Beatriz Flores

Regisseur, Acteur

Beatriz Flores is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les sept péchés capitaux

1992 | Komedie, Drama

België/Luxemburg 1992. Komedie van Beatriz Flores, Yvan Le Moine, Geneviève Mersch, Pierre-Paul Renders en Pascal Zabus. Met o.a. Maurice Van Hamel, Urbanus, Philippe Martin, Robert Mitchum en Ania Guedroitz.

Uit sketches opgebouwde film, geheel geschreven, geproduceerd en geregisseerd door zeven jonge Belgen, is een soort patchwork rondom de zeven deugden van weleer - deugden waarmee iemand in onze door competitie en concurrentie gedreven samenleving onmogelijk kan slagen. God roept een jonge Belgische motorrijder tot zich om zich op de hoogte te stellen van de veranderende situatie in de wereld. De motorrijder vertelt hem dat armoede, tederheid, moed, eerlijkheid, bescheidenheid, zuiverheid en hoop de hoofdzonden van tegenwoordig zijn. Met deze eerste poging geven de zeven jonge regisseurs zowel qua vorm als inhoud blijk van originaliteit. Een hoofdlijn die alle kleine verhaaltjes met elkaar verbindt, ontbreekt echter. De film lijkt een opeenvolging van een aantal korte films en heeft niet de gehoopte kracht. Scenario van Philype Blasband, Beatriz Flores, Frédéric Fonteyne, Yvan Le Moine, Geneviève Mersch, Pierre-Paul Renders, Pascal Zabus en Olivier Smolders. Camerawerk van Yves Cape, Benoît Debie, Denis Dufays, Francisco Gazon, Virginie Saint-Martin en Stijn Van Der Veken.

Raíces

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Beatriz Flores, Olimpia Alazraki, Miguel Angel Negrón, Alicia del Lago en Juan de la Cruz.

Film gebaseerd op vier korte verhalen van Francisco Rojas González; de film is één grote lofzang op de Indiaanse erfenis, sober geregisseerd, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Eén van de interessantste films van de jaren vijftig en bejubeld door de critici. Gefilmd door Walter Reuter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beatriz Flores op televisie komt.

Reageer