Maurice Poli

Acteur

Maurice Poli is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Lady Chatterly story

1989 | Erotiek

Italië 1989. Erotiek van Lawrence Webber. Met o.a. Malù, Maurice Poli, Micaela Carmen Di Pietro en Carlo Mucari.

Deze zachte seksfilm is een slap aftreksel van de schandaalroman van D. H. Lawrence. Het gaat over de seksueel gefrustreerde vrouw van een impotente edelman. Na de dood van haar man denkt ze terug aan haar vroegere geliefde, die schrijver was, en die haar seksuele bewustzijn gevormd heeft. Zij speelt veel met zichzelf en dat houdt haar op de been, tot ze haar charmes loslaat op de rentmeester. Slecht spel te over. Malù is mooi om bezig te zien, maar dat op zich kan deze film niet redden.

Abatjour 2 - Il sofà

1989 | Thriller

Italië 1989. Thriller van Lawrence Webber. Met o.a. Valentine Demy, Virna Anderson, Gian Luigi Ghione en Maurice Poli.

Een troebel verhaal over passie en de moord op een oude boer, die achter de mooie Camilla (Demy) aanzat. Een jonge politieman, die de mysterieuze dood van de boer onderzoekt, valt ook al op Camilla. Er is geen dodelijker moordwapen dan het prachtige lichaam van een vrouw die uit is op wraak. Erotisch suggestieve thriller, soms spannend, maar meestal niet.

Maladonna

1984 | Erotiek

Italië 1984. Erotiek van Bruno Gaburro. Met o.a. Paola Senatore, Maurice Poli, Dan Stephen, Claudia Calvacanti en Paola Corazzi.

De film gaat over ontrouw, vrouwelijke homoseksualiteit en seks in Italië aan het einde van de negentiende eeuw. Alle door Paola Senatore gespeelde erotische scènes zijn erg goed; goed genoeg om de bioscoopbezoekers te prikkelen. Verder is het een schetterige film met een imbeciel verhaal, waarin slecht wordt geacteerd.

Amanti miei

1979 | Erotiek

Italië 1979. Erotiek van Aldo Grimaldi. Met o.a. Cindy Leadbetter, Vassili Karis, Anna Maria Clementi, Carlo DeMejo en Paolo Gozlino.

Routine softporno met Leadbetter als een brave huisvrouw die echter, nadat ze ontdekt dat haar man haar bedriegt, met zowat de hele buurt het bed induikt. Te verwaarlozen.

Vita, a volte, è molto dura, vera 'Provvidenza'?

1972 | Komedie, Western

Duitsland/Italië/Frankrijk 1972. Komedie van Giulio Petroni. Met o.a. Tomas Milian, Gregg Palmer, Janet Agren en Maurice Poli.

Een luie maar uitgekookte premiejager levert een in talloze staten gezochte simpele bandiet uit, incasseert de beloning, helpt hem ontsnappen en herhaalt het spel in een volgende staat. De zoveelste variant op de TRINITA-formule met Milan als atletische nietsnut en Hollywood-veteraan Palmer als humeurige dommekracht evenaart het origineel door de vlotte regie en de komische talenten van Milian - groter dan die van Hill - die zijn rol speelt in gentleman-zwerver kostumering en met nauwkeurige mimiek.

Le Due facce del dollaro

1967 | Western

Frankrijk/Italië 1967. Western van Roberto Montero. Met o.a. Maurice Poli, Jacques Herlin, Gérard Herter en Gabriella Giorgelli.

Drie mannen en een vrouw weten een goudzending te bemachtigen. Gedurende hun vlucht krijgen ze echter ruzie om het bezit van het goud. Een vaker bespeeld thema dat hier maar matig wordt uitgewerkt.

Sette uomini d'oro

1966 | Misdaad, Komedie, Thriller

Frankrijk/Italië 1966. Misdaad van Mario Vicario en Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Philippe Leroy, Gastone Moschin, Gabriele Tinti en Maurice Poli.

Als gemeente-arbeiders vermomde bankrovers dringen via riolen de kluis van een Zwitserse bank binnen en stelen de goudvoorraad. Het brein van de bende heeft plannen om de buit voor zichzelf te houden, maar de anderen weten de vrachtwagen met goud te pakken vóór hem. Dit op zichzelf doorsnee-inbraakverhaal kreeg naar vorm en spel een verrassende humoristische aanpak. De rol van Podestà - de vrouw van de regisseur - is louter decoratie, maar de ontwerper van haar kostuums moet hebben geijld.

Il grande colpo dei sette uomini d'oro

1966 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/Italië/Spanje 1966. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Enrico Maria Salerno, Philippe Leroy, Manuel Zarzo en Gastone Moschin.

In dit vervolg op SETTE UOMINI D'ORO slaagt de bende erin om 70.000 ton goud tijdens een transport bij klaarlichte dag en onder de ogen van de militaire bewaking te roven, waarbij hun technische vernuft wordt geëvenaard door de vermommingskunsten van de leidster van de bende. De film mist het verrassingseffect van het eerste deel, hoewel de avonturen ditmaal spectaculairder zijn en met meer raffinement uitgewerkt door de regisseur. Camerawerk van Ennio Guardieri.

Sandokan

1964 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Spanje/Italië/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1964. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Steve Reeves, Geneviève Grad, Rik Battaglia, Maurice Poli en Andrea Bosic.

De prins van Borneo verzet zich samen met Portugese revolutionairen tegen het Brits kolonialisme en gijzelt het nichtje van de wrede gouverneur op wie hij verliefd wordt en die ook in het verzet gaat. Een exotische avonturenfilm compleet met koppensnellers en gevaarlijke junglebeesten werd met onderhoudende vaart gemaakt, maar blijft achter bij latere tv- feuilleton naar de roman van Emilio Salgari. Het scenario is van Fulvio Gicca en regisseur Lenzi. Het camerawerk is van Angelo Lotti en Giovanni Scarpellini. Ook bekend als SANDOKAN LA TIGRE DI MOMPRACEM.

La Leggenda di Enea

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Giorgio Rivalta. Met o.a. Steve Reeves, Carla Marlier, Gianni Garko, Nerio Bernardi en Maurice Poli.

Aeneas, legeraanvoerder van het overwonnen Troje, vraagt een veilig onderkomen bij de koning van Latium en lost hofintriges op van de verraderlijke prins die op de macht aast. De fictieve verdere avonturen van de historische held leveren een spektakelfilm boven de gemiddelde Italiaanse produktie uit en blijft zelfs onderhoudend in de spelscènes tussen actie en krachtpatserij door. Het kwaliteitsverschil blijft relatief, zoals het gunstig afsteken van Reeves bij andere body-builders, wat nog niet wil zeggen dat hij een groot acteur zou zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maurice Poli op televisie komt.

Reageer