Nikolai Bogolyubov

Acteur

Nikolai Bogolyubov is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ona zashchishchayet rodinu

1943 | Oorlogsfilm

SU 1943. Oorlogsfilm van Friedrich Ermler. Met o.a. Vera Maretskaya, L. Smirnova, Piotr Aleinikov en Nikolai Bogolyubov.

Een boerenvrouw, wier familie door de Duitsers is gedood, komt haar verdriet te boven en wordt leider van een groep partizanen. Deze hero[KA3]ische vrouwen-partizanenfilm is gedateerd in vergelijking met soortgelijke films als RADUGA en ZOYA, maar hij was destijds succesvol zowel in de Sovjet-Unie als in de USA (waar hij werd vertoond met een Engelse geluidsband). Een schematische, anti-Duitse film die werd bekroond met de Stalinprijs.

Lenin v 1918 godu

1939 | Biografie

SU 1939. Biografie van Michail Romm. Met o.a. Boris Sjtsjoekin, Michail Gelovani, Nikolai Tsjerkasov, Nikolai Bogolyubov en Nikolai Okhlopkov.

Het vervolg op LENIN V OKTYABRE, waarin de problemen worden gedramatiseerd die Lenin en de Bolsjewieken ondervonden in hun eerste en meest kritische jaar van politieke macht. Gemaakt onder controle en supervisie van Beria (hoofd staatpolitie) om Stalins historische rol in de film te verfraaien. Bij de hermontage in 1965 werden vele historisch onjuiste sequenties verwijderd. De Lenin-vertolker Sjtsjoekin overleed kort na het gereed komen van de film, terwijl een derde Lenin-film in voorbereiding was. Een van Romms beste films. Gelovani was de vaste Stalin-vertolker van zijn tijd.

Krestyaniye

1935 | Drama

SU 1935. Drama van Friedrich Ermler. Met o.a. Nikolai Bogolyubov, A. Petrov, Yelena Yunger, Boris Poslavsky en Vladimir Gardin.

Een realistisch drama over het leven in een Siberische kolchoz in de vroegere stadia van de collectivisering en over het verbeten verzet van de koelakken tegen de landbouwpolitiek van de staat. Ermler vermijdt een zwart-wit beeld te geven, maar hij gaat soms te ver in de psychologische uitdieping van de personages.

Okraina

1933 | Drama, Oorlogsfilm

SU/Rusland 1933. Drama van Boris Barnet. Met o.a. Yelena Kuzmina, Nikolai Bogolyubov, Mikhail Zharov, Aleksandr Chistyakov en Sergei Komarov.

Een drama over WO I en de verdeelde loyaliteiten (tsaar en Bolsjewieken) in een kleine Russische stad aan de vooravond van de revolutie. De film wordt zowel in de Sovjet-Unie als in het Westen beschouwd als een van Barnets beste films. De dramatische opbouw van Barnets films wordt wel vergeleken met die van Tsjechows theaterstukken, waarbij de karakterontwikkeling meer op de voorgrond staat dan de handeling. Scenario van Constantin Finn en Boris Barnet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikolai Bogolyubov op televisie komt.

Reageer