reynolds, Armand Assante, Ving Rhames en Robert Patrick.

Striptease onderging een 'last minute'-montage nadat een testpubliek op de verkeerde momenten had gelachen. Het mocht niet baten. Striptease was een flop en bleef een flop, van een interessante regisseur, dat wel. Carl Hiaasens verhaal gaat over een moeder die haar dochter terugeist van haar ex en zich voor de kost in het gevaarlijke striptease-circuit begeeft. Demi Moore is duidelijk debet aan het falen van de film, omdat zij als enige van de cast de satirische insteek van Hiaasen niet volgt. Bergman en Moore wonnen moeiteloos Razzie Awards voor hun ondermaatse prestaties.

Batman Forever

1995 | Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm, Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Fantasy van Joel Schumacher. Met o.a. Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Nicole Kidman, Chris O'Donnell en Jim Carrey.

In deze derde Batman-film uit de reeks die door Tim Burton in 1989 zo sterk was begonnen, sluit geniale, gestoorde wetenschapper The Riddler (Carrey) zich aan bij de boevenbende van de voormalige aanklager Harvey 'Two-Face' Dent (Jones). In zijn strijd tegen het gevaarlijke tweetal krijgt Bruce 'Batman' Wayne (Kilmer) hulp van de jonge circusartiest Dick 'Robin' Grayson. Bovendien krijgt Wayne een half therapeutische, half amoureuze relatie met een fraaie psychologe (Kidman). Lang niet zo goed als de eerste films uit de reeks, maar wel met mooie explosies.

The Pelican Brief

1993 | Thriller, Mysterie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1993. Thriller van Alan J. Pakula. Met o.a. Julia Roberts, Denzel Washington, Sam Shepard, John Heard en Tony Goldwyn.

Een rechtenstudente ontdekt min of meer bij toeval een samenzwering achter de moord op twee magistraten om vervolgens door alle mogelijke autoriteiten te worden opgejaagd. En dat gaat volgens de beproefde Roberts methodiek: een intro van grondig en overtuigend acteren, een intermezzo van kinderlijke verwondering en een finale van deerniswekkende rechtschapenheid. Rasacteurs Shepard en Washington, als respectievelijk professor/minnaar en journalist/minnaar moeten het doen met de kliekjes. Regisseur Pakula baseerde zijn gecompliceerde intrige op de roman van John Grisham en brengt de bonbondoosthriller met stijl op het doek.

Consenting Adults

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Alan J. Pakula. Met o.a. Kevin Kline, Mary Elizabeth Mastrantonio, Kevin Spacey, Rebecca Miller en Forest Whitaker.

Kline en Mastrantonio vormen een yuppie-echtpaar dat wordt opgevrolijkt door de komst van het stel Spacey-Miller als avontuurlijke buren. Vooral Spacey blijkt een kleurrijk mannetje dat Kline meteen uit de financi[KA3]ele nood helpt. Wanneer Kline zijn lodderoog wat te veel op knappe buurvrouw Miller laat vallen, stelt Spacey meteen een partnerruil-voor-[KA1]e[KA1]en- nacht voor. De volgende ochtend wordt Miller vermoord aangetroffen en Kline zit in de puree want hij wordt door iedereen met een beschuldigende vinger nagewezen. De kijker weet echter beter. Na een veelbelovende start ontsporen film en verhaal (naar een scenario van Matthew Chapman) door foutieve logica en al te vertrouwde formule-finale. Camerawerk van Stephen Goldblatt.

The Prince of Tides

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Barbra Streisand. Met o.a. Barbra Streisand, Nick Nolte, Blythe Danner, Kate Nelligan en Jeroen Krabbé.

Barbra Streisand regisseert en speelt een hoofdrol, Nick Nolte steelt de show. Hij wordt door psychiater Streisand, die zijn zuster behandelt na haar mislukte zelfmoordpoging, naar New York gehaald. Hun gesprekken zijn voor beiden therapeutisch en ze beginnen een vurige verhouding. Maar zus wordt beter en Nolte gaat, zoals het behoort, terug naar zijn vrouw en kinderen. Onze eigen Jeroen Krabbé speelt de man van Streisand. De film werd overladen met Oscarnominaties, maar kreeg er tenslotte niet een. Het scenario is van Pat Conroy die haar eigen boek met Becky Johnston voor de film bewerkte. Streisand was medeproducente.

For the Boys

1991 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mark Rydell. Met o.a. Bette Midler, James Caan, George Segal, Patrick O'Neal en Christopher Rydell.

Midler in haar element als all-round entertainster, die achter de linies de soldaten vermaakt. Ze begint haar carri[KA2]ere in WO II en vervolgt die door voor de boys op te treden tijdens in de Koreaanse oorlog en in Vietnam. Gefilmd in flashback, een nostalgisch verslag van de dagen waarin de troepen in oorlog verstrooid werden door dans- en zangvoorstellingen. Komediant Caan is haar partner op de b[KA3]uhne. Emotionele situaties en botsingen dreigen een einde te maken aan hun (professionele) relatie. Redelijk onderhoudende film, vooral fans van Bette. Arliss Howard is eventjes te zien als de geüniformeerde echtgenoot van Midler.

Joe Versus the Volcano

1990 | Komedie, Fantasy, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van John Patrick Shanley. Met o.a. Tom Hanks, Meg Ryan, Lloyd Bridges, Robert Stack en Abe Vigoda.

Superster Tom Hanks noemt Joe Versus the Volcano alsmaar de onopgegraven edelsteen op zijn cv(-schatkist). Hij heeft gelijk: dit is een maffe, blijmakende, intrigerende komedie die meer aandacht verdient. In zijn eerste samenwerking met Ryan speelt Hanks Joe Banks, een hypochonder die zijn baan zó haat, dat hij het als een opluchting ervaart wanneer de bedrijfsarts hem diagnostiseert als slachtoffer van een dodelijke 'brein-wolk'. Joe stopt met werken en wordt vervolgens door een excentrieke miljardair gevraagd of hij mensoffer wil zijn voor inboorlingen op een ver eilandje van hem. Hanks, Ryan (in een trippel-rol!) en de bijacteurs tonen zich in glansvorm in de oogstrelende setting van een fijn verhaal.

Lethal Weapon 2

1989 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Richard Donner. Met o.a. Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Joss Ackland en Patsy Kensit.

Leuke aflevering uit de vierdelige Lethal Weapon-serie. Twee agenten, de bedaagde familieman Roger Murtaugh (Glover) en zijn roekeloze partner Martin Riggs (Gibson), krijgen het aan de stok met een Zuid-Afrikaanse drugsmokkelaar (uitstekende rol van Ackland) die zich verbergt achter z'n diplomatieke status. Het oorspronkelijke script van Shane Black, die ook het scenario van de eerste film schreef, was veel duisterder van toon. Maar producent Warner Bros greep in, die wilde de mogelijkheid voor meer vervolgfilms niet in gevaar brengen.

Lethal Weapon

1987 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Richard Donner. Met o.a. Mel Gibson, Danny Glover, Gary Busey, Mitch Ryan en Tom Atkins.

Prima actiefilm met een aardige premisse: rechercheur Riggs (Gibson), levensmoe sinds de dood van zijn vrouw, wordt gekoppeld aan zijn bijna gepensioneerde collega Murtaugh (Glover). Ze worden afgestuurd op de zwaarbewapende bende van drugsbaron The General (Ryan). Omdat het Riggs niet kan schelen of hij de werkdag overleeft, handelt hij vaak doldriest, wat effectief is, maar ook heel riskant, volgens de voorzichtige familieman Murtaugh. Het hoge tempo, de sterke actiescènes en de gevatte oneliners tussen Gibson en Glover sloegen aan. Er kwamen drie vervolgen.

Young Sherlock Holmes

1985 | Mysterie, Fantasy, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Mysterie van Barry Levinson. Met o.a. Nicholas Rowe, Alan Cox, Sophie Ward, Anthony Higgins en Susan Fleetwood.

Rond Kerstmis 1870 komt de jonge John Watson op Brompton School. Hij deelt een kamer met Sherlock Holmes, een bijzonder scherpzinnige jongen, die al bij hun kennismaking een schets geeft van Watson en zijn familie. De twee worden vrienden, en het duurt niet lang of ze krijgen een eerste zaak onder handen. Proloog op de verhalen die Conan Doyle wijdde aan de superdetective.

The Cotton Club

1984 | Misdaad, Muziek, Thriller, Musical

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Francis Ford Coppola. Met o.a. Richard Gere, Gregory Hines, Diane Lane, James Remar en Lonette McKee.

Ambitieuze kijk op wederwaardigheden in en rond de legendarische jazzclub in het Harlem van de jaren 30, waar de werelden van showbizz en gangsters elkaar kruisten. Stilist Coppola vertelt honderduit over zijn fictieve hoofdpersonen - onder wie de zwarte tapdanser Hines en de blanke (en opvallend besnorde) trompettist Gere - zonder zich al te veel te bekommeren over zoiets als dramatische eenheid en zeggingskracht. De misdadige bijfiguren komen nog het best uit de verf. Verder geen klagen over de luxueuze en fotogenieke aankleding.

The Hunger

1983 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1983. Horror van Tony Scott. Met o.a. Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, Cliff De Young en Beth Ehlers.

De line-up aan acteurs in The Hunger doet hopen op een ambitieuze, artistieke film, maar het resultaat valt toch wat tegen. De openingssequentie, met het verrassende koppel Bowie en Deneuve gekleed in zwart, op de tonen van 'Bela Lugosi's Dead' van Bauhaus, is wel verpletterend. Daarna volgt langdradige gotiek over vampier John (Bowie) die niet onsterfelijk blijkt, en zijn even bloeddorstige partner Miriam (Deneuve) die haar (lesbische) lusten botviert op wetenschapper Sarah (Sarandon). De vorm is, zoals bij veel films van regisseur Scott, dik in orde, maar de inhoud is daaraan opgeofferd.

The Return of the Soldier

1982 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1982. Drama van Alan Bridges. Met o.a. Alan Bates, Ann-Margret, Glenda Jackson, Julie Christie en Jeremy Kemp.

De Britse officier Bates keert tijdens WO I terug van het front met een shock, die vijftien jaar uit zijn geheugen heeft gewist. Drie vrouwen bekommeren zich ieder op hun eigen manier om hem in dit boeiende, goed geacteerde drama. Hugh Whitemore bewerkte de gelijknamige roman van Rebecca West tot scenario. Het camerawerk is van Stephen Goldblatt.