Harald Böhmelt: muziek.
Er zijn 20 films gevonden.

Die Rote Hand

1960 | Misdaad

Duitsland 1960. Misdaad van Kurt Meisel. Met o.a. Eleonora Rossi-Drago, Paul Hubschmid, Hannes Messemer, Rainer Brandt en Susanne von Almassy.

Jonny Zamaris (Hubschmid) maakt als undercover politieman tussen Berlijn en Lugano jacht op meedogeloze wapensmokkelaars. Zowel de Franse geheime dienst als de Duitse politie lukt het niet te infiltreren in een bende die zich Die Rote Hand noemt en al hun pogingen moesten ze betalen ze met bloedige aanslagen, waarbij heel wat medewerkers het leven lieten. De charmante Jonny weet via de knappe toneelspeelster Violetta Scotoni (Rossi-Drago) door te dringen tot de kopstukken van de misdaadorganisatie. Een onwaarschijnlijke film, die bij het uitbrengen al achterhaald was door veel betere tv-films, al dan niet in serieverband. Regisseur Meisel die te zien is in de rol van Oberst Hubert, maakte zich er als een jantje-van-lei vanaf. Het scenario is van Ernst Neubach, die de rolprent onder de firma met dezelfde naam produceerde. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer. Zelfs voor nostalgiegangers niet interessant.

Wetterleuchten um Maria

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Luis Trenker. Met o.a. Marianne Hold, Bert Fortell, Mathias Wieman, Harald Maresch en Wolf Albach-Retty.

Thomas Seebald (Fortell) een jager met groot plichtsbesef wordt gevraagd te assisteren tegen stropers op het landgoed van baron Siebenzell (Albach-Retty). Deze hulpdienst maakt hem in het dorp zeer impopulair, zelfs bij de pastoor (Wieman) die eigenlijk geen partij zou mogen trekken, en bij de burgemeester (Staal) die de situatie maar al te gretig benut om Thomas en zijn lieve dochter Maria (Hold) uit elkaar te drijven. Maria ziet bovendien hoe Thomas afscheid neemt van Isabella Siebenzell (Kessler), de dochter van de baron. Maria verbindt hieraan (ten onrechte) een hartstochtelijke romance tussen beiden, die haar zeer verdrietig maakt. Als Thomas opnieuw jacht maakt op stropers, hoort Maria van Isabella hoe de vork werkelijk in de steel zit en opgelucht gaat zij haar geliefde hoog in de bergen opzoeken, die net haar vader op stroperij heeft betrapt en hem uit zelfverdediging heeft gedood. Thomas wordt vals beschuldigd van wraakneming en stroperij, maar Maria weet hoe de vork in de steel zit en kan de enige ontlastende getuige landbouwer Kaspar (Maresch) zo ver krijgen om zich uit te spreken als zij hem belooft te trouwen. Nu keert de woede van de gemeenschap zich tegen Kaspar en kan Thomas Maria in de armen sluiten. Escapistisch drama met een drakerig scenario van Ilse Lotz-Dupont en Tibor Yost naar de roman Im Herbst verblühen die Rosen van Hans Ernst. Het camerawerk van Albert Benitz is mooi. Goede rol van Hold in een ongeloofwaardig verhaal.

Heilige Erbe, Das

1956 | Drama

Oostenrijk 1956. Drama van Alfred Solm en Alfred Sole. Met o.a. Hermann Erhardt, Christl Erber, Olga von Togni, Willi Rösner en Eduard Köck.

Jakob Sonnleitner (Erhardt) is een hartstochtelijk natuurliefhebber, die op zijn jachtterrein slechts één doelstelling voor ogen staat: de wildstand in evenwicht houden. Hij betrapt kort na het invallen van de duisternis een stroper, die bij zijn onhandige vluchtpoging een dodelijke val maakt. Hierop wordt hij uit de Alpen verbannen naar de Neu Siedlersee aan de Hongaarse grens.

Liebeserwachen

1953 | Drama, Komedie

Duitsland 1953. Drama van Hans Heinrich. Met o.a. Winnie Markus, Ingrid Andree, Willy Eichberger, Rolf von Nauckhoff en Carl Wery.

Kleingeestige jaloezie in de landelijke omgeving van de Chiemsee: een vrouw die moet kiezen tussen twee mannen, een kalverliefde en een wraakzuchtige paardrijleraar, die in het bezit is van een pistool. Dat zijn de ingrediënten van deze heimatfilm van rond 1955.

Einmal am Rhein

1952 | Muziek, Drama, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Helmut Weiss. Met o.a. Paul Henckels, Maria Paudler, Albert Florath, Trude Haefelin en Rolf Weih.

De eigenaar van een wijnbar heeft drie dochters in de huwbare leeftijd. Hij ondervindt zware concurrentie van de eigenaresse van hotel Nobel aan de overkant. Ze stookt de andere vrouwen van het dorpje aan de Rijn op voor een strijd tussen de seksen. Maar al gauw verzoent iedereen zich weer en valt in elkaars armen. Pretentieloze komedie met veel volksliedjes uit de Rijnstreek.

Unschuld in tausend Nöten

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Hannelore Schroth, Wolf Albach-Retty, Rudolf Platte, Oskar Sima en Elena Luber.

Aantrekkelijke Eva Born (Schroth) werkt voor een klein, maar exclusief haute-couture huis. Soms helpt ze als mannequin. Zo maakt ze kennis met Herr Bergmann (Sima) een rokkenjager, die haar per abuis het visitekaartje van zijn a.s. schoonzoon Dr. Singer (Albach-Retty) geeft. Privécontacten leggen met klanten is echter ten strengste verboden en Eva wordt op staande voet ontslagen. Ze wil Bergmann opzoeken en komt uiteraard bij Dr. Singer terecht, die zeer éprit van Eva is. Bovendien is zijn verloofde nu niet het aller braafste en trouwste wezentje. Oprecht gespeelde, maar ozo voorspelbare komedie der misverstanden die een halve eeuw later nauwelijks de moeite waard is om nog eens te gaan bekijken. Het scenario vol clichés is van regisseur Boese en Vineta Bastian-Klinger. Achter de camera stond Herbert Körner. Ook bekend als MÄDCHEN AUS DEM REGENBOGEN en MÄDEL AUS DER KONFEKTION.

Preussische Liebesgeschichte

1950 | Historische film

Duitsland 1950. Historische film van Paul Martin. Met o.a. Willy Fritsch, Lída Baarová, Viktoria von Ballasko, Dieter Borsche en Hans Nielsen.

Prins Wilhelm, de latere Keizer Wilhelm I, mag om politieke redenen niet met zijn grote liefde trouwen. Saaie historische film uit 1938, die in nazi-Duitsland werd verboden vanwege de rol van Lida Baarova, met wie Goebbels zojuist op bevel van de Führer zijn verhouding had moeten verbreken. Zijzelf en haar films werden in Duitsland taboe. In 1950 ging de film in première onder de titel LIEBESLEGENDE.

Kohlhiesels Töchter

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heli Finkenzeller, Eduard Köck, Oskar Sima, Erika von Thellmann en Paul Richter.

De derde verfilming van het populaire Tiroler verhaal, oorspronkelijk geschreven door Hans Kräly, hier bewerkt door Georg Zoch. Het camerawerk is van Robert Baberske.

Die Sache mit Styx

1942 | Avonturenfilm

Duitsland 1942. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Viktor de Kowa, Margit Symo, Will Dohm en Hans Leibelt.

Ritmeester Styx wordt van moord beschuldigd, maar ontmaskert de ware dader. Een vlot gemaakte ontspanningsfilm met een aardige typering van Will Dohm.

U-Boote westwärts!

1941 | Oorlogsfilm

Duitsland 1941. Oorlogsfilm van Günther Rittau. Met o.a. Ilse Werner, Herbert Wilk, Joachim Brennecke, Heinz Engelmann en Josef Sieber.

Voor de zoveelste keer de stof van het onderzeebotendrama, ditmaal vakkundiger geënsceneerd dan in MORGENROT, maar met uiterst kwalijke propagandistische ondertonen. Regisseur Rittau was cameraman bij Langs NIBELUNGEN en METROPOLIS.

Casanova heiratet

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Viktor de Kowa. Met o.a. Karl Schönböck, Lizzi Waldmüller, Fita Benkhoff, Irene von Meyendorff en Hans Leibelt.

Een populaire toneelspeler (Sch[KA3]onb[KA3]ock), die op planken steeds een hartebreker moet spelen, houdt in werkelijkheid meer van een eenvoudig, degelijk leven. Om aan twee aanbidsters (Benkhoff en Waldm[KA3]uller) te ontkomen vlucht hij naar het platteland, waar hij de jonge Gertrud (Meyendorff) leert kennen en met haar trouwt. De beide fans zijn hem echter op het spoor en als zij hem vinden leidt dat tot allerlei misverstanden en ruzies. Uiteindelijk is er natuurlijk een happy end. Geen film waar men ondersteboven van raakt, want daarvoor is het veel te saai. De muziek is daarentegen de moeite waard.

Frau am Steuer

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Lotte Spira, Willy Fritsch, Rudolf Platte en Leo Slezak.

Wat nog nooit gebeurde, gebeurt dan nu: eindelijk krijgen 'die Harvey' en 'der Fritsch' elkaar niet pas aan 't slot van de film, maar aan het begin. Het loopt fout als Willy werkeloos wordt en Lilian voor het inkomen zorgt. Als haar baas hiervan hoort, worden de zaken natuurlijk spoedig omgedraaid want zoiets kón anno 1939 in Hitler-Duitsland niet! Harvey's laatste Duitse film na haar slaande ruzie met regisseur Martin en onmin met Goebbels die weigerde haar nog langer in Engelse ponden uit te betalen.

Das Indische Grabmal

1938 | Romantiek, Avonturenfilm

Duitsland 1938. Romantiek van Richard Eichberg. Met o.a. Fritz van Dongen, La Jana, Alexander Golling, Gustav Diessl en Kitty Jantzen.

Deel 1: DER TIGER VON ESCHNAPUR (90 min.); deel 2: DAS INDISCHE GRABMAL (95 min). Nieuwe versies van May's films uit 1921. Beide delen werden apart uitgebracht. De Maharadja van Eschnapur geeft een Europese architect opdracht een groots paleis te bouwen uit liefde voor een Indiase prinses, die echter verliefd wordt op de architect wiens graftombe het bouwwerk wordt. La Jana speelde onvergetelijk exotisch de schone Sithra, en Kitty Jantzen Irene, de verloofde van de architect.

Gauner im Frack

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Johannes Riemann. Met o.a. Camilla Horn, Paul Klinger, Karl Martell, Carl Günther en Charlott Daudert.

Conny, een Duitse jongeman (Klinger), komt in Monte Carlo nietsvermoedend in contact met een bedriegers-echtpaar, dat zich Baroff (G[KA3]unther) en Vera (Horn) noemt. Hij verliest van hen tijdens een spelletje kaarten, en raakt daarbij al zijn contanten kwijt. Bij de achtervolging van het paar krijgt Conny een ongeluk. Deze gebeurtenis brengt Vera tot inkeer en ze scheidt van Baroff. In Parijs leert zij Fred (Martell) kennen en gaat van hem houden. Ze weet niet, dat hij Conny's broer is. Wanneer Conny, nadat hij genezen is, Vera ontmoet, verzwijgt hij, na een innerlijke tweestrijd, het verleden van Vera voor zijn broer, omdat hij ziet dat hun liefde serieus is. Een zeer melodramatische en sensationele misdaadfilm, waarvan de zwakke regie onmiskenbaar is. Ondanks de goede acteurs slechts van doorsneekwaliteit. Ook bekend als KONFLIKT.

Es geht um mein Leben

1936 | Misdaad

Duitsland 1936. Misdaad van Richard Eichberg. Met o.a. Kitty Jantzen, Karl Ludwig Diehl, Theo Lingen, Robert Dorsay en Margit Symo.

Voor de villa van een advocaat (Diehl) vindt een moord plaats. De laatste woorden van de vermoorde man (Hardt) en een even daarvoor gevoerd telefoongesprek maken meerdere personen verdacht, met name de vrouw van de advocaat (Jantzen) en de bediende (Lingen). Pas op het allerlaatst wordt de echte moordenaar (Zesch-Ballot) gepakt. De film bevat alles, waardoor een Eichberg-film zich onderscheidt: tempo, spanning, humor en revue-achtige scènes. Het zou een Amerikaanse film kunnen zijn in plaats van een Duitse. Dat het verhaal wat ongeloofwaardig verloopt, doet aan de rolprent niets af. Artistiek geen hoogstaande film, maar hij is dan ook voor het grote publiek gemaakt. Naast geliefde acteurs zien we Eichberg's echtgenote, de Duits-Amerikaanse Kitty Jantzen, in haar eerste rol.

Ich war Jack Mortimer

1935 | Misdaad

Duitsland 1935. Misdaad van Carl Froelich. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Sybille Schmitz, Eugen Klöpfer, Marieluise Claudius en Hilde Hildebrand.

Weense taxichauffeur Fred (Wohlbr[KA3]uck) vindt een lijk in zijn auto. Bang om van moord beschuldigd te worden gaat hij de rol spelen van de dode. Vanaf dat moment is hij Jack Mortimer. Na vele dramatische verwikkelingen, als Fred steeds meer verdenking op zich heeft geladen, geeft de echte moordenaar zich aan: dirigent Pedro (Klöpfer) heeft, gek van jaloezie, de minaar van zijn vrouw vermoord. De oude rot Carl Froelich heeft van dit verhaal een adembenemende en sfeervolle thriller gemaakt met uitstekende acteurs, goede muziek en een uitstekende cameravoering. Een belevenis, deze film. Wohlbrück krijgt eindelijk de kans eens wat anders te spelen dan de galante ridder.

So ein Flegel

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Heinz Rühmann, Ellen Frank, Inge Konradi, Erwin van Roy en Maria Seidler.

De schrijver van een toneelstuk over de schooljaren krijgt van zijn troep spelers te horen dat hij niets van het onderwerp afweet. Dat is juist, want hij had namelijk privé-onderwijs; dus hij verruilt met zijn broer die hoofd van een school is van plaats en komt in de schoolbanken terecht waardoor hij veel te weten komt. Bewerking van het in Duitsland populaire boek Die Feuerzangenbowle van Heinrich Spoerl met een charmante dubbelrol van Rühmann als schrijver-leerling. Het scenario is van Hans Reimann. Het camerawerk is van Carl Drews.

Die Freundin eines grossen Mannes

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Paul Wegener. Met o.a. Käthe von Nagy, Karl Ludwig Diehl, Jessie Vihrog en Hans Brausewetter.

Een beroemde actrice helpt een noodlijdend provincietheater. In dit verrukkelijke blijspel wordt uitstekend geacteerd door Von Nagy en Diehl.

Charleys Tante

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Paul Kemp, Jessie Vihrog, Carola Höhn, Fritz Rasp en Albert Lieven.

Een vroege verfilming van de bekende klucht van Brandon Thomas. Paul Kemp in de titelrol is zeker zo goed als Rühmann 22 jaar later, zo niet beter. Scenarioschrijver- regisseur Stemmle heeft er een snelle, levendige film van gemaakt. Alle Duitse filmkomieken uit die tijd doen mee. Dat was lachen rond 1935!

... heute abend bei mir

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Janny Jugo, Friedrich Benfer, Paul Hörbiger, Theo Lingen en Lissy Arna.

Baron H[KA3]orbiger wil van zijn bijzonder vervelende vriendin af. Hij huurt daartoe een verkoopstertje uit een muziekwinkel (Jugo), die moet doorgaan voor zijn nieuwe vlam. Zo hoopt hij de oude het huis uit te treiteren. Als Jugo een jongeman ontmoet (Benfer) die haar niet onverschillig laat wil ze niet meer meespelen, maar ze kan niet meer terug. Na allerlei verwikkelingen volgt er natuurlijk een happy end. De grillige Jugo en haar man Benfer spelen hun rollen met humor en charme. Lissy Arna is verrukkelijk als de vriendin waar je gillend gek van wordt en Theo Lingen speelt - hoe kan het anders - de bediende.