Haim Mecklberg

Producer

Haim Mecklberg is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Next to Her

2014 | Drama

Israël 2014. Drama van Asaf Korman. Met o.a. Liron Ben-Shlush, Dana Ivgy, Varda Ben Hur, Yaakov Zada Daniel en Liat Goren.

Confronterende film over eind twintiger Chelli en de haast symbiotische relatie die ze heeft met haar zwakbegaafde zus Gaby. Tegen het advies van haar moeder, de buren en de instanties in wil Chelli alleen voor Gaby blijven zorgen. Omdat Gaby niet zonder haar kan. Denkt Chelli. In werkelijkheid is het natuurlijk net andersom. Moedig en intelligent drama van Korman, gebaseerd op persoonlijke ervaringen van hoofdrolspeelster Lirion Ben-Shlush (de eega van Korman).

Sand Storm

2016 | Drama

Israël/Duitsland/Frankrijk 2016. Drama van Elite Zexer. Met o.a. Lamis Ammar, Hitham Omari, Khadija Al Akel en Ruba Blal.

Hoe lang zouden de verstikkende tradities van de bedoeïenengemeenschappen in de Israëlische Negevwoestijn nog stand kunnen houden? De vrouwen in dit subtiel meeslepende drama, een moeder die wordt verstoten en een dochter die wordt uitgehuwelijkt, ondergaan hun lot nog enigszins gelaten. Maar de jongere meisjes die vanaf de zijlijn toekijken, denken er intussen het hunne van. Knap debuut van Joodse regisseuse Zexer was de eerste Arabisch gesproken film die door Israël werd ingezonden voor de Oscars, en won vele internationale prijzen.

The Farewell Party

2014 | Drama, Komedie

Israël/Duitsland 2014. Drama van Tal Granit en Sharon Maymon. Met o.a. Ze'ev Revach, Levana Finkelstein, Aliza Rosen, Ilan Dar en Raffi Tavor.

Een tamelijk luchtige film over euthanasie werd in eigen land Israël een hit. In een tehuis voor ouderen ontwerpt een voormalige dierenarts met oude fietskettingen een machine waarmee iemand die niet meer leven wil, zichzelf kan injecteren. Ineens wordt hij heel populair. Filmmakers Granit en Maymon zetten met hun komedie niet alleen een waardig levenseinde op de agenda, en passant halen ze ook homoseksualiteit en softdrugs uit de taboesfeer. Op het festival van Rotterdam eindigde de film zeer hoog bij de publieksfavorieten.

The Human Resources Manager

2010 | Drama

Israël/Duitsland/Frankrijk/Roemenië 2010. Drama van Eran Riklis. Met o.a. Mark Ivanir, Gila Almagor, Reymond Amsalem en Rosina Kambus.

Het bedompte leven van een rusteloze manager personeelszaken in Jeruzalem krijgt een reeks eigenaardige wendingen als hij het stoffelijk overschot van een werkneemster moet begeleiden naar haar moeder in Roemenië. Een tragikomedie rond zeulen met een lijk kent talloze valkuilen, maar regisseur Riklis (Lemon Tree) houdt het 'deprimerend grappig' - zoals een personage het treffend verwoordt - met vooral aandacht voor de ontluikende vriendschappen tussen de diverse nabestaanden. De stoïcijns winterse landschappen en het dito spel van hoofdrolspeler Ivanir stuwen het solide verhaal van bovengemiddeld naar uitmuntend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Haim Mecklberg op televisie komt.

Reageer