Tony Kaye

Regisseur, Cameraman

Tony Kaye is regisseur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Detachment

2011 | Drama

Verenigde Staten 2011. Drama van Tony Kaye. Met o.a. Adrien Brody, Marcia Gay Harden, James Caan, Christina Hendricks en Lucy Liu.

De gefrustreerde docenten in Dangerous Minds, Half Nelson en Entre les murs hadden het nog makkelijk in vergelijking met invalleraar Adrien Brody in Detachment. Regisseur Tony Kaye presenteert diens worstelingen op een probleemschool in de grote stad, en die van zijn al even onfortuinlijke collega’s, in de stijl die hij eerder hanteerde in American History X: rauw, melodramatisch en met veel visuele toeters en bellen. Het resultaat zit vol indrukwekkend acteerwerk en is beslist beklemmend, maar ook pretentieus en sensationeel.

American History X

1998 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1998. Drama van Tony Kaye. Met o.a. Edward Norton, Edward Furlong, Fairuza Balk, Stacy Keach en Avery Brooks.

Edward Norton (Fight Club) speelt Derek Vinyard, een Amerikaanse neonazi met intellectuele ambities. Zijn broertje Danny (Furlong) ziet hem als zijn idool, zelfs als Derek in de bak belandt voor de moord op een zwarte dief. Hun moeder (D'Angelo), schoolhoofd Sweeney (Brooks) en ma's nieuwe vriend Murray (Gould) bieden liefdevol tegenwicht, maar de weg uit het neonazisme en zijn van haat vergeven ideologie is zwaar. Cinematograaf en regisseur Tony Kaye wilde vanwege onenigheid over de montage niet zijn eigen naam op de aftiteling zien, maar het wel vaker door ontevreden regisseurs gebruikte 'Alan Smithee'. Dit maakt de film - zoals iemand in een documentaire over American History X stelde - 'de beste Alan Smithee-film ooit'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Kaye op televisie komt.

Reageer