Dom De Luise is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Baby Geniuses

1999 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Komedie van Bob Clark. Met o.a. Kathleen Turner, Christopher Lloyd, Kim Cattrall, Peter MacNicol en Dom De Luise.

Baby Geniuses gaat uit van de premisse dat baby's niet zomaar wat voor zich uit brabbelen maar op niveau communiceren. Baby's beschikken namelijk over Universele Kennis, het zijn genieën, en ze weten het, in tegenstelling tot volwassenen die bij het ouder worden aan wijsheid hebben ingeboet. Neem baby Sly. Niet alleen een communicator van niveau, hij staat - zoals z'n naam al suggereert - ook op louter lichamelijk gebied z'n mannetje. Karate, vechten met volwassenen, disco-dansen, you name it, onze Sly draait er z'n handje niet voor om. Regisseur en co-scenarist Clark trok een blik 'computer generated images' open om z'n verhaal af te draaien. Leuk werd het niet, ondanks de aanwezigheid van Kathleen Turner als de vrouw die wél weet wat baby's in hun mars hebben.

Mae West And The Men That Knew Her

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Gene Feldman.

Mary Jane West werd geboren in Brooklyn op 17 augustus 1893. Als kind stond ze al op de planken om op vijftien-jarige leeftijd te debuteren in de veaudeville. Op haar zeventiende huwde ze met song-and-dance-man Frank Wallace, maar lang hield dit huwelijk niet stand. Vanaf 1911 was ze te zien op Broadway en in 1926 creëerde ze een eigen stuk, dat aanvankelijk flopte totdat de politie ingreep en haar arresteerde wegens schending van de openbare zeden en goede orde. In 1928 ontstond haar imago in het stuk Diamond Lil, dat in 1933 als basis zou dienen voor haar tweede film SHE DONE HIM WRONG. Zes jaar lang bleef ze een van Hollywoods supersterren en er wordt van haar beweerd dat ze Paramount redde van het bankroet. Na de oorlog beperkte ze zich weer tot toneel om in 1970 een comeback te wagen met MYRA BRECKINRIDGE. In 1978 werd er nog een film rond haar opgebouwd, SEXTETTE, maar die flopte. Ze stierf op 22 november 1980. In deze documentaire wordt een beeld geschetst van dit monument uit de filmgeschiedenis door getuigenissen van mannen die met haar gewerkt hebben, w.o. Robert Wise, Anthony Quinn, A.C. Lyles, Rex Reed, Robert Osborne, enz. Ze maakte slechts elf films, maar haar invloed - mede door haar doorlopende strijd tegen de censors - is ontzaglijk groot. Gids is Dom De Luise. Riva Freifeld was verantwoordelijk voor de montage en Feldman schreef, samen met Suzette Winter, het scenario. Fotografie is van Eric Camiel, Phil Gries, Robert Jaye en Rick Robertson.