Kamatari Fujiwara

Acteur

Kamatari Fujiwara is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Shinju ten no amijima

1969 | Drama, Experimenteel

Japan 1969. Drama van Masahiro Shinoda. Met o.a. Kichiemon Nakamura, Shima Iwashita, Hosei Komatsu, Yusuke Takita en Kamatari Fujiwara.

Jihei, een handelaar uit Osaka, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is echter smoorverliefd op Kohuru en stelt haar voor samen met hem zelfmoord te plegen, zodat ze in een volgend leven samen kunnen zijn. Een écht melodrama, gebaseerd op een toneelstuk van Monzaemon Chikamatsu. Ook bekend als DOUBLE SUICIDE.

Aru Osaka no Onna

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Reiko Dan, Keizo Kawasaki, Kamatari Fujiwara, Kyu Sazanka en Shisako Hara.

Om zijn vader te helpen wijdt de jonge Ayako zich aan de prostitutie met mannen op leeftijd. Een sociaal drama over een schandalige toestand, van hoge kwaliteit, hoewel niet altijd boven het niveau van een soap-opera. Goed spel.

Taiyo no hakaba

1960 | Drama

Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Junzaburo Ban, Tanie Kitabayashi, Kamatari Fujiwara, Isao Sasaki en Kayoko Honoo.

Om zijn vader te helpen wijdt de jonge Ayako zich aan de prostitutie met mannen op leeftijd. Een sociaal drama over een schandalige toestand, van hoge kwaliteit, hoewel niet altijd boven het niveau van een soap-opera. Goed spel.

Kakushi toride no san-akunin

1958 | Avonturenfilm, Drama

Japan 1958. Avonturenfilm van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Misa Uehara, Minoru Chiaki, Kamatari Fujiwara en Susumu Fujita.

Het autocratische prinsesje Uehara en de toegewijde generaal Mifune moeten met de koninklijke schatten een gevaarlijke reis maken naar hun vaderland. Ze worden daarbij van de wal in de sloot geholpen door twee schutterige nietsnutten, die hopen iets van het goud in de wacht te kunnen slepen. Een schitterende komedie! Mifune is groots met zijn uitgestreken gezicht. George Lucas heeft gezegd dat deze film hem heeft geïnspireerd tot het maken van Star Wars. Oorspronkelijke lengte 139m; veel versies duren echter slechts 96m.

Pu-san

1953 | Drama

Japan 1953. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Yunosuke Ito, Fubuki Koshiji, Kamatari Fujiwara, Eiko Miyoshi en Keiju Kobayashi.

Mild-satirische film over een timide dorpsonderwijzer die deelneemt aan een studentenbetoging, ontslagen wordt en werk moet gaan zoeken. De film is merkwaardig omdat het [KA1]e[KA1]en van de weinig Japanse films is die gebaseerd is op een stripverhaal (van Taizo Yokoyama). Ook bekend als MR POO.

Tsuma yo bara no yo ni

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Sachiko Chiba, Sadao Maruyama, Tomoko Ito, Yuriko Hanabusa en Heihachiro Okawa.

Een verzorgd melodrama met Chiba als een meisje dat bij haar moeder inwoont. Ze ontdekt dat de maîtresse van haar vader aan hen regelmatig geld opstuurt en hen dus zo onderhoudt. Eén van de beste films van Naruse. Ook bekend als WIFE, BE LIKE A ROSE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kamatari Fujiwara op televisie komt.

Reageer