Nuria Torray is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

La Casa de las muertas vivientes

1972 | Horror

Italië/Spanje 1972. Horror van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Antonio Amor, Daniela Giordano, Nuria Torray en Teresa Gimpera.

Liefde, haat en bloed in een huis dat wordt bewoond door een rijke erfgenaam, zijn tweede vrouw, zijn zuster en zijn stiefmoeder. Een zeer slechte film.

Fuenteovejuna

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Juan Guerrero Zamora. Met o.a. Nuria Torray, Manuel Dicenta, Eusebio Poncela, Fernando Cebrián en Eduardo Fajardo.

Herverfilming van de versie uit 1947, minder zwak maar eveneens hoogdravend.

El Bosque del lobo

1970 | Drama, Horror

Spanje 1970. Drama van Pedro Olea. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Nuria Torray, John Steiner en Antonio Casas.

Bij het opkomen van de maan vermoordt een ongelukkige schizofreen de vrouwen die hij door het bos vergezelt. Een ruwe 'ontheiliging' van de mythe van de wolfswaanzin, prachtig gesitueerd in het Galicië van de jaren '10. De film laat een totaal ander beeld zien dan de folkloristische visie die men zo graag in de Spaanse film van Spanje geeft. Een bewonderenswaardige film, ondanks de wat langzame verhaaltrant.

Camino de la verdad

1968 | Biografie

Venezuela/Spanje 1968. Biografie van Agustín Navarro. Met o.a. Américo Montero, Nuria Torray en Hugo Pimentel.

Het verhaal van Dr. José Hernández, die zijn leven heeft gewijd aan onderzoek, onderwijs en het gratis verlenen van medische hulp. Een onbelangrijke film.

Los Siete de Pancho Villa

1967 | Western

Verenigde Staten/Spanje 1967. Western van José Maria Ellorieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz, Gustavo Rojo en Pastor Serrador.

In deze matige western heeft de Mexicaanse rebellenleider Pancho Villa het moeilijk. De troepen zitten achter hem aan en hij heeft goud nodig om nieuwe wapens te kopen en manschappen te werven. Ericson is de Amerikaanse avonturier die voor één en ander zou zorgdragen. Tevens wil hij de moord op zijn ouders wreken. Ondanks de co-produktie met de VS werd de film daar alleen maar op tv vertoond en niet in de bioscopen uitgebracht.

Los 7 de Pancho Villa

1967 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz en Gustavo Rojo.

Om zijn leger te reorganiseren wil Pancho Villa zijn schat terugkrijgen. Een B-film die veel op andere films lijkt.

Las Salvajes en Puente San Gil

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Antonio Ribas. Met o.a. Adolfo Marsillach, María Silva', Rossana Yanni en Nuria Torray.

De inspanningen die een vrouwelijk toneelgezelschap zich getroost om zijn slechte faam kwijt te krijgen. Een komedie met kritische accenten, die in Spanje terecht beroemd werd en nu als de enige film van de regisseur Antonio Ribas geldt die de moeite waard is.

La Muchacha del Nilo

1967 | Avonturenfilm

Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Rory Calhoun, Nuria Torray, James Philbrook en Esperanza Roy.

Een archeoloog zoekt in Egypte een verloren geraakte graftombe uit de tijd van de farao's. Belachelijk door het gebrek aan budget en het ontbreken van vakkennis.

El Amor brujo

1967 | Romantiek, Drama

Spanje 1967. Romantiek van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Antonio Gades, La Polaca, Rafael de Córdoba en Nuria Torray.

Herverfilming onder dezelfde titel van een film uit 1949. UItgaande van de beroemde opera van Manuel de Falla wordt de flamengo op zeer expressieve wijze weergegeven. Min of meer kleurige folkloristische beelden worden achterwege gelaten.

Los Amores dificiles

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Raul Peña. Met o.a. Nuria Torray, Manolo Zarzo, María José Goyanes en José Rubio.

In deze uit korte stukjes bestaande film worden drie erotische en een beetje compromitterende samenlevingsvormen geïllustreerd. De moeite van het bekijken waard, vooral door de fotografie van Raul Artigot, die kort hierop zelf films ging maken.

Dos mil dolares per coyote

1966 | Western

Spanje 1966. Western van Leon Klimovski. Met o.a. James Philbrook, Nuria Torray, Peria Cristal, Vidal Molina en Julio P. Tabernero.

Een puur Spaanse western - en daarvan zijn er niet zó veel gemaakt - waarin Philbrook als premiejager achter vier bandieten aan zit. Hij weet er één te doden maar de anderen blijven op zijn nek en alsof dat niet genoeg is komen daar ook nog de indianen van White Eagle bij. Maar als de nood het hoogst is ... Philbrook is een Amerikaanse acteur die echter in het begin van de jaren zestig een Spaanse filmcarrière startte en pas in 1977 terugkeerde naar Amerika waar hij in 1982, 58 jaar oud, overleed.

2.000 dólares por coyote

1966 | Western

Spanje 1966. Western van Leon Klimowsky. Met o.a. James Philbrook, Nuria Torray en Perla Cristal.

De inspanningen die een premiejager zich getroost om op vier bandieten te jagen. Een uiterst slechte Spaanse western die zich veel meer op de Amerikaanse modellen inspireert dan op de films van Leone.

El Halcón de Castilla

1965 | Avonturenfilm

Spanje 1965. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Germán Cobos, Mari Luz Real, Nuria Torray en Mariano Vidal Molina.

In het middeleeuwse Toledo besluit de hoofdpersoon de gemaskerde held `El Halc[KA1]on` (de Valk) te worden om een eind te maken aan de heersende onrechtvaardigheid. Een armzalig surrogaat van de ZORRO-mythe die door Douglas Fairbanks en Tyrone Power populair werd gemaakt.

Prohibido soñar

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Silvio Balbuena. Met o.a. Nuria Torray, Pastor Serrador, Luis Dávila en José Bódalo.

Een welgesteld man is ervan overtuigd dat zijn dromen hem altijd zullen waarschuwen voor gevaarlijke toestanden. Een waardeloze komedie.

El Señor de LaSalle

1964 | Avonturenfilm

Spanje 1964. Avonturenfilm van Luis César Amadori. Met o.a. Mel Ferrer, Tomás Blanco, Fernando Rey, Roberto Camardiel en Nuria Torray.

In het Frankrijk van de zeventiende eeuw stelt de heer De La Salle zich ten doel om de armoede van het volk te verhelpen. Een eenvoudige film, zonder veel belang maar toch met zekere kwaliteiten.

Una Jaula no tiene secretos

1962 | Komedie

Spanje/Argentinië 1962. Komedie van Agustín Navarro. Met o.a. Nuria Torray, Alejandro Maximino, Alberto Olmedo en Luis Tasca.

Op de middag van 31 december blijft een propvolle lift steken... Een onopvallende film die geen enkel succes heeft gehad.

La Becerrada

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Amparo Soler Leal, Nuria Torray en María José Alfonso.

Om uit de financiële moeilijkheden te komen besluiten elf nonnen, in opdracht van hun klooster, een stieregevecht met zeer jonge stieren te organiseren. Een van de eerste komedies van Forqué, knap gemaakt en met fantastische acteurs.

Accidente 703

1962 | Drama

Spanje/Argentinië 1962. Drama van José María Forqué. Met o.a. Nuria Torray, Carlos Estrada, Susana Campos en José Luis Lopéz Vázquez.

Na een verkeersongeval kunnen de automobilisten die er getuige van waren niet zwijgen. Dit is één van de befaamdste films van José María Forqué.

Aquí están las vicetiples!

1960 | Komedie, Musical

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Manolo Gómez Bur, Pilar Cansino, Nuria Torray en Manolo Zarzo.

Vier balletdanseressen spannen zich in om een man te krijgen. Deze muzikale komedie wordt gespeeld door in Spanje zeer beroemde acteurs.

Un Marido de ida y vuelta

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Emma Penella, Fernando Fernán Gómez, Fernando Rey, Luz Márquez en Lola Gaos.

De geest van de hoofdrolspeler keert in de wereld der levenden terug om de problemen van het huwelijk tussen zijn weduwe en zijn beste vriend op te lossen. Een klassiek onderwerp uit de fantasie-komedie, met een goede regie en een opvallend spel van de acteurs.