Christian Lindblad

Regisseur, Acteur

Christian Lindblad is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cyclomania

2001 | Romantiek, Sportfilm

Finland 2001. Romantiek van Simo Halinen. Met o.a. Lauri Nurkse, Tommi Mujunen, Elena Leeve, Seppo Pääkkönen en Tarja Heinula.

Finse fietskoeriers K (Nurkse) en Eetu (Mujunen) zijn gezworen kameraden, die samen trainen voor de nationale wielerkampioenschappen. Als K beter presteert, voelt Eetu zich verraden door hun coach en ziet zijn hoop op een sportieve fietscarri[KA2]ere in rook opgaan. Hij richt zijn aandacht op het nieuwe, bevallige collegaatje Oona (Leeve), meer om de romantiek dan om het fietsen. K voelt zich in de steek gelaten door Eetu, maar gaat stug door met trainen en is verheugd als Oona gaat meedoen. Zo bloeit er iets moois tussen hen op, maar dat krijgt K last van zijn hart en moet onder ogen zien dat hij zijn kansen op het kampioenschap moet laten varen. Alles komt tot een dramatisch hoogtepunt bij de race om de landelijke titel. Voor liefhebbers van wielersport met een romantische instelling is een onderhoudende film, maar hij haalt toch niet helemaal als eerste de eindstreep in de laatste spurt. Wie de gelegenheid krijgt de film op de tv zien, kan er gerust voor thuisblijven. Het scenario is van debuterend regisseur Halinen, die adviezen kreeg van Petri Jokiranta, Kirtsen Base, Michael Baran, Leena Kemppi, Tove Idström, Jukka Asikainen en Esko Sohlberg. Het camerawerk is van Pentti Keskimaki en Kari Sohlberg.

Ripa Ruostuu

1992 | Komedie

Finland 1992. Komedie van Christian Lindblad. Met o.a. Sam Huber, Mari Vainio, Leo Raivio en Merja Larivaara.

Regisseur Lindblad schreef zelf het scenario voor zijn eeste avondvullende film, speciaal gemaakt voor de tv over een vertwijfelde regisseur van muziekvideo's, Huber, die meent dat zijn laatste uur geslagen heeft. Een aardige persiflage op de idioterie van het leven van alledag. Ikka Ruuhijärvi verzorgde de fotografie van deze low-budgetfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Lindblad op televisie komt.

Reageer