Milly Vitale is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Contestazione generale

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Vittorio Gasmann, Nino Manfredi, Alberto Sordi, Marina Vlady en Michel Simon.

Drieluik.I. Gegoede burgers van middelbare leeftijd komen in opstand tegen de establishment en een avant-garde artiest die van een tv-programma een protestactie maakt. II. De zaakwaarnemer van een miljonair geeft de brui aan de grillige willekeur van zijn chef. III. Een dorpspastoor wordt vals beschuldigd een verhouding te hebben met een lokettiste, maar zijn ontmoeting met een getrouwde dominee brengt hem op bepaalde ideeën. Na een zwakke eerste episode met ongetemde schmiere van Gasmann zijn de volgende delen uiterst boeiend, zowel dankzij de vernuftige scenario's met verrassend ironische verwikkelingen als treffende spelprestaties. Zampa evenaart zijn uitstekende komedies uit de jaren veertig.

Revak, lo schiavo di Cartagine

1960 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Italië 1960. Avonturenfilm van Rudolph Maté. Met o.a. Jack Palance, Milly Vitale, Austin Willis, Guy Rolfe en Richard Wyler.

Palance is prins Revak, die door Rolfe tijdens de Tweede Phoenische oorlog (186 v. Chr.) als gevangene meegevoerd wordt naar Carthago. Daar wordt hij de persoonlijke slaaf van de schone prinses Vitale (niet wetende dat zij de zuster is van schurk Rolfe); zij worden verliefd en elkaars minnaars, maar Palance heeft nog altijd heimwee en kan de vrijheid niet vergeten. Het komt tot een uitbarsting in de vorm van een opstand onder de slaven en een vreselijk eindgevecht tussen de twee rivalen. Standaard peplumfilm naar de personages van schrijver F. van Wyck Mason met aardige rol Palance. Ook bekend als THE BARBARIAN, FREEDOM FOR REBEL, REVAK, SLAVE OF CARTHAGE en REVAK THE REBEL.

Annibale

1959 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1959. Avonturenfilm van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Victor Mature, Rita Gam, Gabriele Ferzetti, Milly Vitale en Rik Battaglia.

Carthager Hannibal is met olifanten op weg naar Rome. Hij wordt verliefd op nicht van Romeinse legeraanvoerder die tussen liefde en patriottisme aarzelt, maar gestraft wordt met opsluiting als Vestaalse Maagd. Ze ontsnapt en weet Hannibal over te halen Rome te sparen. Niettemin is afloop tragisch, behalve voor de Romeinen. Hollywoodveteraan brengt spektakelscènes en gevechten efficiënt in beeld en fietst zo vlot mogelijk over zwak geschreven en geacteerde dramatische scènes heen. Daardoor ontbreken echter adempauzes en is resultaat vooral vermoeiend.

The Battle of the V1

1958 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Avonturenfilm van Vernon Sewell. Met o.a. Michael Rennie, Patricia Medina, Milly Vitale en David Knight.

Tijdens WO II werken Engelse militairen en Poolse partizanen samen om raketwapen van Nazi's te bemachtigen. Enigszins chaotische montage. Ook bekend als MISSILES FROM HELL.

Il pirata dello sparviero nero

1958 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië/Frankrijk 1958. Avonturenfilm van Sergio Grieco. Met o.a. Mijanou Bardot, Gérard Landry, Milly Vitale, Nadia Grey en Maurizio Arena.

Een clichématig cape-en-degen verhaaltje over de zoon van een vermoorde hertog, die het hertogdom wil bevrijden van de tiran die het ingenomen heeft. Chantage, romantiek en heldenmoed schitteren temidden van fraaie kostumering en mooi-ogende persoonlijkheden, die de verdiensten van deze film vormen.

The Flesh is Weak

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Don Chaffey. Met o.a. John Derek, Milly Vitale, Freda Jackson, William Franklyn en Martin Benson.

Een onschuldige jonge vrouw wordt de prostitutie in gelokt door een gladde charmeur, die een belangrijke souteneur blijkt te zijn. Het verhaal is enigzins gebaseerd op de praktijken van de beruchte Messina-broers, die van 1936 tot het begin van de jaren vijftig de prostitutiewereld van Londen domineerden. De film doet echter nauwelijks recht aan het sensationele onderwerp.

La canzone del destine

1957 | Romantiek

Italië 1957. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Claudio Villa, Milly Vitale en Marco Guglielmi.

Een ontroerend romantisch drama, dat niettemin heel voorspelbaar is. Twee broers zijn verliefd op dezelfde vrouw, maar terwijl zij strijden om haar hand en hart wordt het oorlog. Ze moeten beiden naar het front, maar de vrouw beantwoordt slechts de liefde van één van de broers.

War and Peace

1956 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Italië 1956. Drama van King Vidor. Met o.a. Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer, Vittorio Gassman en John Mills.

Niet op alle fronten even geslaagde verfilming van Leo Tolstoi's wijdlopige roman, waarin een jonge vrouw ervaart hoe oorlog haar leven radicaal verandert. Ondanks de leemtes in het scenario maken de sterrencast en de spectaculaire oorlogsscènes rond de opmars van Napoleon de film tot een boeiend kijkspel. Vidors director’s cut werd door de producenten grondig ingekort: van zijn vier uur bleven er een kleine drie over. Het fameuze duel tussen Bezukhov (Fonda) en Kuragin (Gassman) passeerde de censuur maar net. Hepburn excelleert als Natasja Rostov.

The Seven Little Foys

1955 | Biografie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1955. Biografie van Melville Shavelson. Met o.a. Bob Hope, Milly Vitale, George Tobias, Billy Gray en James Cagney.

Variété-artiest Eddie Foy werkt graag alleen. Wanneer er een Italiaanse vrouw in zijn leven komt die hem aan zeven kleine 'Foys' helpt, moet hij zich echter aanpassen. Plezierige biografie over Eddie Foy en zijn artiestengezin. Hope sprankelt in de hoofdrol, Cagney speelt een gastrol als George M. Cohen. Het tapdansen van beiden is groots.

La canzone del cuore

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Carlo Campogalliani. Met o.a. Marisa Merlini, Alberto Farnese en Milly Vitale.

Een gevoelig en ontroerend drama over een klein meisje dat, ten gevolge van allerlei misverstanden en samenzweringen, gescheiden van haar moeder leeft. Haar vader is zeer rijk. Hij is erfgenaam en zoon van een strenge gravin. De gravin weigert het meisje elk contact met haar moeder. Als het kind een ongeluk overkomt, komt het gezinnetje weer bij elkaar en wordt duidelijk waardoor de spanningen en de misverstanden werden veroorzaakt.

Raspoutine

1954 | Historische film, Romantiek, Drama

Frankrijk/Italië 1954. Historische film van Georges Combret. Met o.a. Pierre Brasseur, Isa Miranda, Renée Faure, Milly Vitale en Jacques Berthier.

Een mystieke monnik die zijn eigen religie predikt, weet de Russische prins van diens bloederziekte te genezen en krijgt zo grote politieke invloed aan het hof, tot jonge aristocraten bij het uitbreken van WO I tegen hem gaan complotteren. De film verknoeit de mogelijkheden van deze fascinerende historische stof en een sterke rolbezetting. Het scenario lijkt wel een kasteelroman en de regie is uitermate zwak. Brasseur is uiterlijk onherkenbaar, maar acteert de sterren van de hemel.

Le Due orfanelle

1954 | Drama, Romantiek

Italië/Frankrijk 1954. Drama van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Myriam Bru, Milly Vitale, Franco Interlenghi, André Luguet en Nadia Gray.

Eerste naoorlogse verfilming van het befaamde melodrama van Adolphe d'Ennery krijgt opera-achtig acteren op-zijn-Italiaans dat goed past bij de heftige emoties van het verhaal, maar bereikt niet de vanzelfsprekende overtuigingskracht van de versie uit 1932.

Acque amare

1954 | Misdaad, Thriller

Italië 1954. Misdaad van Sergio Corbucci. Met o.a. Piero Lulli, Milly Vitale, John Kitzmiller, Mirella Uberti en Mario Vitale.

Voortvluchtige gangsters verschansen zich in het huis van een pompstationhouder en gijzelen diens gezin. Simpele misdaadthriller die op lengte wordt gebracht door smartlappige flash-backs waaraan men kan zien hoe de bendeleider tot de misdaad is gekomen. Bekwaam, maar zonder spanning gefilmd.

The Juggler

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Edward Dmytryk. Met o.a. Kirk Douglas, Milly Vitale, Paul Stewart en Alf Kjellin.

Een sentimentele vertelling over de joodse vluchteling Douglas die in Israël een nieuw leven moet opbouwen en zijn bitterheid over het concentratiekampleven moet overwinnen.

Il tenente Giorgio

1952 | Drama, Romantiek

Italië 1952. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Massimo Girotti en Milly Vitale.

Calabrië anno 1866. Luitenant Giorgio voert een compagnie infanteristen aan en krijgt opdracht de struikrovers op La Sila te bevechten. Hij wordt ondergebracht in het kasteel van de graaf van Monserrato en brengt de nacht door met een mooie vrouw die haar identiteit niet wil prijsgeven. Vele jaren later keert hij terug om het geheim te ontdekken dat hem al die tijd heeft gekweld. Knappe acteerprestaties en een puike regie.

A fil di spada

1952 | Avonturenfilm

Italië 1952. Avonturenfilm van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Frank Latimer, Milly Vitale en Pierrre Cressoy.

Een Spaanse kolonie in Zuid-Amerika wordt met harde hand bestuurd door de tiran Don Sebastiano (Cressoy). Maar hij moet oppassen voor Don Ruy (Latimer), een jonge avonturier die niets moet hebben van Sebastiano's onderdrukkingsmethoden. Een voorspelbaar verhaal, slecht gespeeld en bar en boos geregisseerd.

Revenge Of The Pirates

1951 |

1951. Primo Zeglio. Met o.a. Milly Vitale, Paul Muller, Saro Urzì, Jean-Pierre Aumont en Maria Montez.

Een Spaanse kolonie in Zuid-Amerika wordt met harde hand bestuurd door de tiran Don Sebastiano (Cressoy). Maar hij moet oppassen voor Don Ruy (Latimer), een jonge avonturier die niets moet hebben van Sebastiano's onderdrukkingsmethoden. Een voorspelbaar verhaal, slecht gespeeld en bar en boos geregisseerd.

Il caimano del Piave

1950 |

Italië 1950. Giorgio Bianchi. Met o.a. Gino Cervi, Milly Vitale en Geppa.

Dit in WO I spelende spionagedrama is interessant vanwege de prachtige rol van Gino Cervi. De film komt pas na een kwartier goed op gang. Een jongeman volgt zijn vader op als leider van een netwerk dat succesvol opereert op het gebied van de contraspionage.

La sepolta viva

1948 | Drama

Italië 1948. Drama van Giudo Brignone. Met o.a. Milly Vitale, Paul Müller en Evi Maltagliati.

Sicilië in de 18e eeuw onder de Bourbons. Een hebzuchtige graaf doodt zijn moeder en zet zijn zuster in totale afzondering in een kerker gevangen. Haar wacht hetzelfde lot als wijlen haar moeder. De komst van het zegevierende leger van Garibaldi redt haar leven.

Anni difficili

1948 | Drama, Komedie

Italië 1948. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Umberto Spadaro, Ave Ninchi, Massimo Girotti, Delia Scala en Milly Vitale.

Een simpele burger wordt door bedreiging met ontslag gedwongen lid van de fascistische partij te worden. Terwijl hij zich mopperend blijft verzetten, worden zijn kinderen overtuigde partijleden. In tegenstelling tot een echte fascist die bij de nadering van de geallieerden tijdig overloopt, raakt hij na de oorlog alles kwijt. Deze succesvolle, uitbundige tragikomedie was bij de première het onderwerp van discussies, omdat de regering de film 'een belediging van de natie' vond en de kritiek de commedia dell'arte-aanpak verraad aan het neo-realisme. De film blijft goed overeind als voorloper van de Italiaanse satires na 1960.