Thierry De Mey

Regisseur, Scenarist, Componist

Thierry De Mey is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Fase, The Film

2002 |

België 2002. Thierry De Mey.

Twintig jaar geleden ging Fase, four movements to the music of Steve Reich in première. De choreografie werd direct een doorslaand succes. Met het gezelschap Rosas dat hieruit ontstond maakte Anne Teresa De Keersmaeker naam in de internationale danswereld. Het stuk maakt ook nu nog onderdeel uit van Rosas' repertoire.
Dans op film vastleggen is geen makkelijke opgave. Thierry De Mey, die eerder verfilmingen als Tippeke en Rosas danst Rosas maakte, is er echter wonderwel in geslaagd om een film te maken die recht doet aan de choreografie van Fase en tevens een eigen identiteit heeft. De film concurreert niet met de choreografie, maar verkent deze rigoureus en precies. Op die manier versterkt de film de kracht van De Keersmaekers choreografie. Net als de dansvoorstelling bestaat Fase, the film uit vier delen die gebaseerd zijn op de vier delen van Steve Reich's compositie. De opnames vonden op zeer uiteenlopende locaties plaats. Zo werd Clapping opgenomen in een woud van houten pilaren bij het magnifieke 18de eeuwse Antwerpse Felix Pakhuis, net voordat het pand werd gerenoveerd. De opnames van Come Out daarentegen geschiedde op de bovenste verdieping van het gloednieuwe Coca-Cola kantoorgebouw, een hightech spiegelpaleis tegen de achtergrond van het drukke verkeer op de Brusselse ring. De solo Violin Phase vond hartje zomer in de bossen van Tervuren plaats en het laatste deel Piano Phase werd gedanst in Rosas' grote repetitiestudio in Brussel. Fase, the film ging dit jaar in Brugge in première als onderdeel van Brugge 2002, Culturele hoofdstad van Europa.

Rosas danst Rosas

1996 | Experimenteel, Muziek

Frankrijk/Nederland/België 1996. Experimenteel van Thierry De Mey. Met o.a. Cynthia Loemij, Sarah Ludi, Anne Mousselet en Samantha Van Wissen.

Speelse, uitdagende en meeslepende balletfilm naar gelijknamig, spraakmakend dansstuk van Anne Teresa De Keersmaeker, die meewerkte aan scenario en instond voor choreografie. Geen verfilmde versie van een voorstelling, het decor is leegstaand schoolgebouw in Leuven (een knappe creatie van beroemd architect Henri Van de Velde). Architectuur, dans en film vervlechten harmonieus met elkaar. Knappe fotografie van Michel Houssiau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thierry De Mey op televisie komt.

Reageer