Bruno Romiguière is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Je vous ai compris

2012 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 2012. Oorlogsfilm van Franck Chiche. Met o.a. Karyll Elgrichi, François Deblock en Damien Zanoli.

In april 1961 plegen vier generaals in Algerije een coup teneinde het land als Frans grondgebied te waarborgen. Tijdens dit machtsvacuüm zien vier jonge betrokkenen hun levens voorgoed veranderen: Jacquot, Thomas, Sarah en Malika hebben allemaal hun redenen om voor of tegen dekolonisatie en onafhankelijkheid te zijn. Door Arte gecoproduceerd tijdsbeeld van grote turbulentie neemt dramaturgisch ietwat veel hooi op de vork. De vorm, echter, fascineert: een hybride van live action-cinema en grafische roman. Er bestaat tevens een driedelige interactieve fotostripversie voor tablet. Diverse bekroningen.

Filles perdues, cheveux gras

2002 | Drama, Komedie

Frankrijk 2002. Drama van Claude Duty. Met o.a. Amira Casar, Marina Foïs, Olivia Bonamy, Charles Berling en Sergi López.

Wie bij de kleurpotlodenkitsch van François Ozons 8 femmes al de tenen krommen, vermijdt beter ieder contact met dit eigenaardige genrehutspotje over drie qua karakter en achtergrond zeer verschillende jonge vrouwen die een gezamenlijk geïmproviseerde omweg door hun sleurleventjes maken. En route zingen Marianne, Natacha en Élodie poppy liedjes. Er is een animatiefilmintermezzo over een Inca-prinses. Er komen mannen (Sergi López, Charles Berling) en beestjes voorbij. Verloren zijn de meiskes allerminst en ook met die vette haren valt het erg mee. Duty's eerste lange-speelfilmregie gaat heel fruitig helemaal nergens over en dat is ook wel 's plezant.