Ariane Zeller is regisseur.
Er zijn 15 films gevonden.

Tierisch verliebt

2009 | Romantiek

Duitsland 2009. Romantiek van Ariane Zeller. Met o.a. Gregor Törzs, Valerie Niehaus en Philipp Moog.

Na de dood van zijn vrouw, besluit dierenarts Sebastian Brunnen samen met zijn dochter Kira van Berlijn naar een dorpje te verhuizen om daar opnieuw te beginnen. Hij wordt al snel verliefd op Katherina Mohr, die een stoeterij heeft. Hierdoor ontgaat het hem hoe eenzaam en ongelukkig zijn dochter is.

Immer Wirbel um Marie

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Ariane Zeller. Met o.a. Marianne Sägebrecht, Christoph M. Ohrt, Hans-Peter Korff en Eva Haßmann.

Marie is de eigenaresse van een slechtlopende boekhandel en moet noodgedwongen bijklussen in een speelgoedfabriek, die door de nieuwe manager dreigt te worden gesloten. Marie en haar collega's proberen daar echter een stokje voor te steken.

Freie Fahrt ins Glück

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Ariane Zeller. Met o.a. Gila von Weitershausen, Michael Mendl en Suzan Anbeh.

Karla en Werner zijn 35 jaar gelukkig getrouwd, maar als het op vakantie aankomt verschillen ze van mening. Katja geniet van een wellnessvakantie terwijl Werner niet kan wachten om naar de camping te vertrekken. Op de camping krijgt Karla het te kwaad en ze besluit weg te gaan.

Drei teuflisch starke Frauen - Eine für alle

2007 | Komedie

Duitsland 2007. Komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Gila von Weitershausen, Gaby Dohm en Ruth-Maria Kubitschek.

Dana en haar zus Julie zijn totaal verschillend van elkaar. Terwijl de journaliste Dana een topfunctie ambieert, heeft Julie haar man een verhouding vergeven. In deze turbulente tijden herinnert Maria haar zussen er aan dat het patent, dat hun moeder voor een bakpoeder kreeg, gaat verlopen.

Drei teuflisch starke Frauen - Die Zerreißprobe

2007 | Komedie

Duitsland 2007. Komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Gila von Weitershausen, Gaby Dohm en Ruth-Maria Kubitschek.

In het dagboek van hun moeder ontdekken Dana, Julie en Maria een aanwijzing dat een van hen geadopteerd is. Ze gaan over tot de orde van de dag, maar zijn allen min of meer uit het veld geslagen. Julie doet na haar scheiding te veel haar best, Dana ontmoet de ideale man en Maria wil haar zoon koppelen.

Willkommen daheim

2005 | Drama, Komedie

Duitsland 2005. Drama van Ariane Zeller. Met o.a. Julia Richter, Kai Wiesinger, Veronika Fitz en Timothy Peach.

Een fysiotherapeute wil, samen met haar getrouwde minnaar, een eigen praktijk opzetten. Om aan geld te komen, besluit ze naar Beieren te gaan om haar net geërfde boerderij te verkopen. Hoe langer ze echter daar is, hoe meer ze begint te veranderen.

Wilkommen daheim

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Ariane Zeller. Met o.a. Julia Richter, Kai Wiesinger, Veronika Fitz en Timothy Peach.

Berlijnse psychotherapeute erft boerderij in Beieren en besluit er te gaan wonen.

Was heißt hier Oma!

2005 | Komedie

Duitsland 2005. Komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Gaby Dohm, Tina Ruland, Florian Fitz en Rüdiger Vogler.

Modebewuste dame op leeftijd met een goede baan moet zich noodgedwongen een paar weken ontfermen over haar twee kleinkinderen. Haar opvoedingsmethoden vallen echter niet in de smaak bij haar dochter.

Heiraten macht mich nervös

2005 | Romantiek, Sportfilm, Komedie

Duitsland 2005. Romantiek van Ariane Zeller. Met o.a. Suzan Anbeh, Gregor Törzs, Thure Riefenstein, Gaby Dohm en Hanns Zischler.

Nina Becker (Anbeh) traint voor de deelname aan het concours hippique van de olympische spelen voor Duitsland. Behalve paardrijpassie heeft ze nog een grote hartstocht: Niklas Tremsaal (T[KA3]orzs), die filmacteur is. Ze zien elkaar niet al te veel, maar dit is een perfecte combinatie voor beiden. Nina`s nichtje India (Thonig) kondigt de verloving en het voorgenomen huwelijk van het tweetal aan door een misverstandje. De roddelpers komt in beweging en Nina`s traditioneel ingestelde moeder Alexandra (Dohm) begint koortsachtig met de voorbereidingen. Nina en Niklas berusten in de situatie in de trant van, nu het zover is, is het onvermijdelijk. Dan komt Nina`s jeugdliefde Hugo Vandenberg (Riefenstein) na jaren uit het niets tevoorschijn. Nina staat spontaan in vuur en vlam. Wie zal haar hartje definitief winnen? Dit tot op de draad versleten verhaal wordt van de ondergang gered door het adequate spel van de aantrekkelijke hoofdrollen. Beschouw het als een variatie op het eenzijdige dieet van Rosamunde Pilcher. Het scenario is van Monika von Lüdinghausen naar de gelijknamige roman van Fiona Walker. Het camerawerk is van Til Maier.

Drei teuflisch starke Frauen

2005 | Komedie

Duitsland 2005. Komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Gila von Weitershausen, Ruth-Maria Kubitschek en Gaby Dohm.

De drie zussen Dana, Julie en Maria hebben heel verschillende levensstijlen. De kinderloze carrièrevrouw Dana heeft alleen maar affaires, Julie is een conservatieve huisvrouw en Maria leidt, sinds de dood van haar man, een esoterisch leven waarin ze antiek restaureert. Als het echter bij alledrie misgaat, besluiten ze hun krachten te bundelen.

Der zweite Blick

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Ariane Zeller. Met o.a. Suzanne von Borsody, Catrin Striebeck en Guntbert Warns.

Paul krijgt de opdracht van zijn krant om een reisreportage over een eiland in de Noordzee te maken. 22 jaar geleden was hij al een keer op het eiland en de terugkeer roept allerlei herinneringen op. Zo ook aan zijn grote liefde Anna. De getrouwde man en vader neemt opnieuw contact met haar op

Verführung in 6 Gängen

2004 | Romantiek, Familiefilm, Komedie

Duitsland 2004. Romantiek van Ariane Zeller. Met o.a. Heio von Stetten, Tina Ruland, Rüdiger Vogler, Kathrin Enenkel en Pascal Andres.

Frank Drannemann (Von Stetten) is weduwnaar. Zijn vrouw verloor het leven bij een verkeersongeluk, zijn dochtertje Franzi (Enenkel) heeft daardoor stijve knie[KA3]en en is onbenaderbaar en ongenietbaar in de omgang. Frank is chefkok van het driesterren restaurant La Vie in Berlijn, waar zijn vrouw de gasten ontving. Zijn schoonvader Georg Krimmler (Vogler) is een stille vennoot. Frank heeft zich volledig teruggetrokken in de keuken, zich gewijd aan het heerlijke eten. Hij heeft zich gespecialiseerd op het bereiden van kreeft en fijne sauzen, en hij bekommert zich nauwelijks om de gasten. Hierdoor gaan de zaken slecht. Bovendien voelt zoon Michael (Andres) zich in de steek gelaten door zijn vader. Schoonvader Georg sluit een contract af met Marlene Renner (Ruland) om de zaak te redden. Zij organiseert culinaire tochten door de hoofdstad. Aanvankelijk dreigen de zaken nog verder fout te lopen - zes gangen met lange pauzes. Als Marlene hoogst persoonlijk een kijkje komt nemen in het restaurant en kennismaakt met Frank, bloeit er een romance op die levensreddend is voor alle betrokkenen. Het zeer voorspelbare scenario van Saskia Lechtenbrink dient om de populaire Von Stetten en de aardige Ruland in het volle licht van de schijnwerpers te zetten. Een aardige film, maar belangwekkend of uitdagend is hij zeer beslist niet. Het camerawerk is van Axel Henschel.

Die Liebe hat das letzte Wort

2004 | Komedie, Romantiek, Drama

Duitsland 2004. Komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Günther Maria Halmer, Sabine Vitua, Jeremy Mockridge, Ruth-Maria Kubitschek en Christian Kohlund.

De wereldvreemde professor Robert Senden komt voor een enorm probleem te staan wanneer zijn huishoudster Maria wegens dringende familieaangelegenheden naar huis moet. Hij moet tijdelijk voor haar peetzoon Ricky zorgen en deze krijgt hem zover hem te begeleiden naar Italië alwaar hij Maria weer ontmoet en haar met heel andere ogen gaat bekijken.

Mutter kommt in Fahrt

2003 | Komedie

Duitsland 2003. Komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Gila von Weitershausen, Elmar Wepper, Jeanne Tremsal, Thure Riefenstein en David Winter.

De pedanterige Herbert Splitt (Wepper) gaat met pensioen. Hij wil nu zijn droom ten uitvoering brengen, een rondreis van zes maanden in een camper. Zijn vrouw Eva Maria (Von Weitershausen) heeft een hekel aan kamperen en was juist een leuke job begonnen als beleggingsadviseuse bij haar schoonzoon Daniel Jakobsen (Riefenstein) nadat ze bewezen had het beter te kunnen dan professionele beleggers met een beursspel. Ze zegt haar baan op om haar huwelijk niet te verpesten, maar na een paar dagen is de reis onverkwikkelijk. Ze laat na een knallende ruzie Herbert de weg in zijn eentje vervolgen. Ze vlucht weg naar haar zus en ziet een advertentie in de krant, waarin een baan wordt aangeboden, zodat ook zij haar bestemming kan vinden. Het onnozele scenario van Jessica Schellack en Kerstin Oesterlin naar de roman met een achterhaald thema Bügelfee in Börsenrausch van Annegrit Arens is opgebouwd uit veel korte, komische schetsen die dan samen weer een geheel vormen. De rolverdeling zet de personages dik aan, hetgeen de juiste benadering is voor een ongecompliceerd blijspel. Liefhebbers van dikke lol komen behoorlijk aan hun trekken.

Aus lauter Liebe zu Dir

2002 | Romantische komedie

Duitsland 2002. Romantische komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Claudine Wilde, Michael Roll, Max Herbrechter, Lina Rabea Mohr en Julius Jellinek.

Juliane (Wilde) heeft een schoonheidssalon met chique klanten. Haar vriend René (Roll) is galeriehouder. Hij exposeert dure schilderijen in haar salon, die de rijke mannen van Juliane's dure dames kunnen kopen. Het gaat dus heel goed met Juliane en René, want ze hebben alles wat hun hartje begeert. Dan ontmoet Juliane de ruige timmerman Johannes (Herbrechter) en meent dat haar relatie met René een uitzichtloze sleur is geworden. Het kost haar de salon en ze krijgt later toch mot met Johannes. De aan de grond zittende Juliane heeft evenwel een lumineus commercieel idee en de kijker wordt in spanning gehouden met wie ze dat gaat delen: Johannes of René. Het ongeloofwaardige scenario voor deze onbenullige liefdesleut is van Kerstin Österlin en Jessica Schellack naar een korte boeksynopsis van Lea Wilde die zich bedient van het pseudoniem Annegrit Arens. Het camerawerk is van Axel Henschel.