Margarita Mora

Acteur

Margarita Mora is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Morenita clara

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, Margarita Mora en Arturo Soto Rangel.

Een rijkaard onterft zijn zoon omdat die getrouwd is met een zigeunerinnetje, dat een grappig kind van hem heeft. Een draak van een melodrama, opgesmukt met danspartijen van de kleine Evita Muñoz, die een aanmerkelijk overtuigender rol speelt dan de rest van de cast.

El Ametralladora

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Aurelio Robles Castillo. Met o.a. Pedro Infante, Margarita Mora en Angel Garasa.

Een man, bijgenaamd 'de mitrailleur' wordt er van beschuldigd een aantal gokkers om zeep te hebben geholpen. Volledig geflopte film, zowel voor de kritiek als commercieel, die het einde betekende van de carrière van Robles Castillo als regisseur.

De Nueva York a Huipanguillo

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Manuel J. Ojeda. Met o.a. Sidney Franklin, Margarita Mora en Mario Martínez Gil.

Een Noordamerikaanse stierenvechter vindt roem en populariteit in Mexico. Onverteerbaar, zowel wat de plot betreft als de vele liedjes waarmee de film wordt opgeluisterd.

Tierra de pasiones

1942 | Drama, Musical

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Jorge Negrete, Margarita Mora en Carlos Orellana.

Als de eerste mango van de boom is gevallen gebiedt de dorpstiran dat het feest moet beginnen. Een onuitstaanbaar melodrama met een oneindig aantal liedjes.

Dulce madre mía

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Narciso Busquets, Margarita Mora en Asunción Casal.

Een vaderloze jongen besluit na de Spaanse Burgeroorlog met de boot naar Mexico te gaan omdat zijn moeder zwaar ziek is. Een onuitstaanbaar melodrama dat zich afspeelt in de tijd dat Spanjaarden naar Zuidamerikaanse landen werden verbannen.

Simón Bolivar

1941 | Historische film

Mexico 1941. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Julián Soler, Marina Tamayo, Carlos Orellana en Margarita Mora.

De filmbiografie van Simón Bolivar, de befaamde revolutionair die de eerste stap heeft gezet op weg naar een onafhankelijk Venezuela. Een zeer prijzenswaardige poging een realistische en tegelijkertijd amusante film te maken, maar meer dan een poging is het niet. Weinig dat de moeite van het vermelden waard is.

Flor de fango

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sofía Alvarez, Margarita Mora en Miguel Angel Ferriz.

Een jong meisje wordt verleid en in de steek gelaten door een vrijgevochten jongeman. Om te overleven ziet zij geen andere uitweg dan de prostitutie in te gaan. Onuitsprekelijk slecht melodrama naar de smaak van de jaren dertig.

La Torre de los suplicios

1940 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1940. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Ramón Pereda, Margarita Mora, José Crespo en Elena D'Orgaz.

Een jong meisje dat van moord wordt beschuldigd ziet hoe haar moeder en verloofde worden gedood als zij weigert met een rechter naar bed te gaan. Zij zweert zich te zullen wreken. Een bezienswaardig, typisch melodrama dat het Mexicaanse evenbeeld is van de beroemde Franse film LA TORRE DE NESLE van Gaston Roudes die, door het bloot dat er in werd vertoond, onder de liefhebbers veel aandacht heeft getrokken. In deze film is alleen Stella Inda naakt te zien en dan nog op zeer discrete wijze.

El Cementerio de las águilas

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Luis Lezama. Met o.a. Jorge Negrete, Margarita Mora, Silvia Cardell en Josep Macip.

Een kadet en zijn vriend wonen een feest bij. Tijdens dit feest krijgen de vrienden het bericht dat de Noordamerikanen in Veracruz aan land zijn gegaan. Lezama bevestigde zijn status van pionier van de nationale film met deze produktie die, wat betreft de gebeurtenissen die hij beschrijft, eigentijds is.

El Capitán aventurero

1938 | Muziek, Avonturenfilm

Mexico 1938. Muziek van Arcady Boytler. Met o.a. José Mojica, Manolita Saval, Carlos Orellana en Margarita Mora.

Een Spaanse kapitein reist door de landen van het Nieuwe Spanje (Latijns Amerika). Onderweg komt hij in een nonnenklooster terecht en raakt smoorverliefd op een van de beeldschone kloosterlingen. Voor deze ambitieuze produktie heeft de regisseur de tenor Mojica uit Hollywood laten overkomen en uit Argentinië Manolita Sabal, die vergezeld werd door de componist van de opera die het arragement voor zijn rekening heeft genomen. Het is helaas niet meer dan een kille film geworden.

Amapola del camino

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Tito Guízar, Andrea Palma, Leopoldo Ortín en Margarita Mora.

De jonge Maria moet trouwen met een oude apotheker. Kort daarop komt de zoon van de apotheker naar het dorp en Maria en haar zuster worden verliefd op hem. Onbelangrijk, saai melodrama.

Aguila o sol

1937 | Musical, Komedie

Mexico 1937. Musical van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Margarita Mora en Marina Tamayo.

Muzikale komedie die bij het publiek een enorm succes heeft geoogst en in de pers zeer goede kritieken heeft gehad. Een van de beste films die in Mexico in dit genre is gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margarita Mora op televisie komt.

Reageer