Jocelyne Beroard is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rose et le soldat

2015 | Drama

Frankrijk 2015. Drama van Jean-Claude Flamand-Barny. Met o.a. Zita Hanrot, Fred Testot, Josef Mattes, Jocelyne Beroard en Pascal Légitimus.

Martinique 1942. Terwijl het Franse Antillen-eiland wordt bestuurd door Vichy-admiraal Robert, zit de jonge lerares Rose met een beroepsverbod. Om zich tenminste als spionne nuttig te maken, neemt ze een baantje als huishoudster bij een gewonde nazi-officier. Wanneer een Franse marineman in beeld verschijnt, wordt de situatie allengs ingewikkelder. Kleinschalige televisiefilm dramatiseert op toegankelijke wijze een vergeten overzeese episode uit WO II-Frankrijk. Regisseur Flamand-Barny, geboren in Guadeloupe, begon bij Mathieu Kassovitz en Jacques Audiard en draaide clips voor Franse urban en Caraïbische artiesten.

Siméon

1993 | Komedie, Fantasy

Frankrijk 1993. Komedie van Euzhan Palcy. Met o.a. Jean-Claude Duverger, Jocelyne Beroard, Lucinda Messager, Pascal Légitimus en Jacob Desvarieux.

Een net gestorven muziekleraar wil voor zijn definitieve vertrek naar de hemel zijn vrienden nog even helpen hun droom werkelijkheid te maken: een creools deuntje te componeren waarmee ze de wereld kunnen veroveren. Palcy laat zijn eigen identiteit altijd een rol spelen in zijn films en weet bovendien het feestelijke van de Zouc-muziek goed over te brengen. De film is wisselend van kwaliteit. Sommige fraaie scènes getuigen van creativiteit, maar op andere momenten gaat Palcy de fout in met een naïef simplisme. Het ritme van de creoolse muziek blijft niettemin aanstekelijk.