Riek Schagen: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Voorbij, voorbij

1981 | Oorlogsfilm, Drama

Nederland 1981. Oorlogsfilm van Paul Verhoeven en Gerard Soeteman. Met o.a. André van den Heuvel, Piet Römer, Andrea Domburg, Guus Oster en Leontien Ceulemans.

Voormalig verzetsman Van den Heuvel herkent meer dan dertig jaar na WO II een Nederlandse SS-er (Staal), die geliquideerd had moeten worden wegens zijn betrokkenheid bij de dood van dappere koerier Maas, maar die zijn straf ontlopen had door te ontsnappen naar Duitsland. Als Van den Heuvel zijn oude kameraden Oster, Römer, Domburg en Retèl opspoort om het 'doodvonnis' alsnog te voltrekken, ontmoet hij desillusie en gedoofde gevoelens.

Meneer Klomp

1978 | Drama

Nederland 1978. Drama van Otto Jongerius. Met o.a. Leo de Hartogh, Myriam van Loon, Riek Schagen, Henny Alma en Mimi Kok.

De Hartogh speelde 42 jaar geleden de hoofdrol in JONGE HARTEN, maar het bekakte Nederlands dat toen kennelijk vrij normaal was, misstaat nu volkomen, ook al speelt hij een chef op een kantoor. Een achttienjarig ding zit hem op dat kantoor uit te dagen, totdat hij ontslagen wordt en daarna een Lolita-passie voor haar ontwikkelt. De film begint veelbelovend, maar na twintig minuten werd kennelijk ook de scenarioschrijver ontslagen en filmde Jongerius alleen nog leuke sfeertjes.

The Little Ark

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1972. Familiefilm van James B. Clark. Met o.a. Theodore Bikel, Philip Frame, Genevieve Ambas, Max Croiset en Johan te Slaa.

Weer een goede kinderfilm van producent Robert Radnitz. Deze gaat over twee Nederlandse kinderen die hun vader proberen te vinden tijdens de watersnoodramp van 1953.

Hunted in Holland

1960 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1960. Familiefilm van Derek Williams. Met o.a. Sean Scully, Jacques Verbrugge, Sandra Spurr, Walter Randall en Thom Kelling.

In Engeland wordt een diamanten armband geroofd. Tim gaat logeren in Nederland en raakt de Engelse boeven op het spoor. Hoewel gedateerd is dit een alleraardigste film. Nederland is in ruim 30 jaar zeer veranderd. Dat maakt het voor de ouderen extra leuk om mee te kijken. Kinderen storen zich er niet aan. Het verhaal bevat alle elementen voor een goede jeugdfilm. Buitenlanders blijven ons wel zien met klompen, want Tim krijgt als beloning zo'n paar. De Nederlandse versie werd ingesproken door Cruys Voorbergh.

Fanfare

1958 | Komedie, Muziek

Nederland 1958. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Bernard Droog, Hans Kaart, Ineke Brinkman, Albert Mol en Andrea Domburg.

In de aanloop naar een belangrijk concours krijgen de leden van een fanfare onderling ruzie en reizen gesplitst naar de muziekwedstrijd. Met verrassend effect. Eerste speelfilm van Haanstra (1916-1997), vooral bekend als fotograaf en documentairemaker (Glas, Bij de beesten af), die het scenario samen met Jan Blokker schreef. De lichtvoetige film met fraai zwart-wit camerawerk van Eduard van der Enden werd opgenomen in prachtig, waterrijk Giethoorn, dat prompt grote bekendheid verwierf. Nederlandse klassieker, destijds een bioscoophit, werd genomineerd voor de Gouden Palm van Cannes.

Ciske de Rat

1955 | Komedie, Drama, Familiefilm

Nederland 1955. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Kees Brusse, Lies Franken, Dick van der Velde, Jenny van Maerlant en Bob de Vries.

Piet Bakker`s populaire gelijknamige boek, een volksdrama over het straatjongetje Ciske (Van der Velde) wiens vader zeeman (De Vries) is, en wiens losbollige moeder (Van Maerlant) niet bepaald het toonbeeld van burgerlijk fatsoen is, werd door Staudte dramatisch zwaar aangezet. Kees Brusse als begrijpende onderwijzer Bruis is met al z`n goede acteerwerk echter niet in staat de show te stelen van de jeugdige Van der Velde. Staudte kreeg in Veneti[KA3]e voor deze versie de Zilveren Beer voor de Beste Regie. Zie ook CISKE - EIN KIND BRAUCHT LIEBE (1955), die Staudte tegelijkertijd draaide met gedeeltelijk dezelfde rolverdeling. Van der velde werd in die versie vervangen door Johan Valk. In 1984 is er een nieuwe versie gemaakt door Guido Pieters met het zangertje van het levenslied Danny de Munk in de hoofdrol. Het scenario is van regisseur Staudte. Het camerawerk is van Prosper Dekeukelaire. Mono.