Ida Di Benedetto

Acteur

Ida Di Benedetto is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

La morte di una strega

1995 | Thriller

Italië 1995. Thriller van Cinzia Torrini. Met o.a. Christine Reinhart, Remo Girone, Eleonora Giorgi, Vanny Corbellini en Ida Di Benedetto.

Een persfotograaf, Giovanni Riccardi (Girone) en een vasthoudende inspecteur van politie, Caruso (Pistoia) komen beiden heel dicht bij de oplossing van de moorden - er gebeurt een tweede - maar het zou flauw zijn om te onthullen wie nu de zaak klaart. De verdachten zijn de bewoners van een ouderwets Romeins appartement.

Morte a contratto

1993 | Thriller, Misdaad

Italië 1993. Thriller van Gianni Lepre. Met o.a. Giampiero Bianchi, Eleonora Brigliadori, Andrea Prodan, Paolo Malco en Ida Di Benedetto.

Losjes gebaseerd op James Hadley Chase`s roman [KL]This Way for the Shroud[KLE]. De film speelt zich echter niet af in de USA maar op Sicili[KA3]e en in Tunesi[KA3]e. Een actrice die meewerkte aan een film wordt in haar Tunesische villa vermoord. De Italiaanse antimafia inspecteur Luca Montalbo (Bianchi) gaat naar Tunesi[KA3]e om de moord te onderzoeken. Hij wil weten of bankier Manno (Malco), minnaar van het slachtoffer en invloedrijk mafialid, iets met die moord te maken heeft. Munzio (Prodan), een huurmoordenaar van de mafia, spoort een getuige op, vermoordt hem en levert een gevecht met de tijd om nog andere getuigen op te sporen vóór de politie hen kan ondervragen. Inspecteur Montalbano heeft een betrouwbare bondgenoot in de figuur van een Tunesische politiecommissaris. Goed spel en goede techniek.

Ferdinando uomo d'amore

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Memè Perlini. Met o.a. Ida Di Benedetto, Marco Leonardi, Memè Perlini en Alessandra Acciai.

De film, die speelt in de tweede helft van de 19e eeuw, als Itali[KA3]e verenigd wordt onder [KA1]e[KA1]en koning, is een potente cocktail van seks, afhankelijkheid, verraad en hypocrisie. We zien maar vier figuren: Di Benedetto, een barones met een scherpe tong, speelt dat ze ziek is en trekt zich terug op haar afgelegen landgoed. Daar wordt ze verzorgd door haar neef (Acciai). Een perfide priester (Perlini) gaat zich na het ziekenbezoek te buiten aan seksuele uitspattingen met Acciai in de stallen. Dit drietal wordt verleid door Ferdinando (Leonardi), die voorgeeft een familielid te zijn, maar in werkelijkheid uit is op het fortuin van de barones. Hij zet de anderen tegen elkaar op. Een uitbundige rol van Di Benedetto, en de anderen doen niet voor haar onder. Naar het toneelstuk van Annibale Ruccello.

Immacolata e Concetta

1979 | Komedie, Romantiek, Erotiek, Drama

Italië 1979. Komedie van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tomaso Bianco, Lucio Alloca en Lucia Ragni.

De in een vrouwengevangenis ontstane lesbische relatie tussen Immacolata (Di Benedetto) en Concetta (Michelangeli) wordt later voortgezet ondanks het feit, dat een van beide vrouwen getrouwd is en ondanks de Napolitaanse dorpsroddel. De aanwezigheid van haar echtgenoot zorgt voor uitbarstingen van jaloezie en als de vrouw zwanger blijkt, wordt ze door haar vriendin gedood. De aanpak in de stijl van een Napolitaans volksmelodrama is eerder verbazingwekkend dan overtuigend en de ongeremde inzet van hoofd- en bijrolspelers en de bewust groezelige vormgeving brengen de toeschouwer tot het weinig comfortabele besef 'aapjes te kijken'. Het scenario is van Carla Apuzzo en regissseur Piscicelli. Het camerawerk is van Emilio Bestetti. Eastmancolor, Mono.

Neapolitanische Geschwister

1978 | Drama, Muziek

Italië/Duitsland 1978. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Romeo Giro, Antonio Orlando, Margareth Clémenti, Tiziana Ambretti en Cristina Donadio.

Een van de sterkste opera-melodrama's van Schroeter met meeslepende ensceneringen die steeds aan oude films en bekende toneel-opvoeringen doen denken. Liefde en haat, leven en dood in Napels in een aangrijpende en romantische film. Scenario van regisseur Schroeter en Wolf Wondratschek. Camerawerk van Thomas Mauch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ida Di Benedetto op televisie komt.

Reageer