John Hillerman: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

A Very Brady Sequel

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Arlene Sanford. Met o.a. Shelley Long, Gary Cole, Tim Matheson, Christopher Daniel Barnes en Christine Taylor.

Weliswaar dubbelop en overbodig, maar desalniettemin vermakelijk voor de liefhebbers van suikerspinzoete dubbelzinnigheid. Want voor wie het niet weet: deze doldrieste komedie is een vervolg op The Brady bunch movie die op zijn beurt weer een parodie was op de tv-serie uit de jaren zeventig. Heerlijke rol van Shelley Long. (VM/VPRO Gids)

Hands of a murderer

1990 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1990. Mysterie van Stuart Orme. Met o.a. Edward Woodward, John Hillerman, Anthony Andrews, Kim Thomson en Peter Jeffrey.

De snode professer Moriarty (Andrews) ontsnapt op spectaculaire wijze wanneer hij al onder de galg staat. Hij wil nu definitief afrekenen met zijn aartsvijanden Sherlock Holmes (Woodward) en Dr. Watson (Hillerman). Hij slaagt er bovendien in geheime documenten te ontvreemden uit de kluis van Sherlocks broer Mycroft. Zoveelste variant op de verhalen van Conan Doyle, wiens superdetective hier niet zo goed gestalte wordt gegeven door Woodward. Hillerman als Watson is veel geslaagder. De film straalt een typisch Britse sfeer uit, wat Amerikanen maar zelden weten te bereiken. Charles Edward Pogue volgt de populaire romans zorgvuldig maar brengt weinig originele elementen in zijn scenario. Mooie fotografie van Ken Westbury. Ook bekend als SHERLOCK HOLMES AND THE PRINCE OF CRIME.

Gummibärchen küßt man nicht

1989 | Komedie, Avonturenfilm

Duitsland 1989. Komedie van Walter Bannert. Met o.a. Christopher Mitchum, Robby Rosa, Bentley C. Mitchum, Angela Alvarado en Ernest Borgnine.

De negentienjarige Fred gaat met vrienden op weg naar het zuiden, op zoek naar zijn vader, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Tot zijn verrassing vindt Fred zijn vader in tweevoud. Klucht der vergissingen, met de nadruk op klucht. Verschrikkelijk onleuk.

Around The World In 80 Days

1989 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van Buzz Kulik. Met o.a. Christopher Lee, Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson en Peter Ustinov.

De Bank of England wordt van 55.000 pond beroofd. Volgens de om zijn stiptheid bekend staande vrijgezel Phileas Fogg (Brosnan) kan de dader zich inmiddels overal ter wereld bevinden. Hij beweert dat men op tachtig dagen rond de wereld kan reizen. Twee van zijn kaartvrienden Mr. Stuart (Chr. Lee) en Mr. Ralph (MacNee) gaan met hem een weddenschap aan. Phileas vertrekt nog diezelfde avond met zijn kersverse Franse bediende Jean Passepartout (Idle). Bankdirecteur Forbes (Morley) en zijn Amerikaanse partner McBaines (McDowall) zien hierin een schuldbekentenis en sturen de sluwe detective Fix (Ustinov) achter hen aan. Fogg en Passepartout maken van alles mee en redden onderweg Prinses Aouda (Nickson) van de brandstapel. En steeds zit Fix hen op de hielen. Een onderhoudende bewerking van de roman van Jules Verne met meer actie dan de filmversie uit 1956, maar met minder spontane humor. Brosnan is een geloofwaardige Fogg en Idle en Ustinov zijn kostelijk in hun side-kick-rollen. Amusement zonder veel pretentie bevolkt met een groot aantal onvergetelijke typetjes, meestal gespeeld door bekende acteurs. De roman werd voor tv bewerkt door John Gay. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Nic Knowland. Oorspronkelijk uitgezonden in zes delen.

Street of Dreams

1988 | Mysterie, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1988. Mysterie van William A. Graham. Met o.a. Ben Masters, Morgan Fairchild, John Hillerman, Diane Salinger en Michael Cavanaugh.

Private-eye Masters redt de mooie Fairchild uit handen van een belager en komt daardoor terecht in een wespennest. Een dag later is zij verdwenen. Haar man, een filmregisseur die werkte met geld van de maffia, wordt vermoord aangetroffen terwijl het scenario voor zijn nieuwste film spoorloos is. Zij is verdachte nummer een, maar Masters is de enige die een verband legt tussen het verdwenen scenario en de moord. Er volgen nog meer moorden. Naar de roman Good Night And Good Bye van Timothy Harris brouwde scenarist Bill Stratton een Raymond Chandler-achtige intrige, waarvoor op zijn minst een Bogart en Bacall nodig waren geweest. Wat overblijft is een ingewikkeld, vaag en niet te pruimen plot. Hillerman, als de schrijver van het gestolen scenario, is de enige die zijn rol met overtuiging neerzet. Fotografie van Dennis Lewiston.

Assault and Matrimony

1987 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Komedie van James Frawley. Met o.a. Jill Eikenberry, Michael Tucker, John Hillerman, Michelle Phillips en Joseph Cortese.

Doorzichtige komedie over een welgesteld paar, Eikenberry en Tuchner, die voor de buitenwereld gelukkig zijn, maar die elkaar in werkelijkheid grondig haten. Ze verzinnen tientallen manieren om elkaar uit de weg te ruimen. Behalve enkele grappige momenten bevat het scenario van John Binder, gebaseerd op een roman van James Anderson, weinig van belang. Het procédé van real life action, onderbroken door fantasieën, komt uiterst geforceerd over. Een talent als Woody Allen had hier meer van kunnen maken. Fotografie was in handen van Dick Bush en Johnny Mandel leverde de lekker swingende muziek af.

Up the Creek

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Robert Butler. Met o.a. Tim Matheson, Jennifer Runyon, Stephen Furst, Dan Monahan en Sandy Helbert.

Om niet van het college gestuurd te worden, stemt Matheson, al negen jaar laatstejaarsstudent, erin toe om een ploeg medestudenten aan te voeren in een interscholaire roeiwedstrijd. De directeur wil kost wat kost een medaille, omdat zijn school het mikpunt is van spot door de andere colleges. Het team weet iedereen tegen zich in het harnas te jagen. Debiele studentenkomedie die geen moment humoristisch is. Chaotisch verhaal dat op den duur niet meer te volgen is. Het scenario van Jim Kouf, naar een verhaal van hemzelf, Jeff Sherman en Douglas Grossman is niet erg inventief. James Glennon filmde regelmatig vanonder het wateroppervlak. Veteraan Samuel Z. Arkoff was uitvoerend producent, maar had zich beter bij zijn oude AIP-B- films kunnen houden.

Magnum P.I.: Echoes Of The Mind

1984 | Mysterie

Verenigde Staten 1984. Mysterie van Georg Stanford Brown. Met o.a. Tom Selleck, Sharon Stone, John Hillerman, Roger E. Mosley en Larry Manetti.

Sinds ze uit het ziekenhuis is ontslagen, voelt Stone zich bedreigd. Ze moest herstellen van de verwondingen opgelopen bij een auto-ongeval dat zij en haar tweelingszuster als door een wonder overleefden. Op Hawaii roept ze de hulp in van Magnum (Selleck). Deze redt haar even later van een aanval van twee dolle honden. Die avond belt ze hem in paniek. Ze heeft iemand neergeschoten. Magnum, noch zijn baas Hillerman, vinden een spoor van de inbreker. Speciale aflevering van de populaire tv-serie waarin een nog jonge Stone opviel. Het domme, niets ter zake doende subplot met amoureuze verwikkelingen van Hillerman met de adellijke Britse Seymour tracht op onhandige manier de lichte noot in dit overigens sterke scenario van Donald P. Bellisario te brengen. De fotografie van William F. Gereghty is zuivere toeristische publiciteit voor Hawaii.

Tales Of The Gold Monkey

1982 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1982. Avonturenfilm van Ray Austin. Met o.a. Stephen Collins, Caitlin O'Heaney, Jeff MacKay, Roddy McDowall en John Calvin.

Collins is een vrije vrachtvlieger die in 1938 met een Grumman-kist rondvliegt tussen kleine eilandjes in een uithoek van de Stille Oceaan, waar het toevallig wemelt van spionnen, die jacht maken op een gouden beeldje, dat uit een hittebestendige legering bestaat, wat grote militaire mogelijkheden schept. Collins pad kruist dat van een berooide zangeres, die mishandeld wordt door haar begeleider; de galante piloot neemt het voor haar op en neemt haar mee naar de `Monkey Bar` van McDowell voor een baantje. In werkelijkheid is de mooie vrouw een spion voor de nazi`s, evenals haar rauwe kompaan, en een Hollandse dominee (gespeeld door Calvin, de naam zegt het al... ). Een mengelmoes en afkijkwerk van Spielbergs INDIANA JONES, en films zoals CASABLANCA etc. De pilot voor een niet al te sterke serie.

Little Gloria...Happy At Last

1982 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1982. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Bette Davis, Angela Lansbury, Christopher Plummer, Maureen Stapleton en Martin Balsam.

Een schitterende bewerking (door William Haney) van Barbara Goldsmiths bestseller over de beruchte rechtszaak om het voogdijschap over de 10-jarige Gloria Vanderbilt in 1934. Veel sterren in de hoofdrol. Lansbury, wiens debuut dit is in een tv-drama, is als Gertrude Vanderbilt-Whitney, Gloria's krachtige tante, bijzonder goed. Oorspronkelijk op de buis gebracht in twee delen.

The Murder That Wouldn't Die

1980 | Mysterie

Verenigde Staten 1980. Mysterie van Ron Satlof. Met o.a. William Conrad, Marj Dusay, Robin Mattson, José Ferrer en Sharon Acker.

Een gepensioneerde politieman uit L.A. wordt chef van een veiligheidsdienst in Hawaii maar hij kan zijn oude beroep niet loslaten en raakt betrokken bij een veertig jaar oude moordzaak. Pilot voor een serie rondom Conrad, na Cannon en vóór Nero Wolfe. Het scenario is van Glen A. Larson en Michael Sloan.

Marathon

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Jackie Cooper. Met o.a. Bob Newhart, Leigh Taylor-Young, Herb Edelman, Dick Gautier en Anita Gillette.

Een flauwe komedie over een gelukkig getrouwde makelaar op leeftijd wiens hoofd op hol wordt gebracht door een mooi jong ding en ertoe wordt aangemoedigd in plaats van zo nu en dan te joggen te gaan marathonlopen. Het scenario is van Ron Friedman.

A Guide for the Married Woman

1978 | Romantiek

Verenigde Staten 1978. Romantiek van Hy Averback. Met o.a. Cybill Shepherd, Charles Frank, Barbara Feldon, Eve Arden en George Gobel.

Het is bij vlagen wel grappig wanneer er een groot aantal in Amerika bekende tv-persoonlijkheden opduikt om de dagdromende huisvrouw Shepherd te helpen naar een onschuldige romance te zoeken die haar leven wat boeiender kan maken. Een wat laat en niet zo heel erg geslaagd vervolg van Frank Tarloff op zijn bijzonder geestige A GUIDE FOR THE MARRIED MAN (1967).

Relentless

1977 | Misdaad, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Misdaad van Lee H. Katzin. Met o.a. Will Sampson, Monte Markham, John Hillerman, Larry Wilcox en John Lawlor.

Achtervolging-zonder-omhaal door een Amerikaans-Indiaanse rechercheur die een bende bankrovers en hun gijzelaars dwars door de bergen van Arizona op de hielen zit. Sampson maakt er een ongebruikelijke, maar indrukwekkende heldenrol van.

Kill Me If You Can

1977 | Biografie, Misdaad

Verenigde Staten 1977. Biografie van Buzz Kulik. Met o.a. Alan Alda, Talia Shire, John Hillerman, Walter McGinn en Barnard Hughes.

Een op feiten gebaseerd drama over Caryl Chessman, de `rode lichtbandiet`, die twaalf jaar in de dodencel van San Quentin doorbracht alvorens hij in 1960 werd ge[KA3]executeerd. Alda`s prachtige uitbeelding van Chessman geeft deze film kracht. De film neemt natuurlijk het standpunt tegen de doodstraf in. Degenen die hier wel v[KA1]o[KA1]or zijn moeten het maar houden op: CELL 2455, DEATH ROW (1955) naar Chessmans best-seller.

Audrey Rose

1977 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1977. Horror van Robert Wise. Met o.a. Marsha Mason, John Beck, Anthony Hopkins, Susan Swift en Norman Lloyd.

Elliot Hoover (Hopkins) herkent in dochtertje van echtpaar Templeton (Mason & Beck) de reïncarnatie van zijn eigen kind dat 11 jaar geleden bij een verkeersongeluk om het leven kwam. Hoover ziet spoken, zou je normaal gesproken zeggen, maar de nachtmerries van het meisje - waarin ze kennelijk haar gruwelijke dood door verbranding herbeleeft - doen anders vermoeden. Regisseur Wise maakte interessante, zelfs klassieke, genrefilms als The Day the Earth Stood Still (1951), The Haunting (1963) en The Andromeda Strain (1971) maar kon van het saaie script geen spannende film maken.

The Invasion of Johnson County

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Jerry Jameson. Met o.a. Bill Bixby, Bo Hopkins, John Hillerman, Billy Green Bush en Stephen Elliott.

Een stadse raddraaier en een boerenpummel in gevecht met hereboeren en hun scherpschutters om een landroof in het oude westen te verijdelen. Een aparte paardenopera met een geestig scenario van Nicholas Baehr en genoeg actie om iedere western- liefhebber een plezierige tijd te bezorgen.

The Nickel Ride

1975 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Robert Mulligan. Met o.a. Jason Miller, Linda Haynes, Victor French, John Hillerman en Bo Hopkins.

Een onevenwichtig en over het algemeen onduidelijk drama over een contactman van een syndicaat, die pakhuizen in Los Angeles illegaal benut door helers van gestolen goederen in de gaten te houden.

Lucky Lady

1975 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Komedie van Stanley Donen. Met o.a. Gene Hackman, Liza Minnelli, Burt Reynolds, Geoffrey Lewis en John Hillerman.

Het stertrio zorgt voor een boeiend team als amateur wapensmokkelaars; na gedane zaken raken ze in een driehoeksverhouding verzeild, maar het scenario gaat de mist in en sleept zich voort naar een zwak einde. Helaas een verspilling van talenten. Gesitueerd rond 1935.

Ellery Queen

1975 | Thriller

Verenigde Staten 1975. Thriller van David Greene en David Green. Met o.a. Jim Hutton, David Wayne, Ray Milland, Kim Hunter en John Hillerman.

Wanneer een mode-ontwerper wordt vermoord, helpt de beroemde detective Ellery Queen (Hutton) zijn vader, politie-inspecteur Richard Queen (Wayne), bij de oplossing van de zaak. Sympathiek opgebouwde maar traditionele pilot voor een nieuwe reeks rond de tijdloze held. De film zelf baadt in de sfeer van de jaren veertig, en Hutton is een aanvaardbare Queen. Hij zou de rol trouwens een seizoen lang spelen in de tv-serie. In deze pilot wordt hij omringd door topsterren als Milland, Hunter en Hillerman. Het scenario werd geschreven door Richard Levinson en William Link, en het is gebaseerd op Queens roman The Fourth Side Of The Triangle. Geen hoogvlieger, wel goede ontspanning. Het thema dat Elmer Bernstein voor de film componeerde, werd tevens gebruikt in de reeks. Camerawerk van Howard Schwartz. Deze pilot werd later in roulatie gebracht als ELLERY QUEEN: TOO MANY SUSPECTS.

At Long Last Love

1975 | Musical

Verenigde Staten 1975. Musical van Peter Bogdanovich. Met o.a. Burt Reynolds, Cybill Shepherd, Madeline Kahn, Duilio Del Prete en Eileen Brennan.

Burt en Cybill zijn beslist geen Fred en Ginger. Bogdanovich' hommage aan de Hollywoodmusicals van de jaren dertig heeft alles dat te koop is - inclusief dure decors en de muziek van Cole Porter, maar de goede sterren ontbreken om het over te brengen. Door de regisseur opnieuw gemonteerd voor tv.

The Law

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van John Badham. Met o.a. Judd Hirsch, John Beck, Bonnie Franklin, Barbara Baxley en Sam Wanamaker.

Een voortreffelijk drama dat het criminele rechtssysteem van een grote stad afschildert als verdediger Hirsch een zaak uitpluist over de marteldood van een superster uit het Amerikaanse football. Levendig en bijtend met eersteklas spel. Geschreven door Joel Oliansky naar een verhaal dat hij samen schreef met producent William Sackheim.

Chinatown

1974 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Film noir van Roman Polanski. Met o.a. Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Perry Lopez en John Hillerman.

Man met mes: 'You're a very nosy fellow, kitty cat. Huh? You know what happens to nosy fellows? Huh? No? Wanna guess? Huh? No? Okay. They lose their noses.' En hij trekt het mes, waarvan hij de punt in een neusgat van privédetective J.J. Gittes heeft gestoken naar zich toe, en snijdt diens reukorgaan open. Dit is wellicht het krachtigste beeld uit de film noir klassieker Chinatown. De man met het mes is Roman Polanski, die de film ook regisseerde, Gittes wordt gespeeld door Jack Nicholson. De plot is te gecompliceerd en te vernuftig in elkaar gezet om zo maar even na te vertellen. De dialogen zijn onovertroffen. Het briljante, zij het door Polanski naar diens hand gezette scenario, is van Robert Towne.

Blazing Saddles

1974 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1974. Western van Mel Brooks. Met o.a. Cleavon Little, Gene Wilder, Slim Pickens, Harvey Korman en Madeline Kahn.

Brooks heeft nooit bekend gestaan om een verfijnd gevoel voor humor, maar wist wel hoe hij een publiek moest laten lachen. Deze westernparodie, die geen cliché of stereotype over het hoofd ziet, baande de weg voor latere grappenkanonnades als Animal House en The Naked Gun. Zoals Brooks eerder in The Producers gewaagde grappen maakte over antisemitisme, wordt hier de racistische ondertoon van de klassieke western op de hak genomen. Daarbij is regelmatig de hand van coscenarist Richard Pryor te herkennen.

The Thief Who Came to Dinner

1973 | Komedie

Verenigde Staten 1973. Komedie van Bud Yorkin. Met o.a. Ryan O'Neal, Jacqueline Bisset, Warren Oates, Jill Clayburgh en Charles Cioffi.

Computerspecialist O'Neal besluit het rechte pad te verlaten en zich om te scholen tot een geniale juwelendief. Reeds met zijn eerste kraak oogst hij succes en zoals het echte inbrekers past, laat hij een visitekaartje achter in de vorm van een schaakstuk. Slome komedie, hoewel actiemeester Walter Hill het scenario schreef. Hij liet zich daarvoor duidelijk inspireren door RAFFLES, maar O'Neal bezit niet het charisma van een David Niven, die het personage vertolkte in 1940. Oates heeft de leukste rol en Bisset is de schoonheid van dienst. Clayburgh speelt hier een van haar eerste rollen. Hill baseerde zich op een roman van Terence L. Smith. Fotografie van Philip Lathrop en leuke muziek van Henry Mancini.

Paper Moon

1973 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1973. Komedie van Peter Bogdanovich. Met o.a. Ryan O'Neal, Tatum O'Neal, Madeline Kahn, John Hillerman en P.J. Johnson.

Een avontuurlijk oplichter wordt op de begrafenis van een vrouw met wie hij een verhouding had, opgezadeld met haar dochtertje. Ouderwetse Amerikaanse familiefilm die een interessant beeld geeft van het platteland in volle crisistijd. Uitstekend vertolkt door vader en dochter O'Neal gesteund door perfecte bijrollen.

What's Up, Doc?

1972 | Komedie

Verenigde Staten 1972. Komedie van Peter Bogdanovich. Met o.a. Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Kenneth Mars, Austin Pendleton en Madeline Kahn.

Excentrieke Streisand loopt de niet minder vreemde jongeman O'Neal tegen het lijf. Ze krijgen allerlei problemen met vier identieke koffers. Het verhaal van de film is eigenlijk onbelangrijk, maar de chaos die erin getoond wordt, kent geen grenzen: auto's worden in elkaar geramd tijdens woeste achtervolgingen, ruiten worden aan diggelen gereden, vuilnisbakken worden omgekeerd enz. enz. De rolverdeling is fantastisch.

Skyjacked

1972 | Actiefilm, Drama, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van John Guillermin. Met o.a. Charlton Heston, Yvette Mimieux, James Brolin, Claude Akins en Jeanne Crain.

Een luchtpiraat dwingt een Boeing 707 van koers te veranderen en in Alaska te landen. Enkele passagiers weten te ontsnappen. Daarop wordt commandant Heston door de terrorist gedwongen met de overgebleven passagiers naar Moskou te vliegen. Een film met alle ingrediënten van de Hollywood-rampenfilms over de luchtvaart uit die periode. Na een heel aardige eerste helft vervalt de film in de tweede volledig tot alle clichés uit het boek. Gebaseerd op de roman van David Harper, door Stanley R. Greenberg tot scenario bewerkt. Camerawerk van Harry Stradling jr. Opnieuw uitgebracht als SKY TERROR.

The Last Picture Show

1971 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1971. Drama van Peter Bogdanovich. Met o.a. Timothy Bottoms, Jeff Bridges, Ben Johnson, Cloris Leachman en Ellen Burstyn.

Een klein stadje in Texas rond 1955. We volgen de liefdesperikelen van enkele opgroeiende tieners, waarbij het café en de bioscoop centraal staan. De film betekende de doorbraak van Bogdanovich en van een hele reeks jonge talenten. Bekroond met twee Oscars.

Magnum, P.I./Murder she wrote

-1 |

Verenigde Staten. Peter Crane. Met o.a. John Hillerman, Tom Selleck en Angela Lansbury.

Een klein stadje in Texas rond 1955. We volgen de liefdesperikelen van enkele opgroeiende tieners, waarbij het café en de bioscoop centraal staan. De film betekende de doorbraak van Bogdanovich en van een hele reeks jonge talenten. Bekroond met twee Oscars.