Claude Guillemot

Regisseur

Claude Guillemot is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

L'homme au double visage

1991 | Thriller

Frankrijk 1991. Thriller van Claude Guillemot. Met o.a. Michel Duchaussoy, Arielle Dombasle, Serge Chauvet en Xavier Deluc.

Een briljant chirurg lijkt alles te lukken en niets lijkt hem te kunnen deren totdat een gangster die bij een overval gewond is geraakt zich onder bedreiging met een wapen door hem laat verzorgen. Een spoedoperatie is noodzakelijk en deze wordt uiteraard in het grootste geheim uitgevoerd. De chirurg kan natuurlijk alleen maar kiezen voor stilte en zwijgplicht.

Le congrès

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Claude Guillemot. Met o.a. Jean Lefebvre, Patrice Melennec, Geoffrey Bateman, Bernadette Robert en Nicole Gobbi.

Andr[KA1]e Delamare (Lefebvre) is een oudere werknemer in een bedrijf. Hij heeft altijd geweigerd achter toetsenborden en computerschermen te kruipen en is inmiddels dan ook net zo uit de tijd als zijn oude bureau, maar dat interesseert hem geen snars. In de ogen van het leidinggevend personeel, die geheel versteld staan door dit fenomeen, is hij een dagdromer. Makkelijke grappen met ongetwijfeld voorspelbare effecten, maar Lefebvre weet dit soort, zogenaamd naïeve personages uitstekend te brengen. Voorheen was hij een niet onverdienstelijk maker van korte speelfilms, en nu heeft deze regisseur zich in de anonimiteit van de tv teruggetrokken.

La Brute

1987 | Thriller, Misdaad, Film noir

Frankrijk 1987. Thriller van Claude Guillemot. Met o.a. Xavier Deluc, Assumpta Serna, Jean Carmet, Rosette en Georges Claisse.

Verfilming van een roman van Guy des Cars. De film volgt het boek dat met deze namaakschrijver bijgenaamd 'Guy des Cares' heeft afgeraffeld. We kunnen deze film geen cijfer 0 geven als je let op het spel van Carmet. Ook Crauchet is altijd even doeltreffend in een onmogelijke rol. Deze debuutfilm doet het ergste vrezen voor de toekomst.

Les secrets de la Mer Rouge

1974 | Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk 1974. Biografie van Claude Guillemot en Pierre Lary. Met o.a. Pierre Massimi, Alex Lacast en Mostefa Stil.

Eigenlijk de (geromantiseerde?) biografie van de schrijver van avonturenromans en zeereizen, Henry de Monfreid, die zich gedurende zijn lange leven zo'n beetje overal ter wereld bevond. Zo deed hij met name de Rode Zee, Ethiopië, Kenya en de Arabische landen aan. Onder dezelfde titel werden deze vertellingen in 1937 al eens eerder bewerkt voor de bioscoop. Het gaat om een gevarieerd geheel, et zowel humor als drama. Welke versie is nu de beste? Beide zijn redelijk, maar geen van hen bezit de toverkracht van de taal van de schrijver.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Guillemot op televisie komt.

Reageer