Mike Monty is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Eternal Fist

1992 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1992. Sciencefiction van Irvin Johnson. Met o.a. Dale 'Apollo' Cook, Cynthia Khan, Gregg Douglass, James Gaines en Mike Monty.

Na een kernexplosie wordt de wereld bevolkt door barbaarse kickboksers. Bovendien zijn de dialogen slecht. De zogenaamde held is een krijger, die Amp heet, getraind in de oosterse vechtsport. Hij trekt door het onbewoonde gebied tot hij de dood vindt bij een laatste, beestachtige vechtpartij met aartsrivaal Mainframe. Een actiefilm, bestaande uit verschrikkelijke rommel. Ook bekend als FIST OF STEEL.

The Firing Line

1991 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van John Gale. Met o.a. Reb Brown, Shannon Tweed, Melvin Davidson, Carl Terry en Mike Monty.

Amerikaanse commando Brown vecht tegen communistische rebellen in een dictatoriaal geregeerd Latijns-Amerikaans land. Als hij wordt verraden door zijn makkers sluit hij zich aan bij de commies. Ondanks de politieke lading is het toch niet meer geworden dan een ordinaire vechtfilm vol verraad.

Sudden Thunder

1990 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Misdaad van David Hunt. Met o.a. Andrea Lamatsch, Edward Burnett, Jeff Griffith, Mike Monty en Ned Hourani.

Lamatsch, met haar Oosteuropese accent, slaat op hilarische wijze de plank mis als de sexy, misdaadbestrijdster, de dochter van een sheriff uit een onbenullig gehucht. Maar dat zorgt in ieder geval nog voor wat onbedoeld gelach in een armzalig verhaal over het gevecht dat zij en een paar partners voeren tegen de plaatselijke drugsdealers. Het scenario is van Steve Rogers; camerawerk van Arnold Alvaro.

Black Cobra 3 : Manila connection

1990 | Actiefilm

Italië 1990. Actiefilm van Don Edwards. Met o.a. Fred Williamson, Forry Smith, Debra Ward en Mike Monty.

Daar hebben we Williamson weer in zo'n afschuwelijke wegwerpfilm. Agent Forry Smith zit met hulp van Williamson achter internationale chanteurs aan, die wapens hebben gestolen uit een depot in Manila. De helden raken nooit gewond en het duurt een eeuwigheid voordat ze de wapens hebben teruggevonden in het oerwoud, bij een Engelse commie. Edwards is waarschijnlijk een pseudoniem, maar ja, wie wil er nou dergelijke rotzooi regisseren?

Phantom

1989 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Sonny Sanders, Dan Harvey, Don Harvey en Sonny Sanders. Met o.a. Miles O'Keefe, Don Holtz, Anthony East, Kenneth Peerless en Jim Moss.

Minderwaardige actie- en schietfilm waarin ex-Tarzan O'Keefe een vergeldingscommando leidt in Vietnam om er een Amerikaans kolonel op te sporen die er krijgsgevangen is of Vietcongterroristen opleidt... Scenario van Timothy Jorge en Sanders. Ook bekend als PHANTOM RAIDERS.

Blood Chase

1989 | Actiefilm, Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Ted Johnson. Met o.a. Andrew Stevens, Karen Sheperd, David Light, Jerry Beyer en Ian L. Senzon.

Een jonge vrouw wordt door een aantal mannen ontvoerd, die vroeger tot de bende van haar spoorloos verdwenen vader behoorden. Op die manier hopen zij de verdwenen miljoenen te bemachtigen. Schiet- en actiefilm van dertien-in-een-dozijn.

Desert Warrior

1988 | Sciencefiction, Actiefilm

Filipijnen 1988. Sciencefiction van Jim Goldman. Met o.a. Lou Ferrigno, Shari Shattuck, Tony East, Kenneth Peer en Mike Monty.

Na de grote kernoorlog strijden barbaren en mensen van de toekomst om te overleven in een clichématige actiefilm. De enige echte verrassing geeft Lou Ferrigno weg door een goede acteerprestatie te leveren tussen het weinig opwindende spel.

Eye of the Eagle

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1987. Oorlogsfilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Brett Clark, Robert Patrick, Ed Crick, Cec Verrell en William Steis.

Een supermannetjesputter van de US Marines in Vietnam komt tot de ontdekking dat hij niet alleen de communisten als vijand heeft. Amerikaanse deserteurs hebben hun eigen bende gevormd en plunderen en moorden naar hartelust. Al met al een armoedig samenraapsel van actie en niets ontziend geweld, dat zowaar nog een paar vervolgfilms heeft opgeleverd. Het scenario is van Joseph Zucchero en Nigel Hogge. Het camerawerk is van Richard Remias. Mono.

La legenda del rudio malese

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1986. Avonturenfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Christopher Connally, Lee Van Cleef, Marina Costa, Alan Collins en Mike Monty.

Een zwak avonturenverhaal met de schurkachtige Connally die betrokken is bij een verloren schat, machtige piraten en een aantal grote explosies in Maleisië rond 1938. De beginscène is regelrecht gepikt uit RAIDERS OF THE LOST ARK. Scenario van Gianni Simonelli. Anthony M. Dawson is een pseudoniem van Antonio Marghereti. Ook bekend als CAPTAIN YANKEE en DJUNGLE RAIDER.

La Legenda Del Rudio Malese

1986 | Actiefilm

Italië 1986. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Dario Pontonutti, Mike Monty, Alan Collins, Marina Costa en Christopher Connolly.

Een zwak avonturenverhaal met de schurkachtige Connally die betrokken is bij een verloren schat, machtige piraten en een aantal grote explosies in Maleisië rond 1938. De beginscène is regelrecht gepikt uit RAIDERS OF THE LOST ARK. Scenario van Gianni Simonelli. Anthony M. Dawson is een pseudoniem van Antonio Marghereti. Ook bekend als CAPTAIN YANKEE en DJUNGLE RAIDER.

Dog Tags

1986 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Italië 1986. Oorlogsfilm van Romano Scavolini. Met o.a. Clive Wood, Baird Stafford, Robert Haufrecht en Mike Monty.

De zoveelste film over een helicopter-commando-eenheid, die tijdens de Vietnam-oorlog bij een zelfmoord-missie krijgsgevangenen uit de handen van de Vietcong moeten zien te bevrijden en een tweetal kisten met geheime militaire documenten moeten ophalen. Ze ontdekken dat de gevangenen dood zijn, dat de kisten identiteitsplaatjes van goud bevatten en dat ze opgezet zijn. Ze besluiten hun weg terug te banen, maar als het enigszins kan de schat voor zichzelf te houden. Hoewel qua verhaal clichématig, bloederig en gewelddadig, goede onderhoudende actie en voor genreliefhebbers een must.

Insel der blutigen Plantage

1983 | Actiefilm, Misdaad, Erotiek

Duitsland 1983. Actiefilm van Kurt Raab. Met o.a. Udo Kier, Barbara Valentin, Karen Lopez, Hans Zander en Karl Otto Alberty.

Een man met een duister verleden houdt op een eiland in de Stille Oceaan een groep meisjes als slavinnen gevangen. Samen met een ontrouwe bewaker lukt het hun zich te bevrijden. Het was de bedoeling van de regisseur om de structuren van een fascistoïde regime te laten zien, maar er ontstond slechts een commerciële seks- en geweldfilm. Ook bekend als ISLAND OF THE BLOOD en THE PLANTATION.

Emanuelle in Bangkok

1973 | Erotiek

Frankrijk 1973. Erotiek van Jean-Marie Pallardy. Met o.a. Brigitte La Haye, Silvia Castell, Francette Mayol en Mike Monty.

Pure nep-EMMANUELLE, inclusief de medewerking van 'Silvia Castell'. Een heel flauw spionage-verhaaltje vormt het excuus voor zachtaardig bloot, mooie billen en borsten van fotomodellen tegen een exotisch Thais decor. Om juridische redenen is het EMANUELLE met één M.