Dieter Franke is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Gevatter Tod

1980 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1980. Familiefilm van Wolfgang Hübner. Met o.a. Dieter Franke, Jan Spitzer, Hannes Fischer, Janina Hartwig en Siegfried Kilian.

Naar een sprookje van Grimm over het dertiende kind van een povere landbouwer, dat de Dood als peetvader krijgt. Het kind wordt een geslaagd arts, die om zelf te kunnen blijven leven aan zijn oom Magere Hein steeds meer levens moet offeren. Gesitueerd in het 16e eeuwse Duitsland; onderhoudend gedaan, want dergelijke enge onderwerpen zijn onze oostelijke oosterburen volkseigen.

Dach überm Kopf

1980 | Drama

DDDE 1980. Drama van Ulrich Thein. Met o.a. Renate Geissler, Dieter Franke en Udo Schenk.

Een vrouw besluit haar leven radikaal te veranderen. Ze vertrekt van het eiland in de Oostzee waar ze als kokkin werkt en gaat naar Berlijn om onafhankelijk te zijn, ver weg van de familie. Een weinig opwindende film.

Achillesferse

1978 | Drama, Sportfilm

DDDE 1978. Drama van Rolf Losansky. Met o.a. Heide Welskop, Erwin Berner en Dieter Franke.

Een jong meisje heeft jarenlang hard getraind voor haar sport. Dat blijkt echter geen garantie tegen teleurstellingen.

Wer reißt denn gleich vorm Teufel aus?

1977 | Familiefilm, Actiefilm

DDDE 1977. Familiefilm van Egon Schlegel. Met o.a. Hans-Joachim Frank, Katrin Martin, Rolf Ludwig, Hanjo Hasse en Dieter Franke.

Een vrije bewerking van een sprookje van de gebroeders Grimm uit een grimmige, fantasieloze DDR-filmfabriek, waar men dit soort produkten aan de lopendeband vervaardigde. Het verhaal over een arglistige koning laat de toekomstige echtgenoot van zijn dochter een schier onmogelijke opdracht (drie blonde haren van de duivel halen) uitvoeren alvorens deze de prinses mag huwen, is wellicht te eng voor kleuterschoolgangertjes. Scenario van Manfred Freitag en Joachim Nestler. Camerawerk van Wolfgang Braumann.

Eine Handvoll Hoffnung

1977 | Drama

DDDE 1977. Drama van Frank Vogel. Met o.a. Simone von Zglinicki, Dieter Franke en Katja Paryla.

Een jonge Berlijnse staat na het verlies van haar ouders in de oorlog geheel alleen in het leven en raakt in geestelijke verwarring. Hier naar kijken is tijdverspilling.

Der Meisterdieb

1977 | Fantasy

Duitsland 1977. Fantasy van Wolfgang Hübner. Met o.a. Margit Bendokat, Dieter Franke en Klaus Piontek.

De voormalige vazal Jörg keert na jaren terug naar huis en is uitgegroeid tot een echte heer. De graaf laat hem weten dat hij de guillotine kan ontlopen als hij zich in drie zaken kan bewijzen.

Blumen für den Mann im Mond

1975 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1975. Familiefilm van Rolf Losansky. Met o.a. Jutta Wachowiak, Stefan Lisewski, Annemone Haase, Sven Grothe en Astrid Heinze.

Adam zit graag in zijn lievelingsboom, droomt wat voor zich uit en praat met de maan. Zo ontdekt hij, waarom de maan er altijd zo terurig uitziet. Er zijn geen bloemen. Adam gaat aan het werk, ook al doen alle volwassenen het idee, bloemen voor de maan te kweken, af als onzinnig. Hij vindt toch vrienden die hem helpen en met een machine, die 'heet ijs zonder water' maken kan, lukt het Adam de bloemen te kweken. Spannende kinderfilm, die op sprookjesachtige wijze verduidelijkt, dat de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid niet vastliggen.