William Hall

Acteur

William Hall is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Spree

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Rustin Thompson. Met o.a. Libby Simeon, Brian O'Hare, Tina Denning, Sean Mennie en Larry Crist.

Alweer zo`n film over mishandeling binnen het huwelijk als gevolg van overmatig drugsgebruik. Jackie (Simeon) pikt het niet langer en neemt zonder na te denken met haar kinderen de benen, wordt dakloos en een opvangcentrum blijkt ook niet alles te zijn. Om aan geld te komen begeeft ze zich op het pad der misdaad, waardoor ze in de gevangenis belandt. De kinderen worden dan toegewezen aan haar echtgenoot, de verslaafde nietsnut met losse knuisten. Van achter de tralies moet Jackie haar kinderen weer onder haar hoede zien te krijgen. In de bijrollen is deze film vanwege de gelijkenissen en geldbesparing een familieonderonsje geworden, hetgeen funeste gevolgen had voor het spelniveau. Het scenario van regisseur Thompson, die even te herkennen is als de stille smeris, houdt niet bepaald over. Het camerawerk is van Lars Larson. Je kunt zien dat de film niet al teveel gekost heeft en snel in elkaar is gezet.

Sea Raiders

1941 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1941. Avonturenfilm van Ford Beebe en John Rawlins. Met o.a. Billy Halop, Huntz Hall, Gabriel Dell, Bernard Punsley en Hally Chester.

Serial in twaalf hoofdstukken. We zien wat jongeren uit de Bowery Boys/Dead End Kids-reeks opnieuw in een serial. Ditmaal zijn de 'Sea Raiders' een bende saboteurs die een torpedoboot op willen blazen waar de jongeren op zitten. Die ontdekken de schuilplaats van de bende. Voor deze magere Universal-serial liepen ook de jonge serial-fans niet echt warm. Clarence Upton Young en Paul Houston schreven het scenario.

The Green Hornet Strikes Again

1940 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1940. Mysterie van Ford Beebe en John Rawlins. Met o.a. Warren Hull, Keye Luke, Wade Boteler, Anne Nagel en Eddie Acuff.

Serial in vijftien hoofdstukken. Dit was de tweede serial die Universal uitbracht rond de populaire radio-held. Hull, een krantenuitgever, komt op het spoor van een afpersersbende. Hij vermomt zich om als de Green Hornet de man achter de bende te ontmaskeren. Luke bleef zijn trouwe dienaar, Kato. Het was de eerste van vier serials die Rawlins zou maken met Beebe. Henry McRae produceerde nog steeds: hij was al bij serials betrokken vanaf 1916, toen hij de eerste regisseerde. Hij bleef actief tot aan zijn dood in 1944, 68 jaar oud. George Plympton, Basil Dickey en Sherman Lowe schreven het draaiboek.

Windjammer

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Ewing Scott. Met o.a. George O'Brien, Constance Worth, Gavin Gordon, William Hall en Stanley Blystone.

O'Brien, die ditmaal geen westernrol heeft, krijgt als hulp-officier van justitie te maken met een bende smokkelaars. Deze redelijk gemaakte film mist de gebruikelijke actie van O'Brien. David Howard, die het grootste deel van O'Briens westerns regisseerde, is de producer van de film.

The Magnificent Brute

1936 | Romantiek, Misdaad

Verenigde Staten 1936. Romantiek van John G. Blystone. Met o.a. Victor McLaglen, Binnie Barnes, William Hall, Jean Dixon en William Hale.

Een vrijpostig gespeelde driehoeksverhouding met McLaglen als de ruige stokersbaas die verwikkeld raakt in een romance en een affaire met gestolen geld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Hall op televisie komt.

Reageer