Anita Mui

Acteur

Anita Mui is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Rumble in the Bronx

1995 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China/Canada 1995. Actiefilm van Stanley Tong. Met o.a. Jackie Chan, Anita Mui, Françoise Yip, Bill Tung en Marc Akerstream.

De doorbraakfilm voor Jackie Chan in Amerika. Chan speelt de Hongkongse politieagent Ah Keung die naar The Bronx in New York komt om het huwelijk van zijn oom bij te wonen. Hij raakt er verzeild in een strijd tussen de maffia en een motorgang. De actie doet vriendelijk en stripachtig aan door slapstick humor. Sterkste punt van Rumble in the Bronx is de adembenemende actiechoreografie - Chan deed de meeste van zijn stunts zelf, wat hem overigens op een spectaculair aantal botbreuken kwam te staan - en het aanstekelijke enthousiasme van de hoofdrolspeler.

The Legend of Drunken Master

1994 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1994. Komedie van Liu Chia-Liang. Met o.a. Jackie Chan, Ti Lung, Anita Mui en Felix Wong.

Klassieke kungfu-komedie boordevol doldwaze gevechten, bizarre stunts en slapstick-humor. Superster Chan speelt een dokterszoon die het begin twintigste eeuw in China aan de stok krijgt met een stel snoodaards van de Britse ambassade. Ver in de minderheid en zonder geavanceerde wapens lijkt hij kansloos, maar Chan is een meester in zui quan, oftewel dronken kungfu. Het epische slotgevecht in een staalfabriek, dat ruim een kwartier duurt, behoort tot de absolute hoogtepunten uit de martial arts-geschiedenis.

The Magic Crane

1993 | Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1993. Fantasy van Benny Chan. Met o.a. Tony Lueng, Chiu Wai, Anita Mui en Rosamund Kwun.

Het China uit de oude legendes wordt opgeschrikt door de Clan van de Hemelse Draak die de bevolking terroriseert met een horde giftige vleermuizen. Een ambitieuze ambtenaar maakt gebruik van de ontstane wanorde en grijpt naar de macht. Onder het voorwendsel de situatie meester te blijven roept hij een vergadering bijeen van alle bestaande krijgsscholen en - gemeenschappen. Hij weet, dat hij hierdoor zijn macht nog zal versterken, omdat zijn opponenten elkaar toch onderling in de haren zullen vliegen. Twee beeldschone jonge dames, gezworen vijanden, gaan op zoek naar het magische middel om een einde te maken aan deze tirannie. Van de producent van de schitterende CHINESE GHOST STORY-reeks, Tsui Hark, is hier een nieuwe, sprookjesachtige fantasie vol monsters en tovenaars, die elkaar naar het leven staan. Een exotische cocktail van krijgskunst, magie en sensualiteit met twee aantrekkelijke, elkaar beconcurrerende heldinnen. Geschreven door Hark en Jobil Tsui. Oogstrelende fotografie van Tom Lau, Ko Chiu Lam en Miu Kin Fai. Gedraaid in CinemaScope.

Tung Fong Sam Hop

1992 | Misdaad, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1992. Misdaad van Johnny To. Met o.a. Michalle Khan, Anita Mui, Maggie Cheung, Damien Lau en James Pak.

VVKhan staat op de aftiteling als Yeoh. Johnny To is een pseudoniem van To Fei-Kung.

Gauyat sandiu haplui

1992 | Actiefilm, Fantasy

Hongkong SAR van China 1992. Actiefilm van Corey Yuen en Jeffrey Lau. Met o.a. Andy Lau, Anita Mui, Aaron Kwok, Gloria Yip en Kenny Bee.

Klassieke film in eigentijds jasje over een strijder voor orde en recht (Kwok), die verliefd wordt op de schone Mui en voorkomen wil dat zij in handen valt van Lau. Voor genreliefhebbers een openbaring. Het scenario is van Wong Kar Wai, al staat dat niet op de credits. Peter Pau verzorgde de fraaie fotografie. Bekroond met prijzen voor het camerawerk en de vormgeving.

Yanzhi Kou

1989 | Fantasy, Romantiek, Drama

Hongkong SAR van China 1989. Fantasy van Stanley Kwan. Met o.a. Anita Mui, Leslie Cheung, Emily Chu en Wan Ziliang.

Een peperdure hoer heeft in 1930 in Hongkong een hartstochtelijke verhouding met een jonge koopman; in 1980 doolt haar zwartgallige geest door de stad en is op zoek naar hem. Dit prachtige drama over een tragische liefde en het bovennatuurliike kreeg een groot aantal onderscheidingen; o.a. de Hong Kong Film Awards als Beste Film en Beste Actrice (voor Anita Mui, als elegante prostituée en als de verdwaalde rusteloze ziel).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anita Mui op televisie komt.

Reageer